SC Loppersum onderuit in duel met Helpman

SC Loppersum heeft de thuiswedstrijd tegen Helpman niet met succes weten af te sluiten. De gasten staken na afloop een 1-2 overwinning in de knip. Het duel op het sportpark aan de Bosweg werd voorafgegaan door een toespraak van Rob Sleurink ter nagedachtenis aan het overlijden van clubicoon Cor Koning, waarna er een minuut stilte in acht werd genomen.

De gastheren, die met rouwbanden speelden, kwamen goed uit de startblokken. De bal lag na drie minuten spelen namelijk al achter de goalie van periodekampioen Helpman. Ids in het Veld bediende Olav Sleurink met een prima pass in de zestien meter van de gasten. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal hoog en hard binnen: 1-0. Helpman had wel meer balbezit, maar had ook moeite met het harde werken en de duelkracht van de Lopsters. SC Loppersum probeerde met snelle uitvallen tot meer succes te komen, maar echt gevaarlijk werd de thuisclub niet. De bezoekers moesten wat, want net als voor de Lopsters stond er voldoende op het spel. Helpman bleef dan ook aandringen en kort voor rust leverde dat succes op. Rick Heim was de gevierde man. Hij wist de ruststand op 1-1 te bepalen.

Na de thee werd het voetbal een stuk onrustiger. De bal werd aan Lopster zijde te snel verloren, waardoor Helpman veelvuldig balbezit had. Het duel leek desondanks in een gelijkspel te eindigen, maar dat was buiten de waard gerekend. Aan de zijde van SC Loppersum tenminste. Camiel Buursma wist een voorzet binnen te werken en de gasten in de slotfase op 1-2 te zetten. Een slotoffensief van SC Loppersum moest het onheil afwenden. Daarbij werd ook Ruben Danhof mee naar voren gestuurd. Een keer werd het nog penibel voor Helpman toen een bal voor de doellijn weggerost moest worden, maar daar bleef het bij en dus gingen de punten naar de gasten. Die hebben daarmee de koppositie in 3C weten te veroveren. SC Loppersum is teruggevallen naar de vijfde plaats, maar het verschil met de lijstaanvoerder bedraagt slechts drie punten. Ondertussen moet het team van trainer Heiko van den Berg ook weer niet teveel punten morsen, want zo groot is de kloof naar de onderste regionen nou ook weer niet.

* SC Loppersum – Helpman 1-2 (1-1). Olav Sleurink 1-0; Rick Heim 1-1; Camiel Buursma 1-2.

No Replies to "SC Loppersum onderuit in duel met Helpman"