Degradatie korfballers DWA/Argo een feit

De korfballers van DWA/Argo hebben in de afgelopen dagen twee wedstrijden gespeeld. Op donderdag werd de wedstrijd ingehaald die eerder op zaterdag 2 maart niet gespeeld kon worden. Dit cruciale duel tegen Emmeloord werd na een goede eerste helft en een slechte tweede helft verloren met 15-18. Zaterdag speelde de ploeg uit Winsum en Bedum in Surhuisterveen tegen It Fean/Boelenslaan en daar werd het in een zeer aantrekkelijk duel 26-26. Doordat Emmeloord echter zaterdag wederom won, werd het onbereikbaar voor DWA/Argo en is de consequentie dat DWA/Argo zeker is van degradatie naar de derde klasse.

Donderdag speelde DWA/Argo zoals gezegd de return tegen Emmeloord. In de eerste ontmoeting waren het de polderbewoners die met 19-18 aan het langste eind trokken. Ook hier waren de teams dus aan elkaar gewaagd. Omdat de ploegen voorafgaand aan het duel met evenveel punten op de voorlaatste plaats stonden, was het belang voor beide teams duidelijk. De thuisploeg startte donderdagavond zeer voortvarend, want halverwege de eerste helft stond DWA/Argo met 8-4 voor. Emmeloord moest duidelijk op gang komen, maar de gasten vochten zich langzaam terug in de wedstrijd. Bij DWA/Argo werd het spel echter minder en zo kon het dat het halverwege de wedstrijd 8-8 was.

In de tweede helft had DWA/Argo aanvankelijk nog een voorsprong, maar na 11-10 ging het mis. Emmeloord scoorde vijf maal op rij en DWA/Argo stelde daar niets tegenover. De ploeg speelde onverzorgd en gehaast en het leek niet te geloven in eigen kunnen. Hoewel het nog wel 13-15 werd, had Emmeloord de wedstrijd in de tas, want het speelde gedecideerd naar een 15-18 overwinning. Hierdoor nam Emmeloord een voorsprong van twee punten op de ranglijst en moest DWA/Argo hopen op een wonder afgelopen zaterdag. Allereerst moest het zelf zien te winnen van It Fean/Boelenslaan en de andere degradatiekandidaat, DTS uit Surhuizum moest winnen van Emmeloord.

In de eigen wedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan leek het geloof zaterdag ineens weer helemaal terug bij de jonge ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga. DWA/Argo nam ook hier vlot een voorsprong naar 2-5, maar de Friezen uit Surhuisterveen bleken, net als in het eerste duel dat gelijk eindigde in 19-19, een taaie ploeg. In een zeer attractief duel scoorden beide ploegen er lustig op los en zo kon het dat er halverwege de wedstrijd al 13-14 in het voordeel van DWA/Argo op het scorebord stond.

Na de pauze ging de wedstrijd op dezelfde voet verder, waarbij de Friezen het initiatief hadden. DWA/Argo knokte zich echter steeds terug naast de thuisploeg. Met treffers van Lieke Stoepker, Jildau Smedema, Tycho Schuuring en Ole Smedema bleef de wedstrijd in de laatste fase spannend. Ook invaller Nick Brandsma bleek een belangrijke duit in het zakje te doen. Via 18-15 en 21-18 werd het 26-23 met nog circa drie minuten te spelen. In de hectische slotfase scoorde Lieke Stoepker haar achterste treffer en hierna zorgde Jildau Smedema vanaf de strafworpstip dat het 26-25 werd met nog 1 minuut op de klok. En even later scoorde dezelfde Jildau Smedema ook nog van grote afstand haar zesde doelpunt en zo sleepten de Winsumers en Bedumers toch nog een puntje uit het duel met It Fean/Boelenslaan. Het werd 26-26 en waarschijnlijk is dit een record-aantal doelpunten in een wedstrijd in de geschiedenis van de hoofdmacht van DWA/Argo.

Toch mocht het gelijke spel niet baten, want later op de avond kwam het bericht dat Emmeloord had weten te winnen van DTS. Hierdoor zijn DWA/Argo en DTS niet meer in staat om nog op de zesde plaats te eindigen, zodat ze beide degraderen naar de derde klasse. Zaterdag speelt DWA/Argo nog de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Dan komt DTG uit Wijckel op bezoek in De Tirrel in Winsum. Dat duel start om 17.15 uur.

Scores DWA/Argo tegen Emmeloord: Ole Smedema (5), Tom van der Laan (3), Tycho Schuuring (3), Lieke Stoepker (1), Jildau Smedema (1), Sanne Schuuring (1) en Nick Brandsma (1).
Scores DWA/Argo tegen It Fean/Boelenslaan: Lieke Stoepker (8), Jildau Smedema (6), Tycho Schuuring (4), Ole Smedema (3), Nick Brandsma (2), Tom van der Laan (1), Sanne Schuuring (1) en Lynn van der Kroft (1).