Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week starten we in de 4e Klasse D van het zaterdagvoetbal met een opmerkelijke zege van SIOS. Verder mag ook de verrassend eenvoudige zege van SV De Heracliden op ZEC niet onbenoemd blijven en konden er hattricks genoteerd worden voor Willem Nieweg (SIOS) en Bart van de Tuuk (GEO). SGV-er Jord Blokker scoorde eveneens drie keer, maar dan niet op rij. Een stuk moeizamer ging het met Kloosterburen, terwijl De Fivel voor de derde keer op rij ongeslagen wist te blijven. Bij Stedum en Meedhuizen moest er iemand vroegtijdig met rood af en was in ieder geval verrassend dat Usquert koploper Groen Geel de voet dwars wist te zetten.

4e Klasse D Zaterdag
BELANGRIJKE ZEGE VOOR SIOS OP VEENHUIZEN
SIOS heeft een knappe prestatie geleverd door Veenhuizen, de nummer twee van 4D, met mar liefst 2-5 te kloppen. Het was niet alleen een mooie driepunter, maar ook een belangrijke voor de mannen van trainer Quincy Dijkstra.

Veenhuizen begon, zoals verwacht, veel beter aan het duel en had meer balbezit. Leroy Munters moest een paar keer aan de bak om te voorkomen dat de Drenten op voorsprong zouden komen. Uiteindelijk lukte hen dat wel. Na slordig balverlies op eigen helft was het Albert Jan Moes die de score wist te openen: 1-0. Vlak daarna leken de gastheren opnieuw te scoren, maar de doelgerichte kopbal werd door Leroy Munters knap gepareerd. Uit het niets scoorde SIOS vervolgens de gelijkmaker. Na een aanval over links wist Sander Bultena de bal voor het Veenhuizer doel te krijgen en hoefde Willem Nieweg de bal alleen maar met het hoofd te raken. En dat deed hij voldoende om te zorgen dat er met een gelijke stand gerust kon worden: 1-1.

Na de thee kwam er een heel ander SIOS voor de dag. De gasten wonnen meer duels, waren beter aan de bal en in de omschakeling telkens gevaarlijk. Dennis Berghuis en Allert de Haan lieten de mogelijkheden onbenut om hun team op voorsprong te zetten, maar na een prima pass van eerstegnoemde was het wel Willem Nieweg die raak mikte: 1-2. Niet veel later werd het nog mooier voor de Sauwerders toen Willem Nieweg zijn hattrick wist te voltooien nadat hij de bal uit de kluts had meegekregen, de keeper omspeelde en scoorde: 1-3. Na een overtreding van Gijs Huinder kwam de bal op de stip te liggen en leek Veenhuizen dichterbij te zullen komen, maar de strafschop werd door Munters onschadelijk gemaakt. Op aangeven van Willem Nieweg counterde SIOS vervolgens naar 1-4 dankzij een treffer van Jochem Huinder. Het was zijn eerste balcontact van de wedstrijd. Veenhuizen deed nog wel iets terug via Coen Schmidt (2-4), maar Jochem Huinder had er duidelijk zin in en wist in de ultieme slotfase, nu op aangeven van Allert de Haan, voor de 2-5 eindstand te zorgen.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Dit is een belangrijke overwinning voor ons, waarbij we in de eerste helft veel geluk hebben gehad. Na de rust hebben we ons knap hersteld en zijn er mooie goals gemaakt. Al met al is dit een knappe zege op de nummer twee in onze klasse.’

WESTERKWARTIER – NOORDWOLDE 0 – 0

4e Klasse E Zaterdag
SV DE HERACLIDEN IN EEN HELFT KLAAR MET ZEC
Na de fraaie en dik verdiende 4-1 zege op Holwierde kon ZEC vol vertrouwen uitkijken naar het treffen met thuisclub SV De Heracliden. De Zandeweersters gaven echter niet thuis en waren nu op hun beurt het kind van de rekening. De Meisters, met Arjan Tiekstra op de bank in plaats van de vakantie vierende Jan Medema, zegevierden met maar liefst 4-0 in een duel dat nooit een echte derby wilde worden omdat ZEC eenvoudigweg te zwak voor de dag kwam.

