Overzicht amateurvoetbal

EemsmondSport trekt de stekker er voorlopig even uit. De komende weken zijn wij niet meer bij de sportvelden te vinden en zal onze website ook niet van regelmatige updates worden voorzien. Dat heeft allemaal te maken met een buitenlandreis en een gebrek aan mensen die de werkzaamheden kunnen overnemen. U zult het dus even zonder de verslagen, foto’s en bewegende beelden moeten doen. Vanaf het weekend van 6/7 april staan we weer als vanouds voor u paraat… Wij wensen u in de tussentijd veel sportplezier. Hieronder dan ook het voorlopig laatste voetbaloverzicht, waarin twee enorme pechvogels zijn opgenomen. Verder was het voor sommige clubs een prima voetbalweekend, zagen anderen de moeilijkheden alleen maar groeien en was er tijdens de uitwedstrijd van Farmsum sprake van een indrukwekkende minuut stilte.

 

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
GRC GRONINGEN – WINSUM 1 – 4
Winsum heeft een keurig overwinning weten te boeken in de uitwedstrijd tegen GRC Groningen. De ploeg van trainer Fred de Boer ging met een 1-4 overwinning op zak terug naar huis. De winst werd overschaduwd door een zware blessure van Sjoerd Nienhuis. Hij moest in het slot van de wedstrijd met een brancard van het veld worden gedragen. Het heeft er alle schijn van dat zijn knie, na een eerdere operatie, opnieuw zwaar beschadigd is.

De Winsumers probeerde het duel vanaf de aftrap naar zijn hand te zetten en na een gemiste kopkans van Yumé Ramos werd een vrije trap van Tijs Mulder door Hans Zwakenberg na een klein kwartier binnen gekopt: 0-1. GRC liet zich niet zomaar aan de kant zetten en wist na een half uur spelen langszij te komen door en goal van Ronald Paans: 1-1. Met die stand zou ook de rust aanbreken. Na de doelwisseling kreeg Winsum een aantal mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar weigerde vooralsnog om de trekker over te halen. Er was al ruim een uur gespeeld toen het uiteindelijk wel lukte. Tijs Mulder deponeerde een vrije trap tegen het nylon: 1-2. Nadat de gasten nog een bal van de eigen doellijn hadden moeten halen, was het aan de overzijde van het veld wel raak. Tim Hoff besloot het er op te wagen en zag zijn schot via het been van een GRC-er tegen het nylon belanden: 1-3. Met nog toen minuten te gaan was het duel wel gespeeld toen Yumé Ramos er 1-4 van wist te maken. De buit was wel binnen, maar daar had niemand het naderhand nog over. Het ging alleen maar over de blessure van Sjoerd Nienhuis.
Een dag na het voorval zoeken we even contact met de speler van de eersteklasser. Hij doet vervolgens uit de doeken hoe het gegaan is. ‘Ik wilde op een gegeven moment een voorzet geven en heb toen waarschijnlijk teveel druk op mijn linkerbeen gezet waardoor de knieschijf van zijn plek schoot. Die kwam gelukkig wel weer op de goede plek terecht, maar ik had meteen door dat het goed mis was.’ Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar op de gemaakte foto’s was niet veel te zien omdat het gekwetste been vol vocht zat. Dat zal er eerst uit moeten en dus werd Nienhuis van zijn enkel tot aan zijn lies in een brace gezet. ‘Die blijft er eerst een week om zitten en dan moet ik naar de orthopeed. Het is te hopen dat er dan zo snel mogelijk een MRI-scan gemaakt kan worden om te kunnen beoordelen hoe groot de werkelijke schade is’, zegt Nienhuis. Voor hem is het einde seizoen en of hij ooit weer in het eerste elftal terug zal keren is ook nog maar de vraag. ‘Tja, ik ben drie jaar geleden al een keer aan die knie geholpen. Ik dacht dat alles weer redelijk goed hersteld was. Als je dan zoiets overkomt weet je eigenlijk wel dat het altijd een zwakke plek is gebleven. Ik kan nu niets anders doen dan afwachten.’

