Slotlicht SC Scheemda en Corenos delen de buit

Het verleden heeft wel bewezen dat Corenos het altijd lastig heeft in duels met laag geklasseerde teams. De uitwedstrijd tegen slotlicht SC Scheemda vormde daarop geen uitzondering. Aan het einde van de rit stond er een 1-1 gelijkspel op het wedstrijdformulier.

Trainer Marco Pesiwarissa kon over een fitte selectie beschikken. Alleen Anne-Jan ten Harkel ontbrak omdat hij net in het vliegtuig was gestapt richting Thailand. Dat was bij de thuisploeg wel anders. Daar ging en gebukt onder een waslijst aan blessures. En als een aanzienlijk hoger geklasseerde ploeg op bezoek komt bij de nummer laatst, zouden velen een tweetje ingevuld hebben in de toto. SC Scheemda heeft het lastig om punten te halen. Vooraf mocht dan ook wel gezegd worden dat het voordeel bij Corenos lag. In de wedstrijd was het verschil op de ranglijst echter niet te zien. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder en in de eerste helft was het een duel van zestien meter tot zestien meter. Het eerste kwartier had SC Scheemda, met Danny Blaauw weer in de gelederen, wel het meeste balbezit. Zij zetten ook hoog druk om de opbouw van Corenos in een vroeg stadium te verstoren. Dat lukte, want Corenos had op het slecht bespeelbare veld moeite om vanuit de opbouw een linie verder te komen. Uiteindelijk kozen de gasten er voor om de lange bal dan maar te spelen in de hoop dat de tweede bal gewonnen zou kunnen worden. De bezoekers kregen bij balbezit veel ruimte op de flanken, waar Jordan Muller en Kevin Pathuis goed gebruik van konden maken. Brian Pattiwael had de openingstreffer kunnen maken, maar de bal werd voor de doellijn weggehaald en dus gingen beide ploegen aan de thee zonder dat er gescoord was.

Na de doelwisseling was het meeste balbezit voor Corenos, maar kon het dit nog niet meteen in kansen omzetten. Ondanks het feit dat de defensie van de Roodeschoolsters goed stond en vrijwel niets weg gaf, zou de thuisclub in de 56e minuut toch op voorsprong komen. Een afvallende bal werd onvoldoende weggewerkt, waarna Beorn Eiten het leer voor zijn voeten kreeg en doeltreffend wist uit te halen: 1-0. Corenos reageerde meteen en bracht met Dennis Molema en Arjen Tamsma twee verse aanvallers binnen de lijnen. Kevin Pathuis en Germen Tamsma moesten daarvoor het veld ruimen. Tien minuten later was het moment daar voor SC Scheemda om de deur dicht te gooien. Tim Keijer kwam door op links en moest de bal langs de defensie van Corenos zien te krijgen om Danny Blaauw de 2-0 te laten maken. Dit lukte net niet en in een verwoede poging de situatie nog te redden bezorgde Keijer met een sliding de bal nog bij de mee opgekomen Beorn Eiten, maar het lukte hem niet om zijn tweede van de dag te maken.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan was er voor de viermans voorhoede van de Roodschoulsters tijd genoeg om de schade te repareren. Toch moesten de gasten ook blijven opletten voor de counters van de Scheemders. Uiteindelijk was het Jordan Muller die na een lange rush de bal aflegde op Brian Pattiwael. Die haalde uit en passeerde keeper Frank Brouwer van een meter of vijfentwintig in de benedenhoek: 1-1. Corenos moest de laatste tien minuten van het duel met tien man verder omdat Arjen Tamsma twee keer geel zag. Net als Kevin Haan is hij voor het eerstvolgende duel geschorst, maar veel pijn zal Tamsma daar niet van ondervinden omdat hij komend weekeinde toch al niet inzetbaar zou zijn geweest. Een prima kopbal van Joran Knot leek goed voor de winnende treffer van Corenos, maar sluitpost Brouwer liet zich niet nog een keer verschalken en daarom bleef het derhalve bij de gelijke stand.

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘Dat het uiteindelijk bij 1-1 is gebleven is vooral te danken aan doelman Frank Brouwer. Hij had een aantal fantastische reacties in huis. Dit was van onze kant gezien een goede wedstrijd waarin wij samen heel hard hebben moeten werken. Wie hard werkt zal beloond worden, die vlieger ging voor ons zeker op. Het grote verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was tijdens de wedstrijd namelijk nauwelijks zichtbaar.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Met wat wij qua spel op de mat hebben gelegd is de remise wel terecht. Als je naar het overwicht en de kansen kijkt had ik het ook niet gek gevonden als we hier gewonnen hadden. Dat zou ik dan ook wel terecht hebben gevonden. Met name in de laatste fase hadden we het moeten af maken. De spelers van SC Scheemda vielen toen om met krampverschijnselen. Dan moet je het tempo er juist in houden, maar dat deden we niet. In de resterende zeven wedstrijden zullen we minimaal twaalf punten moeten halen om ons veilig te spelen. Dat wordt nog een hele klus met tegenstanders als Omlandia, Holwierde, ZEC, Heracliden, RZ Baflo, De Fivel en DVC Appingedam. Maar we beschikken over een selectie van eenentwintig spelers die in de basis kunnen staan. En dat is voor ons een hele winst, vergeleken met vorig seizoen.’

* SC Scheemda – Corenos 1-1 (0-0). Niek Smit 1-0; Brian Pattiwael 1-1 (foto: ©Marcel Monden).

No Replies to "Slotlicht SC Scheemda en Corenos delen de buit"