Atleten Loopgroep Bedum ‘blaauwbekken’ in Blauwestad

Negen atleten van de Loopgroep Bedum hebben het afgelopen weekeinde aan twee evenementen deelgenomen. In de Blauwestad werd voor het eerst na 2019 de zesde editie van de Blaauwbek Marathon georganiseerd. Het hardloop- en wandelevenement met diverse afstanden rond het Oldambtmeer was compleet uitverkocht. De LB-ers waren op alle hardloopafstanden vertegenwoordigd.

et evenement deed zijn naam eer aan want alle deelnemers werden getrakteerd op pittige regen- en hagelbuien. Zodoende kwamen ze ‘blaauwbekkend’ van de kou bij de meet. Op de langste afstand, de hele marathon over 42,2 kilometer, gingen Edward Pechler en Thom Snijder van start. Pechler, winnaar van de editie in 2016, kwam in een keurige 3.23.46 uur over de meet. Thom Snijder liep na twee jaar weer een marathon en kon na 4.41.24 uur zijn medaille omdoen. Op de halve marathon hadden Mara Kuipers en Heino Pot onderweg veel steun aan elkaar. Ze kwamen gezamenlijk over de finish in 2.11.26 uur. Het aanstormende talent Jorien Zwart werd op de tien kilometer vijfde van de 107 dames in een mooie tijd van 48.34 minuten. Rieta Steeman wist met 59.43 minuten de klok nipt binnen het uur stil te zetten. Sander de Vries kwam over de streep in 1.03.50 uur. Marrianne Bos nam deel aan de ruime vijf kilometer en klokte 32.23 minuten.

Voor de zondag was Alex Oskam afgereisd naar Maasmechelen in België om deel te nemen aan de Nationaal Park Marathon. Zijn tweede marathon dit jaar was een pittige. Met vierhonderd hoogtemeters en mooie uitzichten over de valleien, maar ook met blubber en slechte stukken was bij hem de laatste acht kilometer de koek echt op. Deze loodzware maar prachtige marathon wist hij uiteindelijk net boven de vier uur te voltooien in 4.03.03 minuten. Op bovenstaande foto vanaf links Thom Snijder, Mara Kuipers en Heino Pot na de finish van de Blaauwbekmarathon (foto: ©Henk Schuitema).

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum ‘blaauwbekken' in Blauwestad"