Wouter Hoek matchwinnaar voor Omlandia

Omlandia heeft ook de tweede ontmoeting met Poolster in winst weten om te zetten. Op eigen veld wisten de Ten Boersters met het kleinst mogelijke verschil te winnen. De winnende goal kwam op naam van Wouter Hoek. Door de zege heeft Omlandia het gat naar de felbegeerde vierde plaats weer wat kleiner gemaakt. Die wordt nu door Poolster en het eveneens winnende SV De Heracliden ingenomen.

Voor beide ploegen gold dat een overwinning goed zou vallen. Uit het oogpunt van Polster bekeken omdat men dan de aansluiting met de top drie zou behouden, voor Omlandia omdat men dan wat verder weg van de onderste regionen zou geraken. De gastheren begonnen enigszins gemankeerd aan het treffen omdat er geen beroep gedaan kon worden op Bodhi Prenger, Stefan Nieboer en Ferry Knol. Vanuit de JO19 zou Lars Venhuizen aansluiten, maar hij incasseerde eerder op de dag een rode kaart en kon een optreden in het vlaggenschip van de club dus wel vergeten. De eerste helft leek maar niet op gang te kunnen komen. Er werden over en weer wel wat speldenprikjes uitgedeeld, maar verder kwam het vooralsnog niet. Het eerste bedrijf nam veel tijd in beslag vanwege een blessurebehandeling van doelman Devon Harmsma. Een week eerder was hij nog de grote afwezige geweest vanwege een blessure aan het bovenbeen en bleek dus nog niet volledig hersteld te zijn. Hij zou de wedstrijd overigens wel uit spelen.

Kevin Bijlsma kreeg na een half uur spelen de grootste kans voor de gasten. Hij kwam op zeker moment in een zee van ruimte terecht en had alleen Harmsma nog voor zijn neus. In plaats van de doelman uit te spelen, schoot hij meteen en zag de kans op de voorsprong verloren gaan. Terwijl iedereen zich al een beetje had verzoend dat de rust zonder doelpunten zou aanbreken, was daar ineens toch de openingstreffer maar dan voor de thuisclub. Een voorzet raakte scheidsrechter Mustafa. De bal kon nog wel door de defensie van Poolster weggewerkt worden, maar iedereen dacht dat er wel een fluitsignaal zou klinken omdat de onpartijdige min of meer aan het spel had deelgenomen. De fluitist liet een en ander echter op zijn beloop en dus werd het slecht uitverdedigde speeltuig opnieuw in de zestien gepompt. Wouter Hoek was daarna de gevierde man. Hij schoot met links raak en bezorgde Omlandia in ieder geval gunstige uitgangspositie voor het vervolg van de wedstrijd: 1-0.

Na rust werd het qua spel allemaal niet veel beter. Poolster moest wel komen om een dreigende nederlaag af te wenden en Omlandia kon eigenlijk rustig in de wachtkamer gaan zitten om te kijken hoe veel risico de Spijksters zouden durven nemen. In dat geval was er bij de Ten Boersters voorin altijd nog Remco Bolhuis die op avontuur gestuurd kon worden. Toen de geelzwarten wat meer begonnen aan te dringen, kreeg de prijsschutter ook wel wat mogelijkheden om de marge te vergroten. Een halve omhaal leverde echter geen resultaat op en bij een volgende poging stond keeper Ronan Herder succes in de weg. En zo verschenen er nog wel wat spelers dreigend voor het doel van Poolster. De defensie met roerganger Niels Smit, Robbert Kok, Marco Dijkstra en Johan Dijkman wisten de voorwaartsen van de thuisclub echter behoorlijk in bedwang te houden. De mogelijkheden die Omlandia kreeg, vielen overigens wel in de periode dat de gasten de deur achterin wat verder open hadden gezet in een poging om de gelijkmaker alsnog op het bord te krijgen.

Poolster kon geen echte vuist maken. De enige die misschien wel een goal had verdiend was Kevin Bijlsma. Hij plukte een lange bal van Robbert Kok ineens uit de lucht maar zag zijn inzet op prima wijze door de ietwat gehavende Devon Harmsma onschadelijk gemaakt worden. Dat was overigens meteen nadat Jeremy van Coevorden er vandoor dacht te gaan namens de gastheren. Hij werd echter vastgepakt, maar de warrig fluitende arbiter zag er niets in en liet doorspelen. Het zou dan ook bij die ene treffer blijven.

Martijn Smit (Omlandia): ‘Een uur lang vond ik eigenlijk dat een gelijkspel wel terecht zou zijn geweest. Daarna niet meer. Poolster is maar één keer echt gevaarlijk geweest en daar ging ook nog eens een overtreding aan vooraf. We zijn nu sinds half december ongeslagen. Daar zaten weliswaar ook gelijke spelen bij, maar we weten nu ook weer wat winnen is. Het is te hopen dat we dit in de uitwedstrijd tegen Corenos weten door te trekken.’

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Het is zonde dat we dit duel verliezen door zo’n curieus moment. Ik denk dat een gelijkspel terecht was geweest. We hebben ons best gedaan en er een echt duel van gemaakt. Het was het jammer genoeg allemaal net niet. Toch wil ik het elftal niks verwijten. De inzet en de wil waren er wel. We moeten ook weer niet te lang treuren en vooruit kijken, want zaterdag komt Holwierde op bezoek. Ook dat is een belangrijke wedstrijd. Door alle uitslagen kruipen de ploegen in de middenmoot steeds dichter naar elkaar toe. Er zullen punten moeten komen als we een zo hoog mogelijke klassering willen bereiken. We kijken met vertrouwen uit naar deze ontmoeting.’

* Omlandia – Poolster 1-0 (1-0). Wouter Hoek 1-0 (foto: ©Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Wouter Hoek matchwinnaar voor Omlandia"