Bij een goed resultaat zou ZEC de aansluiting met de subtop hebben verkregen, aan de andere kant betekende een nederlaag ook dat men weer wat nadrukkelijker naar beneden zou moeten kijken. Iets wat ook voor de gastheren gold en dus stond er wel wat druk op de tweestrijd. Het was eigenlijk opmerkelijk om te moeten constateren dat de gasten over het hele duel gezien zich misschien voor een kwart gelijkwaardig aan de thuisclub mochten noemen. Na een corner kreeg Jelle Rozeboom een grote kans, maar liet een leeg doel op wonderbaarlijke wijze onaangeroerd. Daarmee was het ook wel gedaan wat de bezoekers betrof. De thuisclub wist veel druk naar voren te zetten, speelde goed en zou daar ook de beloning voor opstrijken.

Na een klein half uur spelen liet doelman Nick Blok een vrije trap van Kevin Jaarsma los en was Jeroen Linstra er als de kippen bij om de misser af te straffen: 1-0. Niet veel later bokste Blok de bal een hoge voorzet van Stijn Tiekstra niet ver genoeg weg en liet Roy Streppel zich uitgebreid bejubelen: 2-0. Ook bij de derde treffer van SV De Heracliden zag de sluitpost er niet goed uit. Nu was het Thijs Tiekstra die profiteerde: 3-0. Met in de eerste helft nog een minuut of vijf te spelen tekende Martijs Delker voor de 4-0 ruststand en gooide daarmee het duel al vroegtijdig in het slot.

Waar ZEC een week eerder met passie, strijd en soms prima combinatiespel Holwierde simpel op de knieën wist te krijgen, lagen ze nu zelf na drie kwartier op apegapen. De gasten leken geen moment de wil of het besef te hebben dat er iets moest gebeuren. Hoewel er ook nu weer enkele gevestigde namen ontbraken, kon dat geen excuus zijn voor het vertoonde spel. Wessel Feenstra was de hele week ziek geweest, maar speelde wel. Hij was op zeker moment helemaal leeg en kon ook niets extra’s brengen. Net als Youri Buurlage trouwens, die als spits fungeerde maar na de rust ook niet terug zou keren vanwege een blessure aan de enkel. SV De Heracliden kreeg nog wel een aantal goede mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar wist deze niet te benutten. Ook omdat de ZEC-goalie nu beter uit de verf kwam. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager, maar ZEC bleek niet in staat om een en ander recht te trekken. En dus kregen de toeschouwers na de thee geen doelpunten meer te zien.

Arjan Tiekstra (SV De Heracliden): ‘Over de eerste helft ben ik dik tevreden. Toen speelden we erg goed. Na de thee vergeten we onszelf nog meer te belonen, maar al met al was dit een hele goede wedstrijd van onze kant.’

Wilhem van der Wiel (ZEC): ‘We liepen dom en blind op het veld rond. We hadden hier graag gewonnen om afstand te kunnen nemen, maar nu blijft het sprokkelen geblazen. Alle credits voor SV De Heracliden overigens, ze hebben verdiend gewonnen.’

DE FIVEL ZIET ZEGE DOOR VINGERS GLIPPEN
Na overwinningen op SC Scheemda en NEC Delfzijl heeft De Fivel weer een punt aan het totaal toe weten te voegen. Op eigen veld werd het 2-2 in het duel met Omlandia. Een beetje zuur smaakte de remise wel, want de gastheren hadden een 2-0 voorsprong verspeeld.

Oefenmeester Guus Zantinga moest flink aan het puzzelen omdat er nogal wat spelers ontbraken, waaronder de geblesseerden Emiel en Joran Bos, de zieke Eirik Eide en de werkenden Niels Ronde en Ruben Westenberg. Toch had de ploeg uit Zeerijp vertrouwen getankt en ging men vol goede moed de strijd aan met de Ten Boersters. Die konden op hun beurt geen beroep doen op goalie Devon Harmsma en dus werd Merijn Slagter onder de lat geposteerd.

