Jeugdige golfer Duurswold op WK in Marbella

Yorick de Hek, speler van golfclub Duurswold uit Steendam, heeft van 20 tot en met 22 februari meegedaan aan het World Junior Golf Championship in Marbella.
Hij speelde in de groep 8/9- jarigen elke dag een ronde van achttien holes in een sterk bezet veld met deelnemers uit diverse landen.

De baan waarop hij speelde was zeker niet gemakkelijk. Het was heuvelachtig, smal en bevatte zeer snelle en tevens lastige greens. Op de dinsdag speelde hij goed met een ronde van 92. Een dag later was het vechten voor een goede score, maar hij had niet zijn dag en ook nog eens pech. Daardoor verspeelde De Hek een positie binnen de top 20. Doelstelling van de laatste dag was om een paar plaatsen te stijgen en in ieder geval te consolideren. Yorick de Hek speelde in de final round uitstekend. Hij steeg niet alleen een aantal plaatsen, maar noteerde ook nog eens een beste ronde van 90 slagen. Uiteindelijk eindigde hij als 32e op zijn eerste wereldkampioenschap. Op de zondag was er nog een putting kampioenschap en hier wist De Hek knap tweede te worden.

No Replies to "Jeugdige golfer Duurswold op WK in Marbella"