Holwierde rekent simpel af met gehavend De Fivel

De Fivel trok vol goede moed richting Holwierde om te kijken of er een vervolg gegeven kon worden aan de afgelopen drie wedstrijden, waarin het team van trainer Guus Zantinga ongeslagen wist te blijven. Ondanks een snelle achterstand en kansen op een gelijkmaker liep Holwierde na de thee echter simpel bij het ‘andere Oranje’ weg en kwam er uiteindelijk een 6-2 overwinning op het scorebord te staan.

Net als een week eerder kon trainer Guus Zantinga van De Fivel niet over een groot aantal spelers beschikken. Zo ontbraken onder anderen Emiel en Joran Bos en nam Eirik Eide op de bank plaats na twee weken ziek te zijn geweest. In de strijd tegen degradatie zou het voor de Riepsters belangrijk zijn om een goed resultaat te boeken tegen Holwierde. Dat bleek er echter vanaf het eerste fluitsignaal niet in te zitten. Het was uitgerekend doelman Jens Winkel, uitblinker in de voorgaande wedstrijden, die in de derde minuut per ongeluk een corner weg gaf na een verkeerde aanname. Thijs Sonneveld profiteerde meteen door met zijn linker de bal ineens in de verste hoek te laten draaien: 1-0. Toch wisten de gasten vijf minuten later langszij te komen. Andy Lafaille wilde de bal terugspelen op Yirsan Bouman, maar zag daarbij Kjell Spraakman over het hoofd. In een poging om hem van een grote kans af te houden werkte Bouman zijn opponent tegen de grond en omdat dit binnen het strafschopgebied gebeurde, kwam de bal op de stip te liggen. Rindert Havinga benutte het buitenkansje: 1-1.

Na een kwart wedstrijd wist Holwierde andermaal aan de leiding te komen. Damon Kuiper zag ruimte in de diepte en na een goede steekpass van Tim Visscher schoot hij de bal door de benen van doelman Winkel binnen: 2-1. Zonder zelf heel goed te spelen bleef Holwierde de betere ploeg en kreeg het kansen om met een grotere voorsprong te gaan rusten. Gek genoeg werkten de mislukte doelpogingen een beetje verlammend op het spel van Holwierde, dat de handen dicht mocht knijpen toen Rindert Havinga ineens voor goalie Robbin Kuipers opdook, maar zijn inzet gekeerd zag worden. Niet veel later moest hij ook een voorzet van Silke Korpershoek onschadelijk maken. Ondertussen ging ook scheidsrechter Klein mee in het slechte niveau. De leidsman wuifde de ene na de andere overtreding weg en besloot na zes minuten blessuretijd dat het tijd was voor aan bakje thee.

Nadat er voor de vierde keer was afgetrapt ging Holwierde op jacht naar een uitbreiding van de score. Het was Thijs Stoppels die na een uur spelen het strafschopgebied van De Fivel wilde insnijden en precies op de lijn door Arjan de Vries werd neergelegd. Ook nu kwam de bal op elf meter te liggen. Thijs Sonneveld stuurde goalie Winkel de verkeerde kant op en tekende voor 3-1. Enkele minuten later was het duel definitief beslist. Tim Visscher stuur Robbie ten Hove de diepte in. Assistent-scheidsrechter Erik Winkel stak vervolgens de vlag in de lucht omdat hij buitenspel dacht te hebben gezien, maar werd genegeerd door de fluitist. Vervolgens kreeg Ten Hove de bal voor het doel en was het Thijs Stoppels die de bal bij de tweede paal binnen wist te lopen: 4-1. Er verschenen daarna wat verse krachten op het toneel en ondertussen probeerde Holwierde nog verder weg te lopen. In de 70e minuut kwam een inworp van Andy Lafaille voor het doel terecht. Met een achterwaarts schot probeerde Peter Bouwsema tot succes te komen, maar zag de bal op de lat belanden. Hij was er vervolgens als de kippen bij om de rebound alsnog tussen de palen door te mikken: 5-1. Uit een voorzet van Gijs Geurtsen was het Robbie ten Hove die daarna ook nog een duit in het zakje deed (6-1) en vervolgens wist De Fivel zowaar nog wat terug te doen. Ruben Westenberg ontdeed zich op het middenveld van Tim Visscher. Iedereen zag er een overtreding in, maar niet de arbiter. Hij liet doorspelen en vervolgens was het Rindert Havinga die Kjell Spraakman op avontuur stuurde. Die passeerde goalie Kuipers voor de tweede keer met een fraai afstandsschot: 6-2.

In de slotfase moest Robbie ten Hove zich geblesseerd laten vervangen nadat hij voor de zoveelste keer onderuit was gegaan. Hij werd vervangen door Peter Westerhuis. In plaats van de charge te met geel te bestraffen, liet de onpartijdige ook dit toe en was het vervolgens Thijs Sonneveld die een kaart kreeg omdat hij verbaal liet merken het niet eens te zijn met die beslissing. In de slotfase kreeg Holwierde voldoende kansen om de score uit te breiden. Tim Visscher, Gijs Geurtsen en Arjan Paapst zagen pogingen daartoe stranden. Visscher schoot zelfs nog een keer op de paal. Aan de score zou echter niets meer veranderen.

Danny Schudde (Holwierde): ‘Volgens mij valt er helemaal niets af te dingen op deze overwinning. Zonder zelf echt fantastisch te spelen waren we vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Met een beetje meer scherpte hadden we een écht grote uitslag neer kunnen zetten. Op voorhand had ik een lastige middag verwacht. Als je dan De Fivel, weliswaar gehavend, op zo’n manier opzij zet moet je ook wel weer tevreden zijn. Het zijn weer drie belangrijke punten. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd tegen Poolster. Daar hebben we, na een volledig onnodige 4-5 nederlaag, nog iets goed te maken.’

Guus Zantinga (De Fivel): ‘We waren echt gemotiveerd om in Holwierde punten te pakken maar liepen al snel tegen een achterstand aan die we zelf in de hand hebben gewerkt. Het herstel was er wel en ik ben van mening dat we dan ook verdiend langszij kamen. Dat hadden we vlak voor rust weer moeten doen, maar dat mislukte echter. Het kantelpunt was echter de 3-1. Daarna was Holwierde heer en meester en kwamen wij er niet meer aan te pas. Zij hebben simpelweg veel meer voetbalkwaliteiten in huis dan wij en daar maken ze handig gebruik van.’

* Holwierde – De Fivel 6-2 (2-1). Thijs Sonneveld 1-0; Rindert Havinga (strafschop) 1-1; Damon Kuiper 2-1; Thijs Sonneveld (strafschop) 3-1; Thijs Stoppels 4-1; Peter Bouwsema 5-1; Robbie ten Hove 6-1; Kjell Spraakman 6-2.

No Replies to "Holwierde rekent simpel af met gehavend De Fivel"