Rugbyers DRC Phoenix doen goede zaken

Na een weekend rust stond voor het team van DRC Phoenix uit Delfzijl een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was namelijk het combinatieteam van Havelte en Emmen, een van de concurrenten in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse Noord-Oost. De eerdere ontmoeting dit seizoen ging ruim verloren en dus zou DRC Phoenix nu orde op zaken moeten stellen. En dat deden de Havenkanters, want er werd een 31-7 overwinning geboekt.

Het combinatieteam uit Drenthe was op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl en vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Albert Roling werd DRC Phoenix onder druk gezet. De bezoekers zetten goede aanvallen op waarbij de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn elkaar ondersteunden. Tot scores leidde dit echter niet, wat eigenlijk ook het beeld bleef gedurende de gehele wedstrijd. DRC Phoenix wist veelvuldig met goed samenwerken aanvallen net op tijd onschadelijk te maken en langzaam maar zeker wist men het initiatief over te nemen. Goed scrumwerk van de voorwaartsen gaf een goed platform voor de snelle mannen in de lijn om een aanval op te zetten. Er ontstond een overtal en dat werd direct afgestraft. Bij een van de eerste de beste aanvallen wist DRC Phoenix meteen de eerste try van de middag te scoren. Dit wedstrijdbeeld zou eigenlijk niet meer veranderen. De thuisclub gaf verdedigend niks weg, of wist met zeer goede druk kleine foutjes af te dwingen bij de gasten. Voor de rust zou de marge nog groter worden. Twee goede tries van Merijn Brouwer gaven de gastheren meer lucht en met een 17-0 tussenstand gingen beide teams de rust in.

Na de korte onderbreking ging DRC Phoenix door met wat ze tot nu toe succesvol had gedaan. De defensie stond goed en met nog twee tries extra werd de wedstrijd beslist. De gasten uit Drenthe deden in de slotfase nog wel wat terug met een meer dan verdiende try, echter zou de overwinning voor de ploeg uit Delfzijl niet meer in gevaar komen. Door de keurige 31-7 overwinning wordt het gat op de ranglijst tussen beide ploegen groter en wil DRC Phoenix zich handhaven in de derde klasse dan heeft het dit weekend zeer goede zaken gedaan. Voor DRC Phoenix staat het volgend weekend een cruciale uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de nummer laatst RC Zwolle 2. De eerdere ontmoeting tussen beide teams werd ruim gewonnen door  de Delfzijlsters. Echter heeft Zwolle haar eerste team uit de eerste klasse teruggetrokken en het afgelopen weekend werd er zomaar gewonnen van de nummer drie op de ranglijst. Mede door deze onverwachte overwinning is Zwolle 2 opeens weer een heuse kandidaat geworden in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Voor de spelers van DRC Phoenix is het dus van groot belang om ook naar de uitwedstrijd op volle sterkte af te reizen.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix doen goede zaken"