Er werd door De Fivel meteen druk gezet en na twee minuten lag de bal al op elf meter nadat Kjell Spraakman door Corné Dijkstra was aangetikt. Rindert Havinga scoorde vanaf de stip: 1-0. Een paar minuten later lag Spraakman opnieuw tegen het gras toen hij door doelman Slagter tegen de grond werd gewerkt, maar de scheidsrechter van dienst durfde het kennelijk niet aan om opnieuw een strafschop aan de thuisclub toe te kennen. De Fivel bleef veel strijd leveren en was de betere van de twee ploegen. Na een corner van Thomas Robinson kopte Kjell Spraakman raak: 2-0. Omlandia was compleet van de leg, maar kreeg nog wel een mogelijkheid om dichterbij te komen. De inzet werd echter door Ivar van Dijken voor de lijn weggerost.

Na de thee moest Omlandia wel wat veranderen om niet tegen een nederlaag aan te lopen en dat gebeurde dan ook. Met de nog mar zestien jaar jonge Lars Venhuizen voor Mart Schollema en Jeremy van Coevorden voor Justin ter Harkel begon Omlandia ineens veel beter te voetballen. Nu was het De Fivel dat onder druk kwam te staan. De gastheren maakten vrij snel na de hervatting een enorme blunder. Senne Bos wilde de bal terugspelen op keeper Jens Winkel, maar die gleed uit en zag de bal vervolgens in het doel verdwijnen: 2-1. De afspraak om de verkregen voorsprong van twee treffers zo lang mogelijk vast te houden, kon meteen de prullenbak in. Omlandia werd door de thuisclub in het zadel geholpen en geloofde er weer in. De Fivel kwam niet meer in het spel. Dat veranderde toen Spraakman naar de kant werd gehaald en good old Jacob Havenga in het veld verscheen. En toch zou Omlandia nog langszij komen. De indribbelende Ruben Hummel verstuurde een steekpass richting Jeroen Dijkhuizen, die op zijn beurt Remco Bolhuis in staat stelde om te scoren: 2-2. Zuur voor de gastheren, maar door de blunder ook een beetje zelf in de hand gewerkt.

In de slotfase leek Omlandia leeg gespeeld te zijn op het loodzware veld. De ballen waren weer lang onderweg en het was zelfs zo dat De Fivel het nog een keer probeerde, maar er niet meer in slaagde om de punten alsnog in eigen huis te houden.

Guus Zantinga (De Fivel): ‘Het is natuurlijk jammer dat je op zo’n schlemielige wijze aan een tegentreffer komt. Ik ben er van overtuigd dat een overwinning voor ons mogelijk was geweest. Desondanks is dit weer een geweldige prestatie van het team. De keeper van Omlandia was tijdens de vorige wedstrijd de man van de dag. Die er nu onder de lat stond duidelijk niet, dus dat gelukje hadden wij nu eens een keer.’

Martijn Smit (Omlandia): ‘Op voorhand teken je niet voor een punt bij De Fivel. We hadden liever gewonnen, maar kunnen uiteindelijk wel met het punt leven. We hebben ons wederom weerbaar getoond door ons na twee tegengoals terug in de wedstrijd te knokken. We zijn sinds SC Scheemda, en sowieso in 2024, nog ongeslagen en dat willen we zo lang mogelijk volhouden.’

5e Klasse D Zaterdag
STEDUM – FC LEO 0 – 1

Het Leenster FC LEO heeft thuisclub Stedum erg lang in de waan gelaten dat er wellicht iets te halen zou zijn. De werkelijkheid was echter dat de gasten geen moment in gevaar kwamen en dat de uiteindelijke 0-1, door een treffer van Rowan Zijlstra, niet meer dan verdiend was. ‘Met een aantal aanpassingen in het team zijn we eigenlijk best goed voor de dag gekomen en was een 0-3 ook heel normaal geweest. Dat was ons echter niet gegund’, sprak trainer Rowan Rozema na afloop. Zijn team, met Werkman in het doel en good old Jeroen Batema in het centrum,  gaf niets weg en zag Stedum geminimaliseerd worden nadat er rood werd getrokken toen Jasper Wiersum er vandoor wilde en van achteren werd geraakt door Stijn Hamstra. De scheidsrechter oordeelde dat er sprake was geweest van een doorgebroken speler en stuurde de zondaar naar de kleedkamers.

