Warffumer Jeroen Zwart scoort vijf keer in duel met KRC

Jeroen Zwart was de grote man aan de zijde van thuisclub Warffum in het duel met het danig gehandicapte KRC. De Kantsters zagen Zwart vijf keer scoren en omdat ook Giovanny Renses er twee voor zijn rekening wist te nemen, stond er aan het einde van een zeer eenzijdige wedstrijd 7-0 op het wedstrijdformulier.

Het was voor het eerst sinds 28 oktober van het afgelopen jaar dat Warffum een keer weer op het eigen veld kon spelen. Toen werd Stedum met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Bij de terugkeer op het eigen sportpark was het nu dus meteen weer flink raak. Het was vooraf nog niet duidelijk welke elf spelers er bij Warffum zouden beginnen. Timo Hooijer moest zijn basisplaats uiteindelijk afstaan vanwege een blessure. Chris Hammenga vulde de opengevallen plek op. Het zorgde wel voor wat positiewisselingen binnen de gelederen van de thuisclub, maar grote problemen leverde dat niet op. Dat had ook veel te maken met KRC. De gasten waren verre van compleet naar Warffum gekomen. Er ontbraken maar liefst zeven basisspelers in het team van trainer Johan de Keijser, waarbij hij binnen twintig minuten na de aftrap nog eens twee spelers naar de kant moest halen. De hus werd dan ook al vrij snel voor het eigen strafschopgebied geparkeerd in de hoop dat men de schade beperkt zou weten te houden. Er werd de gasten geen moment rust gegund. De thuisclub zat er kort op en wilde snel zaken doen. Na zes minuten was het Jeroen Zwart die de score opende door in het doelgebied als snelste bij de bal te zijn: 1-0. Nog geen twee minuten later was hij weer succesvol na een voorzet van Kevin Janssen: 2-0. KRC was volledig van slag en na een splijtende pass van Chris Hammenga mocht Jeroen Zwart in enkele minuten tijd een loepzuivere hattrick laten noteren: 3-0. Het gas ging er daarna wat af bij Warffum en het duurde tot de 39e minuut alvorens er weer iets te vieren viel. En weer was Jeroen Zwart het middelpunt van de festiviteiten: 4-0.

Na de doelwisseling kwam Jan Pieter Meijer niet terug binnen de lijnen. Hij werd vervangen door Jelle van der Veen. Aan het spelbeeld veranderde niet veel. KRC had zich ingegraven en probeerde met lange halen Stef Oosterhuis te bereiken. Doelman Eddy Renses hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden. Stef Oosterhuis en Louis de Blecourt mochten er nog even aan ruiken, maar veel meer had KRC niet te bieden. Na ruim een uur spelen liet Jeroen Zwart zijn vijfde van de middag noteren: 5-0. Intussen waren Mathijs Winkel en Sil Bijsterveld vervangen door Gertjan Meijer en Giovanny Renses. Laatstgenoemde was op uitzending in Curacao geweest en weer op het Hogeland teruggekeerd. Stevenson Stoepker viel nog in voor Wessel Bijsterveld. Voor Giovanny Renses werd het een prima terugkeer in het shirt van zijn club, want op aangeven van Jeroen Zwart mocht hij voor 6-0 zorgen. Dat duo stond ook aan de basis van de laatste treffer van de middag. Een voorzet van Zwart werd middels een snoekduik met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd door Renses: 7-0. Dat zou ook de eindstand worden.

Nico de Vries (Warffum): ‘In Uithuizen hebben we een zwak en slap optreden laten zien. Dat hebben we nu wel even rechtgezet, al moet ik er wel bij zeggen dat KRC behoorlijk gehandicapt was. Maar goed, dan moet je ze er nog wel even in schieten. We kunnen nu jacht maken op de ploegen boven ons. Volgend weekend gaan we op bezoek bij Stedum.’

Johan de Keijser (KRC): ‘Dit was voor ons een onmogelijke opgave. Als kleine club kunnen we echt geen negen blessures even opvangen met het inzetten van andere spelers. Het is voor ons een kwestie van overleven en hopen dat iedereen weer zo snel mogelijk fit is. Er zitten echter wel wat langdurige gevallen bij zoals lies- en hamstringblessures. We gaan wel kijken wie er fit zijn of worden in de aanloop naar het duel met Meedhuizen.’

* Warffum – KRC 7-0 (4-0). Jeroen Zwart 1-0; Jeroen Zwart 2-0; Jeroen Zwart 3-0; Jeroen Zwart 4-0; Jeroen Zwart 5-0; Giovanny Renses 6-0; Giovanny Renses 7-0.

No Replies to "Warffumer Jeroen Zwart scoort vijf keer in duel met KRC"