Zevenklapper FC LEO in duel met Ezinge

FC LEO heeft op eigen veld een flinke tik uitgedeeld aan het bezoekende Ezinge. De gasten werden met een 7-2 nederlaag op zak huiswaarts gestuurd door het team van trainer Rowan Rozema. Dat het uiteindelijk zo’n forse nederlaag zou worden had niemand op voorhand verwacht. Zelfs na afloop heerste er enige verbazing.

Met Ezinge gaat het allesbehalve goed dit seizoen. Uit twaalf gespeelde wedstrijden waren nog maar acht punten verzameld en dat waren er slechts drie meer dan hekkensluiter VVSV ’09 kon overleggen, al hadden de Ulrumers er dan ook wel drie wedstrijden meer voor nodig. Gelet op het aantal afwezigen was trainer Ronald Bouwman genoodzaakt om twee 16-jarigen en een 15-jarige op de bank te zetten. De ‘oudsten’ van dit drietal, Joachem Guikema en Julian Verwijk, hadden al eerder hun debuut in de hoofdmacht gemaakt. Nu was het ook de beurt aan Storm Meyer.

Een goed resultaat in Leens zou de Ezinger burger misschien wel weer wat goede moed geven en aanvankelijk wees ook niets er op dat er een zeperd zat aan te komen. De gasten kwamen sterk uit de startblokken en dwongen doelman Jasper Tuma binnen tien minuten tot twee formidabele reddingen nadat hij Nick Rosema voor zich had zien opdoemen. De wereld had er voor Ezinge waarschijnlijk heel anders uit gezien als hij een van die twee mogelijkheden had benut. Bij FC LEO probeerde men Rosema aan banden te leggen middels een kleine omzetting en toen de Ezinger ook een derde poging niet had weten te verzilveren werd het duel opengebroken. Een ongelukkige handsbal van Ewart Gerritsen leidde tot een strafschop en de 1-0 van FC LEO. Die kwam op naam van Jasper Wiersum te staan. De treffer zorgde er voor dat FC LEO beter in de wedstrijd kwam te zitten en de marge zelfs wist te verdubbelen na een min of meer mislukte, binnen gewaaide voorzet van Johan Hofman: 2-0. Met die stand zou ook de rust aanbreken. Binnen vijf minuten hadden de Leenster fans opnieuw reden tot juichen toen Frank Veenwijk voor 3-0 wist te zorgen.

De Leensters dachten dat ze de buit al binnen hadden, maar maakten het toch nog even spannend. De man aan het scorebord zou het behoorlijk druk krijgen. Nick Rosema schoot alle frustraties van zich af met een prima pegel in de hoek (3-1) en nadat Jasper Dijkstra de bal met het hoofd bij Wiebe Leistra had weten te bezorgen, stond het ineens 3-2. Het duel leek te kantelen, maar schijn bedroog. Voordat Ezinge ook maar kon denken aan nog meer goals, had Jasper Wiersum er 4-2 van gemaakt. Nadat Jasper Dijkstra namens Ezinge de paal nog had geraakt, liep FC LEO vervolgens in een tijdsbestek van tien minuten bij de gasten weg. Nick Koster (2) en Frank Veenwijk schoten het zevental vol en daarmee behaalden de Leensters de derde grote competitiezege van dit seizoen, nadat eerder Noordpool UFC (6-1) en KRC (9-0) al op een pak slaag waren getrakteerd.

Rowan Rozema (FC LEO): ‘We hadden wat geluk met de eerste twee doelpunten en de mazzel dat Tuma ons in de race wist te houden toen er nog niet gescoord was. Ik dacht dat het wel klaar was na het derde doelpunt van ons, maar toen werden we zo slordig en gingen we onrustig voetballen. Het is zonde dat we ons dat zelf aandoen, want het is puur laksheid, een gebrek aan concentratie en inspiratie. Gelukkig wisten we dat bijtijds om te draaien. Ik moet overigens wel zeggen dat Rick Koster het behoorlijk op zijn heupen had. Hij moet maar wat vaker voor de wedstrijd nasi gaan eten.’

Ronald Bouwman (Ezinge): ‘Het is jammer dat we goed beginnen en in die fase niet op voorsprong weten te komen. Dat had zeker gekund. Dan krijg je daarna zo’n strafschop tegen. Ik ben van mening dat zij goedkoop aan de eerste twee treffers zijn gekomen, maar vervolgens wel op de goede momenten weten te scoren. En als je er uiteindelijk zeven weet te maken win je terecht.’

* FC LEO – Ezinge 7-2 (2-0). Jasper Wiersum 1-0 (strafschop); Johan Hofman 2-0; Frank Veenwijk 3-0; Nick Rosema 3-1; Wiebe Leistra 3-2; Jasper Wiersum 4-2; Nick Koster 5-2; Nick Koster 6-2; Frank Veenwijk 7-2 (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "Zevenklapper FC LEO in duel met Ezinge"