KRC – OKVC 1 – 2
‘Een totaal onnodig en frustrerend verlies’, oordeelde trainer Johan de Keijser na afloop van de verloren wedstrijd tegen het bezoekende OKVC. Hij zag zijn ploeg goed beginnen en na een handsbal een strafschop krijgen. Stef Oosterhuis schoot laag in de hoek, maar zag de inzet gekeerd worden. Ook daarna waren de betere kansen voor KRC, maar de doelman van OKVC wilde van geen wijken weten. Ook na de thee was er van een groot verschil geen sprake tussen beide ploegen. Toch zou OKVC op voorsprong komen toen Jasper Ludema in de 76e minuut uit een corner wist te scoren: 0-1. KRC bleef wilskrachtig en kreeg in de 82e minuut de beloning toen een voorzet van invaller Jordy Robbe bij de tweede paal door Stef Oosterhuis binnen werd gekopt: 1-1. De slimme Ludema kreeg drie minuten voor tijd een vrije trap en schoot die vervolgens zelf op fantastische wijze in de kruising: 1-2. KRC probeerde daarna nog van alles, maar liep zich stuk. ‘Het positieve is dat we hebben laten zien dat we weer op de goede weg zijn om punten te gaan pakken. Dat had vandaag al zo kunnen zijn, maar door twee momenten van hun beste speler verlies je dit duel’, aldus De Keijser. Hij was wel zeer tevreden over de werklust van zijn team.

VVSV ’09 – SGV 1 – 6
Het Schildwolder SGV heeft na het eerste puntverlies in het duel met Meedhuizen orde op zaken gesteld en de uitwedstrijd tegen slotlicht VVSV ’09 in Ulrum met 1-6 weten te winnen. De gastheren begonnen sterk verdedigend, maar wist aanvankelijk nog wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van SGV op te duiken.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Na een half uur spelen draaide Jord Blokker goed bij zijn tegenstander weg, maar mikte in het zijnet. VVSV ’09 kon bijna juichen toen doelman Marijn Jager en Rodin Pot elkaar verkeerd begrepen, maar de Schildwolders kwamen met de schrik vrij. Blokker zou de ban wel breken en voor 0-1 zorgen, maar al snel na de aftrap had VVSV ’09 dat al weer rechtgetrokken door een prima treffer van Wilfred Kooi: 1-1. Vlak voor rust kwamen de gasten andermaal op voorsprong, nu door een eigen goal: 1-2.

Toen er van doel was gewisseld, wilde SGV snel op jacht naar meer, maar de gastheren wisten vrij lang stand te houden en kregen via Mees Valkema zelfs nog een kans op de gelijkmaker. Die bleef uit, waarna invaller Sander Dijkstra voor 1-3 wist te zorgen nadat hij een afvallende bal op de pantoffel had genomen. Bij VVSV ’09 heerste alleen maar verontwaardiging omdat geblesseerd op de grond lag en er niet werd afgefloten. De pechvogel moest uiteindelijk per brancard van het veld worden gedragen en zal dit seizoen niet meer spelen. Jord Blokker maakte er niet veel later 1-4 van, zorgde ook voor 1-5 en vervolgens was het Wouter Steen die de eindstand op 1-6 wist te bepalen. Bij SGV mocht Luca van Loenen nog aantreden. Hij had al bijna twee jaar geen bal meer aangeraakt, wordt binnenkort geopereerd en is er dan weer een flink aantal maanden tussenuit. Hij schoot een vrije trap over de muur van VVSV ’09, zag de inzet gepareerd worden, maar vond Steen bereid om het karwei alsnog te klaren.

