NEC Delfzijl glipt pas laat langs RZ Baflo

NEC Delfzijl heeft op eigen veld een verdiende zege weten te boeken op laagvlieger RZ Baflo. Het team van trainer Roy Kamps versloeg de gasten met 3-0. De overwinning kreeg pas na driekwart wedstrijd gestalte en daaruit bleek maar weer eens dat de Havenkanters niet gemakkelijk tot scoren komen. Daarentegen kregen ze ook te maken met een goed georganiseerd RZ Baflo, dat ondanks de lage positie niet als kanonnenvoer wilde dienen.

De gastheren speelden niet in hun gebruikelijke opstelling. Dat had alles te maken met het feit dat trainer Roy Kamps de laatste weken spelers moet missen en daardoor als een volleerd grootmeester in het schaken tot schuiven met posities werd gedwongen. Tyrell Strik was nog steeds geblesseerd, maar daarentegen kon Bas Westerhuis wel weer onder de lat geposteerd worden. Hij was heelhuids teruggekeerd van wintersport. Eduardo Gallego Moreno had nog te weinig getraind, hij begon op de bank. Aan de kant van RZ Baflo ontbraken de aanvallende krachten Duncan Torrenga, Sam Lukassen en Nick Lukassen.

De Havenkanters hadden in de eerste helft het meeste balbezit, al was het nog wel even zoeken naar de juiste oplossingen om elkaar te bereiken. Toch waren er volgens trainer Roy Kamps voldoende aanknopingspunten om te constateren dat de gastheren de rust met een voorsprong in hadden moeten gaan. De mogelijkheden die er kwamen werden echter niet goed uitgespeeld. Te vaak werd de bal voor het doel van RZ Baflo gepompt in plaats van het leer terug te trekken op een inkomende speler die er iets nuttigs mee zou kunnen doen. En daaruit bleek maar weer eens dat NEC Delfzijl dit seizoen niet gemakkelijk tot scoren weet te komen en daar waren ze bij RZ Baflo absoluut niet rouwig om toen het rustsignaal eenmaal had geklonken. De bezoekers kwamen tot wat kansjes via Mark van Zanten, maar wisten evenmin het net aan de goede kant te raken.

Nadat er van doel was gewisseld was NEC Delfzijl opnieuw veel in balbezit en duurde het veel te lang alvorens het spel eindelijk op de wagen werd gezet. De van het tweede team overgehaalde Jorrit van Assen deed zijn uiterste best om het team op sleeptouw te nemen. Uiteindelijk verscheen ook Eduardo Gallego Moreno en dat bleek een goeie ingreep te zijn. De Delfzijlsters braken na een ingooi over rechts uit via Sem Switynk. RZ Baflo had op dat moment te weinig manschappen achterin staan om het gevaar te bezweren. Switynk wist een teruggetrokken voorzet af te leveren bij Djaël Tualena, die vervolgens raak schoot: 1-0. De ban was eindelijk gebroken na driekwart wedstrijd. RZ Baflo probeerde met wat aanvallende impulsen het tij te keren, maar gaf daarmee wel achterin de ruimte weg waar de Havenkanters gretig in wisten te duiken. Wat later dan ze misschien hadden gehoopt, kwamen de gastheren via Sem Switynk en Wilbert Lambeck op 3-0 en dat was ook eigenlijk wel terecht. Met die stand zou het laatste fluitsignaal worden bereikt, omdat Reinout Geuze namens de bezoekers, bij een 2-0 tussenstand, tot twee keer toe een mogelijkheid had laten liggen en dus kon NEC Delfzijl drie punten aan het totaal toevoegen.

Roy Kamps (NEC Delfzijl): ‘Het is lastig voor ons om dat wat we vooraf bespreken ook uit te voeren. Dat zie je maar weer bij die voorzetten. Daar komt bij dat we voor de goal gewoon gretiger voor de goal moeten zijn, maar dat roep ik ook al weken. Dit was in ieder geval een echte teamoverwinning. We kunnen ons nu opmaken voor de uitwedstrijd tegen Middelstum.’

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘Tot aan de 70e minuut hebben we eigenlijk een prima wedstrijd gespeeld. NEC Delfzijl had wel meer balbezit, maar meer dan wat halve kansen kregen ze niet voor rust. Ik ben van mening dat de overwinning wel terecht is, maar in deze hoogte zeker geflatteerd. Op een gegeven moment moet je gewoon risico nemen als je achter staat. Dat hebben we gedaan, maar het heeft ons jammer genoeg niets gebracht. Toch ben ik trots op het team. We stonden in de organisatie goed. We hebben als team weer een stap in de goede richting gezet.’

* NEC Delfzijl – RZ Baflo 3 – 0 (0 – 0). Djaël Tualena 1-0; Sem Switynk 2-0; Wilbert Lambeck 3-0.

No Replies to "NEC Delfzijl glipt pas laat langs RZ Baflo"