DRC Phoenix met lege handen terug uit Wageningen

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl wisten in het najaar een zeer knappe overwinning te behalen op RC Wageningen. Nu stond de return op het programma en bleken de Noord-Groningers niet in staat deze stunt te herhalen. Of het de twee uur durende reis was zal nooit bekend worden, maar duidelijk was dat DRC Phoenix het vooral in de eerste helft verdedigend liet afweten. Zeer veel tackles werden gemist en ook aanvallend klikte het niet bij de Havenkanters. Bij de thuisploeg liepen de aanvallen gesmeerd en ook verdedigend zat het snor. Des te vreemder was het daarom dat DRC Phoenix in de rust door de scheidsrechter werd verzocht om minder hard te tackelen.

In het tweede bedrijf liet DRC Phoenix zien waarom de eerdere ontmoeting dit seizoen gewonnen werd. Verdedigend had men de zaken beter op orde en ook aanvallend liet men zien waar men tot toe in staat was. Een overwinning zat er voor de ploeg uit het Noorden helaas niet meer in. RC Wageningen kon uiteindelijk meer dan verdiend een 66-23 overwinning bijschrijven waardoor DRC Phoenix de achtste plaats op de ranglijst blijft bezetten. De aankomende wedstrijd zal voor de Delfzijlsters wederom een zware opgave zijn. Op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen RC Dwingeloo, de huidige nummer één op de ranglijst.

No Replies to "DRC Phoenix met lege handen terug uit Wageningen"