ZEESTER – MEEDHUIZEN 2 – 0
Het duel op het sportpark Toerkamp kon rustig als topper worden aangemerkt. Het ging immers ergens om, zoals de tweede plaats op de ranglijst en de strijd om de tweede periodetitel. De vorige confrontatie tussen beide teams eindigde in een gelijkspel. Het zou een botsing van twee voetbalstijlen worden, waarbij het betere voetbal van Meedhuizen werd verwacht, terwijl Zeester het vooral van veel strijd, inzet en beleving moest hebben.

Meedhuizen wist de wedstrijd maar kort naar zijn hand te zetten en moest de boel al snel omgooien vanwege een blessure van Michael Vijsma. De gasten waren danig gehandicapt en konden met pijn en moeite een volwaardig selectie op de been brengen. Er moest zelfs een beroep op spelers uit het tweede elftal gedaan worden. Het zou dan ook een moeilijke middag worden voor de groenhemden. Zeester opende de score al vrij snel. Jasper Nienhuis haalde vol uit, maar zag zijn inzet half gekeerd worden door goalie Mickael Bos. Vervolgens was Jordy Knol er als de kippen bij om de rebound alsnog binnen te werken: 1-0. Meedhuizen wist zich geen raad met de stugge manier waarop Zeester speelde en raakte geïrriteerd. Dat was precies waar men bij de thuisclub op hoopte. ‘Er loopt een stel goede voetballers rond, maar een team is het op dat soort momenten zeker niet’, oordeelde trainer Jaap van der Ploeg van Zeester na afloop. Zeester gaf weinig weg, al moest het wel even aan de bak toen Justin de Vries dacht te scoren. De bal werd echter voor de lijn weggehaald. Na de onderbreking werd een Meedhuizer stormloop verwacht. Die bleef echter uit. Het was redelijk machteloos wat de gasten lieten zien en tot overmaat van ramp kregen ze na driekwart wedstrijd ook nog rood. Daarna verdween doelpuntenmaker Knol naar de zijkant en verscheen Alex Zijlstra in het veld. Die stond koud drie minuten binnen de lijnen en joeg de bal op fantastische wijze binnen: 2-0. ‘Zo’n goal heb ik alleen Bergkamp en Van Basten maar in hun hoogtijdagen zien maken’, orakelde Van der Ploeg. In de slotfase verdween er nog een speler van Meedhuizen naar de kant en dus bleven er nog negen spelers over omdat er geen wissels meer voorhanden waren. Zeester speelde de resterende minuten eenvoudig uit, kreeg ook nog wel kansen, maar Mickael Bos liet zich niet nog een keer verrassen. Zeester wist door de zege Meedhuizen op de ranglijst te passeren en kan zich voorbereiden op de krachtmeting met SGV in Schildwolde. Meedhuizen moet de wonden likken en maakt zich op voor de thuiswedstrijd tegen Noordpool UFC. ‘Ik had op voorhand wel verwacht dat het een lastige middag zou worden. Het is mooi dat die jongens uit het tweede zich hebben opgeofferd, daar kunnen we alleen maar trots op zijn. Hopelijk kunnen we de pijntjes deze week wat wegnemen’, sprak trainer Bob Mulder van Meedhuizen later.

EZINGE – EENRUM 1 – 1
In een hele matige wedstrijd zijn thuisclub Ezinge en het bezoekende Eenrum een 1-1 remise overeen gekomen. Volgens trainer Gert Jan van Dijken van Eenrum was de scheidsrechter de slechtste man van het veld. Bobo Miedema zorgde voor een 0-1 ruststand in het voordeel van de roodbaadjes. Na de thee kwam Ezinge veel beter voor de dag dan de gasten en was het Wiebe Leistra die de gelijkmaker produceerde. Waar men in Eenrum wel content was met de remise, vonden de Ezingers dat ze op basis van de tweede helft de overwinning wel hadden verdiend.

5e Klasse E Zaterdag
GEO BOEKT VERDIENDE ZEGE OP SC STADSPARK
Op een voor GEO-begrippen onwaardig veld werd zaterdag de competitiewedstrijd tegen SC Stadspark gespeeld en met 3-1 gewonnen. Het veld van de Garmerwolders is al langere tijd een probleem. Voor de gemeente zal het nog een hele klus worden om het veld weer in goede conditie te krijgen.

