Sterk gestart Noordpool UFC beslist duel in één helft

Noordpool UFC heeft de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Warffum in de eerste helft al weten te beslissen. Het team van trainer Klaas van der Ploeg, die een puike eerste helft op de kunstgrasmat wisten te leggen, liep tegenstander Warffum volledig van de sokken en leidde halverwege al met 4-0. De prima eerste helft kreeg na de hervatting geen vervolg, maar Warffum bleek toen niet bij machte om daar van te profiteren. Verder dan een eretreffer kwamen de zwak begonnen gasten niet.

De gasten werden de eerste vijfenveertig minuten volledig overklast. De linies stonden veel te ver uit elkaar, spelers waren niet in staat om de bal vijf keer naar elkaar over te spelen en het middenveld stond zelden in positie en zat als los zand in elkaar. Noordpool UFC hanteerde vooral de lange bal en opereerde met bijsluitende middenvelders. Iets wat ze overigens afwisselden met prima veldspel op het midden. De eerste mogelijkheid was voor Mohammed Mahdi, maar een vroege treffer kon nog voorkomen worden. De gastheren drukten goed door en de vele toeschouwers zagen de ene na de andere aanval op het doel van Warffum af komen. Het doelpunt dat niet uit kon blijven viel in de 20e minuut toen Jasper Eerelman met een fraai afstandsschot zijn ploeg op voorsprong schoot: 1-0. De geelzwarten wisten zich meer kansen uit te spelen tegen een Warffum dat geen antwoord had op de dadendrang van de jonge Uithuizers, die prima combinaties op het kunstgras legden, afgewisseld met splijtende passes en goede individuele acties.

Een breedtepass van Wessel  Bijsterveld werd onderschept door Jarickson Saragoza. Die zag zijn eerste inzet nog door Renses gepareerd worden. De defensie van Warffum reageerde vervolgens te laat, waarna Saragoza de bal alsnog tegen het nylon wist te krijgen en zijn vijftiende van dit seizoen liet aantekenen: 2-0. Twee minuten later was het alweer raak toen Thijs Bos, na een fout ingeschatte ingooi van Warffum, de bal onderschepte en geen moeite had om zijn sterkte optreden met een goal te bezegelen: 3-0. Op slag van rust was het de prima spelende Ricardo Sikkema die doelman Renzes totaal verraste door een vrije schop vanaf een meter of veertig tegen de touwen de schieten. Die verklaarde na afloop dat hij de bal vanwege de slechte verlichting niet eens had gezien: 4-0.

Het zou voor Warffum een helse taak worden om een en ander na rust nog weer recht te breien of in ieder geval een poging daartoe te ondernemen. Klaas van der Ploeg had zijn team er tijdens de onderbreking voor gewaarschuwd, maar de boodschap was kennelijk niet geland. Nu wisten de Warffumers hun opponent namelijk wel onder druk te zetten. De thuisclub kwam er niet meer uit, het goede positiespel was ineens verdwenen en de gastheren leken na een uur spelen op omvallen te staan. In die fase was Warffum veel te slordig in de opbouw en werden er te weinig kansen gecreëerd. Te vaak koos men voor de verkeerde oplossing. Verder dan een eretreffer van Kevin Janssen op aangeven van Chris Hammenga kwamen de gasten niet: 4-1. Al met al leed Warffum een, zeker op basis van de eerste helft, terechte nederlaag omdat men veel te slap was begonnen.

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘Je merkte voor de wedstrijd al dat de jongens een herhaling van de heenwedstrijd wilden voorkomen toen we na een  3-1 achterstand uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 3-3 gelijkspel. De gedrevenheid vanaf het begin was bepalend voor een prima eerste helft met technisch mooie acties en goed positiespel waardoor we ruimtes creëerden en tot een aantal scoringkansen kwamen. Het grote verschil tussen de eerste en tweede helft heeft te maken met de jeugdige overmoed omdat we dan teveel mooi aanvallend voetbal willen spelen met als gevolg veel balverlies en onrust in de ploeg.  De overwinning is echter dik verdiend maar we moeten een goede eerste helft een beter vervolg kunnen gaan geven.’

Nico de Vries (Warffum): ‘Ik heb dit de laatste anderhalf jaar nog niet meegemaakt. Alsof we er geen zin in hadden. Laat staan er ook maar een beetje energie in te gooien. Het was de eerste helft niet eens een onvoldoende, maar zwaar onvoldoende. Uiteindelijk kun je wel stellen dat dit een terechte nederlaag is, die absoluut niet nodig was geweest. We waren de eerste helft echter veel te slap en wisten dat na de rust, ondanks dat we het wel geprobeerd hebben en ook beter voor de dag kwamen, niet meer recht te breien.’

* Noordpool UFC – Warffum 4-1 (4-0). Jasper Eerelman 1-0; Jarickson Saragoza 2-0; Thijs Bos 3-0; Ricardo Sikkema 4-0; Chris Hammenga 4-1.

No Replies to "Sterk gestart Noordpool UFC beslist duel in één helft"