Corenos voegt nieuwe aanwinst aan selectie toe

Hij wilde altijd al een keer met zijn halfbroer Brian Pattiwael voetballen en om te kijken waar hij terecht zou komen, bezocht de 26-jarige onlangs twee wedstrijden van Corenos. Het beviel hem wel wat hij zag. De afgelopen week trainde Dennis Molema voor het eerst mee met de Roodeschoolsters, morgen maakt hij zijn eerste minuten in het thuisduel tegen Middelstum.

Dennis Molema begon als centrumspits van GVAV Rapiditas, maar werd al vrij jong opgemerkt door de scouts van FC Groningen. Daar volgde hij de hele jeugdopleiding, maar liep op zeker moment een ontsteking op aan beide liezen. Hij was maandenlang uit de roulatie. Uiteindelijk kwam hij weer op de been en verkaste van de A1 van FC Groningen naar ACV in Assen om vervolgens naar Oranje Nassau over te stappen omdat hij zelf in Groningen woont. Van spelen kwam niet veel en omdat hij een jaar lang geen officiële wedstrijden had gespeeld, was de overstap naar Corenos zo gemaakt en kwam de wens van Molema misschien wel eerder uit dan hij zelf voor mogelijk had gehouden. Trainer Marco Pesiwarissa is blij met de voornamelijk rechtsbenige spits. ‘De kans deed zich nu voor om samen met Brian te kunnen spelen en die mogelijkheid heeft hij met beide handen aangepakt. De trainingen en de kennismaking met zijn nieuwe vereniging verliepen goed. Hij hoefde niet lang na te denken en gaf meteen aan dat hij Corenos wilde helpen met het waarmaken van de doelstellingen voor dit seizoen.

Naast het feit dat hij volgens de coach veel ervaring meeneemt, kunnen jonge spelers veel van hem leren. ‘Je zag op de training meteen al dat hij van een heel ander niveau is in de manier van vrij lopen en zijn loopacties voor het doel. Hij zegt zelf dat hij nog niet honderd procent fit is, maar daar gaan we de komende weken aan werken. We hebben in mijn ogen al een brede en sterke selectie, maar als een oud-speler van FC Groningen, ACV en Oranje Nassau bij ons wil komen spelen zeg je daar als trainer geen nee tegen. We hebben met Corenos nog heel veel om voor te spelen en daar gaan we voor.’

No Replies to "Corenos voegt nieuwe aanwinst aan selectie toe"