De spelers van SC Stadspark hadden duidelijk moeite met het veld. Het lekker rond laten gaan van de bal, zoals gewend op het kunstgras, was niet mogelijk. GEO paste zich veel beter aan de omstandigheden aan. Veelal werd gespeeld vanuit de tweede bal, met als aanspeelpunt Alex Sarfo en daaromheen lopende mensen. De grote plaaggeest voor SC Stadspark was Bart van de Tuuk. Buiten het feit dat hij drie keer scoorde, kreeg de verdediging totaal geen vat op hem en had hij zijn doelpuntenaantal nog kunnen verhogen.

De eerste vijftien minuten was het aan beide kanten nog en beetje aftasten. De eerste grote kans kwam er in de 18e minuut voor GEO. Na een prima pass van Laurens van de Kamp kwam Bart van de Tuuk oog in oog te staan met de keeper. Alleen met een overtreding wist hij de spits van het scoren af te houden. De toegekende strafschop werd door Van de Tuuk zelf benut: 1-0. In de 35e minuut was het bijna weer raak, maar wist hij de kans oog in oog met de keeper niet te benutten. De doelman van de Stadjers wist met een prima redding de 2-0 te voorkomen. Helaas voor hem was het vijf minuten later wel raak. Een steekbal van Lars Bezema werd nu wel door Bart van de Tuuk afgerond: 2-0. SC Stadspark wist zich de gehele eerste helft geen uitgespeelde kansen te creëren. Verdedigend stond het weer als een huis bij GEO.

Na de rust kwamen de bezoekers met een andere instelling de kleedkamer uit. Met veel inzet werd geprobeerd de snelle aansluitingstreffer te forceren. Met een beetje hulp van de scheidrechter was dit in de 60e minuut ook bijna gelukt. Een tegen het lichaam aangeschoten bal werd door hem beoordeeld als hands en wat volgde was een strafschop voor SC Stadspark. Die werd door keeper Remco Been gestopt. Omdat Been volgens de scheidrechter te vroeg van de lijn was gekomen, mocht de strafschop worden overgenomen. Ook de herkansing was echter een prooi voor de sluitpost.

In de 75e minuut kwamen de gasten alsnog dichterbij. Een vrije trap werd koppend afgerond: 2-1. GEO gaf de Stadjers geen kans op de gelijkmaker, maar scoorde binnen zeven minuten zelf wel weer. En opnieuw was het Bart van de Tuuk die zich na een pass vrij speelde en wist te scoren: 3-1. Het verzet bij SC Stadspark was nu wel gebroken. Drie minuten na zijn derde treffer stond Bart van de Tuuk weer voor de keeper. Een vierde treffer werd hem echter niet gegund. De grootste kans om te scoren was voor Aron van Geffen. In de 90e minuut stond hij een halve meter van de doellijn en wist op wonderbaarlijke wijze de onderkant van de lat te raken waarna de bal weer uit het doel verdween.

Leendert Nieborg (GEO): ‘Gezien de vele kansen en een prima teamprestatie is dit een verdiende overwining. Voor de winterstop was het elke week maar weer kijken welke spelers er beschikbaar waren. De laatste weken werken we met een vaste kern van de spelers die er elke week zijn. Dit is zichtbaar in de behaalde resultaten van de laatste drie gespeelde wedstrijden.’

5e Klasse F Zaterdag
VVS – WESTERLEE 2 – 1

VVS heeft in eigen huis een nuttige zege weten te behalen op het bezoekende Westerlee. De gasten kwamen uit een counter nog wel op voorsprong (0-1), mar Sander Dijkstra maakte er voor de rust nog 1-1 van na een voorzet van Goos Boven. Die gelijkmaker was meer dan terecht, want de Oostwolders hadden op dat moment al heel wat kansen laten liggen. Qua spel was het allemaal erg onverzorgd en in balbezit was men ongelukkig. Toch zou VVS het duel naar zich toetrekken. Gerjan Drenth was verantwoordelijk voor de 2-1 en daarna wist Westerlee niet meer gevaarlijk te worden.

