Farmsum naar moeizame zege op buurman WEO

Onder het toeziend oog van een flink aantal toeschouwers heeft Farmsum op eigen veld de derby tegen buurman WEO in winst weten om te zetten. In Woldendorp werd het eerder dit seizoen 0-8 voor de roodgelen, maar zo gemakkelijk als toen ging het nu niet. Er kwam uiteindelijk een zwaarbevochten 2-1 op het scorebord te staan na een wedstrijd die bol stond van de gemiste kansen.

De sfeer zat er bij de opkomst van beide elftallen meteen goed in. Een flink stuk vuurwerk begeleidde de acteurs richting middencirkel en achter een van de doelen hing weer het grote spandoek met de tekst ‘Farmsum zal bloeien en nooit vergaan.’ Een veelbelovende ouverture van een wedstrijd die dat predikaat niet zou krijgen. Er was WEO veel aangelegen om de schande van Woldendorp op het Tuikwerder sportpark weg te poetsen. Verliezen is één ding, maar op een dergelijke manier op je broek krijgen zoals de geelzwarten begin oktober overkwam? Voor dat soort wedstrijden kun je je maar op een manier revancheren. En dat er niet opnieuw acht treffers zouden vallen, werd op het zonnige thuishonk van Farmsum al snel duidelijk. Sterker nog, de eerste goede actie kwam op naam van WEO. Vanaf de rechterkant liet Marc Oosterhuis een voorzet van zijn voet vertrekken waarvoor drie mensen zich in de zestien meter van Farmsum kwamen melden. Niels Jansen, Jan Meijerhof en Kebba Darboe hadden echter teveel tijd nodig om te besluiten wie de bal binnen zou schieten. Daarna was het de beurt aan de gastheren. Jeroen Tuma vuurde tot twee keer toe op het doel van goalie Yoeri Kaldijk, maar wist de sluitpost niet te passeren. Ook Teun Westerhuis liet tot twee keer toe een mogelijkheid liggen.

Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak. In de tot dan toe vrij gezapig verlopen wedstrijd was het Steven Schipper die vanaf rechts de bal voor het Woldendorper doel wist te krijgen. Justin Eigenberg hoefde vervolgens alleen maar af te stoffen: 1-0. Omdat Farmsum ook daarna de mogelijkheden liet liggen, bleef het oppassen voor de tegenstoten van WEO, waar men een beetje gokte op de balvastheid van Niels Jansen en de behendigheid van Kebba Darboe. Laatstgenoemde ging in de 44e minuut tegen de grond nadat hij in onzachte aanraking was gekomen met Xander Zuur. Scheidsrechter Apol kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Wouter Slager nam de aanloop en zag de penalty nog bijna door goalie Damon Vos gekeerd worden. De doelman zat er met zijn vingers aan, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen: 1-1. Niet veel later floot de arbiter voor de pauze en dus was het voor de gastheren erg vervelend dat WEO juist op dat moment langszij was gekomen.

Dat probleem hadden ze na de thee vrij snel opgelost, want WEO was duidelijk nog niet bij de les toen Justin Eigenberg zijn tweede van de middag liet aantekenen op een voorzet van Frank van Dijken: 2-1. De thuisclub probeerde nu door te drukken, kreeg opnieuw enkele goede mogelijkheden daartoe, maar mocht van geluk spreken dat Niels Jansen zijn vizier ook niet op scherp had staan. Hij leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar kwam niet tot een schot en legde de problemen vervolgens bij Wouter Slager neer. Diens poging werd gekraakt. Gek genoeg viel Farmsum daarna wat terug en waren het de bezoekers die enkele keren dicht bij een doelpunt waren. Een kopbal van Niels Jansen werd voor de doellijn weggehaald en een schot van Thom Bakker smoorde in een kluwen van Farmsumer benen.

Na driekwart wedstrijd dacht WEO de sleutel te hebben gevonden om de achterdeur bij Farmsum open te zetten. Een steekbal van Kebba Darboe ging binnendoor richting Niels Jansen. Die schoof het leer vervolgens naar links op Thom Bakker en toen lag de bal ineens in het net. Het feestje werd echter verstoord door grensrechter Luuk Veenstra, die buitenspel had geconstateerd. Tot groot ongenoegen van de doelpuntenmaker, want die hield bij hoog en bij laag vol dat daar geen sprake van was geweest. Bakker was er trouwens even eerder ook al tussenuit geknepen, maar werd ook toen door een vlag- en fluitsignaal een halt toegeroepen. Nadat een volgend schot van Niels Jansen het beoogde doel miste, was het weer de beurt aan Farmsum. Teun Westerhuis dacht heel subtiel te scoren, maar aaide de bal naast en uit een voorzet van Sander Koop was het Dennis Bierman die de bal rakelings over de deklat tilde. Hij nam ook het laatste opmerkelijke feit voor zijn rekening. De invaller scoorde, maar deed dat nadat de onpartijdige al lang en breed had gefloten. Die actie kwam de Farmsumer op geel te staan.

Over de gehele negentig minuten gezien had Farmsum teveel kansen nodig om tot scoren te komen en omdat WEO eigenlijk met het zelfde probleem kampte, zou een remise niet eens zo’n gekke uitslag zijn geweest. De thuisclub miste er echter iets minder en daarom bleven de punten in eigen huis.

* Farmsum – WEO 2-1 (1-1). Justin Eigenberg 1-0; Wouter Slager 1-1 (strafschop); Justin Eigenberg 2-1.

No Replies to "Farmsum naar moeizame zege op buurman WEO"