Rugbyers DRC Phoenix verliezen in Zwolle

Voor het seniorenteam van rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl staat een spannend competitie-einde op het programma. Afgelopen weekend was de ploeg uit Delfzijl niet bij machte om het team van Zwolle van het lijf te houden en door een 64-12 nederlaag komt Zwolle een plaats dichterbij op de ranglijst met een wedstrijd minder gespeeld. Er is echter nog een ruim gat met de laatste plaats in de competitie, die door het combinatieteam van Havelte en Emmen wordt ingenomen. Ook is de veilige middenmoot nog te bereiken, maar met het zware programma zal dit voor DRC Phoenix nog een hele opgave worden.

Voorafgaande aan de uitwedstrijd van Zwolle was reeds duidelijk dat de ploeg uit Delfzijl een zware wedstrijd te wachten stond. Er waren enkele vaste krachten afwezig en met het terugtrekken van Zwolle 1 uit de eerste klasse heeft het team van Zwolle dat over is gebleven zeker een kwaliteitsimpuls gekregen en is de strijd om handhaving opeens compleet veranderd in de derde klasse Noord-Oost.

Ondanks dat Zwolle vanaf het startsignaal het overwicht had, deed DRC Phoenix waar het dit seizoen goed in is. Namelijk hard verdedigen. Het spel speelde zich veel af rond de middenlijn en op de helft van de Delfzijlsters, maar toch duurde het tot halverwege de eerste helft voordat Zwolle het verschil wist te maken. Het waren de sterkere lopers van de thuisclub die elkaar goed opvolgden en het snelle tempo was te veel voor DRC Phoenix. Bij de gasten leek het verdedigend een korte periode niet te kloppen en Zwolle maakte hier gretig gebruik van door een drietal snelle tries. Het was echter niet alleen Zwolle dat kon aanvallen. Enkele goede aanvallen van DRC Phoenix leken mooie scores op te leveren alleen kwam men diverse malen enkele meters te kort.

Het vervolg van de wedstrijd bleef het spelbeeld onveranderd. De thuisploeg uit Zwolle bleek meer kwaliteit en een betere organisatie te hebben waardoor het verschil langzaam maar zeker groter werd op het scorebord. Toch was de slotfase opeens voor de ploeg uit Delfzijl. DRC Phoenix wist de eer te redden door twee mooie tries in de slotfase maar dit was vooral voor de eer en de statistieken. Met een 64-12 nederlaag keerde de ploeg terug naar het thuisfront waar men zich deze week zal moeten klaarmaken voor het komende weekend. Dan staat een zeer belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen RC Wageningen. Een ploeg die DRC Phoenix thuis met moeite wist te verslaan.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix verliezen in Zwolle"