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN – FVV 0 – 0

Omdat MOVV wel wist te winnen en Siddeburen zelf niet verder kwam dan een remise, staan beide teams nu op een gedeelde tweede plaats achter het ongenaakbare Heiligerlee. Van een verschil op de ranglijst was niet veel te merken tijdens het duel op het sportpark Ewensborg. In de 6e minuut schoot Matthijs Hensen een vrije bal tegen binnenkant paal. FVV kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar tot aan de thee bleven doelpunten uit. Het tweede bedrijf liet eigenlijk het zelfde spelbeeld zien. Aan beide kanten werd erg veel balverlies geleden. De beste kans voor Siddeburen om het scorebord toch nog in beweging te krijgen was voor Kyle Mayenburg. Hij schoot in vrije positie echter tegen een op de doellijn staande FVV-er aan. Dat was in de 90e minuut en niet veel later was het dan ook gedaan. ‘Misschien verdiende deze wedstrijd geen winnaar en hadden beide partijen last van voorjaarsmoeheid. Het was immers weer voor het eerst dat we een wedstrijd speelden met een lekker zonnetje er bij’, sprak trainer Bert Brugge na afloop.

5e Klasse C Zondag
GROEN GEEL – USQUERT 1 – 2

Doelpunten Usquert: Samad Faraouni en Karim Layeb

SV WOLTERSUM – WEDDE 1 – 4
SV Woltersum heeft op eigen terrein geen resultaat weten te boeken in het duel met Wedde. De gastheren kregen aanvankelijk wel wat goede mogelijkheden, maar sprongen daar niet goed mee om. Het merendeel van de treffers die de bezoekers scoorden, waren de oorzaak van miscommunicatie bij de witzwarten. Alleen de vierde treffer ontstond uit een goed lopende aanval. Voor de thuisclub was Cees bij de Leij de enige die het net in beweging wist te krijgen.

ALTEVEER – KLOOSTERBUREN 2 – 3
Kloosterburen heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Alteveer in een overwinning weten om te zetten, maar daar leek het met name in de eerste helft helemaal niet op. De passes kwamen niet aan, er werd geen druk gezet op de tegenstander. Die hadden Bryan Schenkel weer teruggehaald en dat scheelde nogal. Hij kon de lijnen uitzetten bij de gastheren en Kloosterburen liet dat teveel toe.

In een hele rommelige eerste helft was Alteveer de betere van de twee ploegen. Een te korte terugspeelbal van Kevin Kat leidde tot de verdiende openingstreffer van de gastheren en jawel, die kwam op naam van Bryan Schenkel: 1-0. Een minuut later was dat plooitje al weer gladgestreken toen Kloosterburen een strafschop mocht nemen na een handsbal. Mathijs Voos schoot vanaf elf meter raak (1-1) en niet veel later had Kloosterburen de wedstrijd naar zijn hand weten te zetten dankzij een afstandsschot van Niels Bolt, die over de doelman heen stuiterde: 1-2. Een domme overtreding van Bas Bolt leverde de thuisclub een strafschop op die door Bryan Schenkel tegen het nylon werd geschoten: 2-2. Alteveer bleef de betere ploeg en Kloosterburen mocht zich gelukkig prijzen dat het de rust met de gelijke stand wist te halen.

Na de thee was het plaatje veranderd. Het voetballen werd Alteveer onmogelijk gemaakt en Schenkel kwam ineens een stuk minder in het spel voor. Kloosterburen forceerde een aantal corners en uit een daarvan was het Jorn Bolt die koppend voor 2-3 wist te zorgen. De kansen waren er daarna wel om verder uit te lopen en aan de andere kant dook Bryan Schenkel nog een keer gevaarlijk op, maar schoot voorlangs. Uiteindelijk raakte Alteveer vermoeid en bleef Kloosterburen overeind, al had dat dan ook de nodige moeite gekost. ‘Voor rust waren wij gewoon niet goed. In de tweede helft hebben we het veel beter gedaan. Het ging niet gemakkelijk, maar we hebben de wedstrijd in de tweede helft op karakter naar ons toegetrokken’, sprak trainer Willem Kluin na afloop.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"