Poolster kegelt SC Scheemda na rust omver

Poolster heeft op niet mis te verstane wijze afgerekend met slotlicht SC Scheemda. De brigade van trainer Jeroen de Groot wist de bezoekers met maar liefst 5-0 te kloppen. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen de beide kemphanen ook al in een overwinning voor Poolster, al werd het toen slechts 1-2 voor de geelzwarten.

Het ging allemaal niet vanzelf voor de gastheren, al kregen ze vrij vroeg in de wedstrijd al een grote kans via Raoul van der Ploeg. Hij was de doelman van de Scheemders al voorbij, maar schoof het leer voorlangs. Een paar minuten later mocht de thuisclub een corner nemen. Die viel in de kluts en andermaal was Raoul van der Ploeg er als de kippen bij om iets fraais te bedenken. Nu slaagde hij wel in de opzet en dus stond Poolster na zes minuten al op voorsprong: 1-0. Een prima opsteker voor de gastheren, een bittere pil voor de Scheemders. Die hebben ieder punt nog harder nodig nu De Fivel het ineens op de heupen lijkt te krijgen. De bezoekers kwamen na die treffer wat beter in de wedstrijd op het veld dat moeilijk te bespelen was.

De twee elftallen probeerden wel te combineren, maar omdat de bal soms alle kanten op stuiterde en er veel extra aannames nodig waren, werd al snel op de lange bal teruggegrepen. Bij een van de pogingen van Poolster om een bal terug te spelen op centrale verdediger Niels Smit maakte het leer ook wat vreemde capriolen en kreeg SC Scheemda ineens de kans om iets terug te doen. Niek Smit was doelman Ronan Herder al voorbij, maar wilde niet met links schieten en dus kreeg het lege doel geen gezelschap van de bal. Daarvoor was het Daan Bos die er tussenuit wist te knijpen en tegen de grond ging, maar de scheidsrechter van dienst zag er niets in. Vlak voor rust wist Robbert Kok vanaf de linkerkant een bal richting Kevin Bijlsma te plaatsen. Die plukte de bal ineens uit de lucht en raakte vervolgens via keeper Frank Brouwer de paal. Heel veel kansen kreeg Poolster verder niet in het eerste bedrijf en dus bleef het, zeer tegen de zin van oefenmeester De Groot, een wedstrijd.

Nadat er van doel was gewisseld, duurde het nog even alvorens Poolster definitief afstand wist te nemen. Na ruim een uur spelen was het Jesse Smit die de bal keurig op Daan Bos wist af te leggen en laatstgenoemde kende geen problemen in de afwerking: 2-0. SC Scheemda wist er weinig tegenover te zetten. Eigenlijk was het verweer van de gasten wel gebroken. Dat was al helemaal het geval toen Raoul van der Ploeg het op zijn heupen kreeg. Hij wist een duel op het middenveld te winnen en liet vervolgens de verdediging en doelman Frank Brouwer kansloos in de 76e minuut: 3-0. Na een prima crossbal van Tom Dijkman tekende Kevin Bijlsma voor 4-0. De doelpuntenmaker ging niet veel later door toedoen van Kevin Eefting onderuit binnen de lijnen van het Scheemder strafschopgebied en dat betekende een strafschop. Die werd benut door Jesse Smit: 5-0. Opmerkelijk feit was nog dat Nils Bansema zijn debuut mocht maken in het vlaggenschip van de Spijksters. De jongeling was vanuit de JO17 aan de selectie toegevoegd.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘We hebben een prima wedstrijd gespeeld en een dito resultaat neergezet. In de eerste helft ging het nog wat moeizaam, maar nadat we de tweede hadden gescoord, was het wel over en uit voor SC Scheemda. Zaterdag gaan we op bezoek bij Omlandia. Daar hebben we in oktober thuis met 0-3 van verloren, dus hebben we nog wat goed te maken.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘We hadden met 1-1 moeten gaan rusten, maar na die tweede en derde treffer van Poolster was het verweer inderdaad weg. Afgelopen week moesten we onze aanvoerder al missen met ene zware knieblessure en het zit ons ook bepaald niet mee. Niks ten nadele van Poolster overigens, zij hebben verdiend gewonnen. Wij moeten hopen op puntverlies van De Fivel en zelf de hoop niet verliezen. Een winstpartij zou het allemaal gemakkelijker maken. Komend weekeinde gaan we het opnieuw proberen, dan in eigen huis tegen Corenos.’

* Poolster – SC Scheemda 5-0 (1-0). Raoul van der Ploeg 1-0; Daan Bos 2-0; Raoul van der Ploeg 3-0; Kevin Bijlsma 4-0; Jesse Smit (strafschop) 5-0 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster kegelt SC Scheemda na rust omver"