 

2e Klasse J Zaterdag
ACHILLES ’94 – SV BEDUM 4 – 2

In de eerste helft leek er weinig aan de hand te zijn voor SV Bedum in het duel met de Asser thuisclub. Ondanks dat de paarshemden af en toe wat onnauwkeurig in de passing waren en niet altijd met energie speelden, wisten ze toch een aantal kansen te krijgen zonder deze overigens te benutten. Een schot van Twan Ahlers verdween in het zijnet en Jimi Hoekzema stond alleen voor de goal, maar kreeg de bal ook niet tussen de palen door. Nigel bakker probeerde het, zonder succes overigens, van afstand. SV Bedum gaf in het eerste bedrijf weinig weg, maar wist zich na de thee niet onder de druk van Achilles ’94 uit te spelen.

Het wachten was op een treffer van de Drenten en die zou na een dik uur spelen ook vallen. Rik Brontsema maakte de overtreding waaruit een penalty werd toegekend die echter op de paal werd geschoten. Even later scoorde de thuisclub wel via Ferdi Hidding: 1-0. Kort daarna moesten de gastheren met tien man verder omdat er na een harde overtreding rood werd getrokken. In de laatste tien minuten van de wedstrijd vielen vervolgens vijf doelpunten. Achilles ’94 wist via Remy Klaassens de marge te verdubbelen: 2-0. SV Bedum sloot weer aan nadat Stef Klugkist een voorzet van Thijs Boskamp binnen wist te koppen: 2-1. Vlak daarna was SV Bedum de overtalsituatie kwijt omdat Bart Apotheker met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd. Een paar minuten later scoorde Ferdi Hidding 3-1. Na een overtreding op Twan Ahlers kwam SV Bedum via Stef Klugkist uit een vrije trap andermaal dichterbij: 3-2. Om tijd te winnen trok Achilles ’94 nog een keer ten aanval en wist daaruit zelfs nog de 4-2 te maken. Het doelpunt kwam op naam van Leon Regtop.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘We speelden helaas geen goede wedstrijd. Daar is iedereen zich ook wel van bewust. Het enige dat we kunnen doen is deze week weer hard trainen zodat we komend weekeinde voor een beter resultaat kunnen gaan.’

 

3e Klasse C Zaterdag
ZUIDHORN – SC LOPPERSUM 0 – 2
Ook in de 3e Klasse C is de spanning om te snijden. Om maar wat aan te geven, het verschil tussen koploper Helpman en de nummer acht Veendam ’94 bedraagt slechts vijf punten. Een overwinning of een nederlaag kan ineens een wereld van verschil maken. Daar weten ze in Loppersum wel over mee te praten. Het team van trainer Heiko van den Berg deed nu in ieder geval prima zaken in de zenuwslopende strijd om de titel door de uitwedstrijd tegen Zuidhorn in een 0-2 overwinning om te zetten. Er moest hard voor gewerkt worden, maar de beloning was er dan ook naar.

Het duel ging in de eerste helft aardig gelijk op. De meeste kansen ontstonden uit standaardsituaties. Vijf minuten voor de thee moest goalie Marvin Hoeksema aan de bak om een treffer van Zuidhorn te voorkomen na een ingekopte hoekschop. Hij weerde zich kranig. Tijdens de thee werd duidelijk dat aanvoerder Ruben Danhof de tweede helft niet zou terugkeren. Hij had vlak voor de pauze een knie in zijn rug gekregen en had daar iets teveel last van. In de 55e minuut was het Olav Sleurink die de score wist te openen na een prima steekbal van Diederik Dijk: 0-1. Zuidhorn zocht steeds meer de lange balen werd slechts sporadisch gevaarlijk dankzij het goede verdedigen van SC Loppersum. De gastheren moesten wel komen om iets aan de achterstand te doen en daardoor kreeg SC Loppersum de ruimte om in de tegenstoot toe te slaan. Dat gebeurde met nog tien minuten te spelen. Er werd een diepe bal op Joris Jurna gegeven die op zijn beurt Ids in het Veld vrij voor de goalie van Zuidhorn wist te zetten. Laatstgenoemde maakte geen fout en stelde de zege veilig: 0-2. Het puntverlies van Helpman heeft er mede voor gezorgd dat de Lopsters de leider in 3C tot op een punt zijn genaderd.

 

4e Klasse D Zaterdag
NOORDWOLDE – HS ’88 0 – 6
‘Het was een kansloze middag voor ons’, luidde het oordeel van trainer Marinus Siekman na de 0-6 nederlaag tegen koploper HS ’88. Naast het verlies kon er ook nog positief nieuws vanuit Noordwolde worden gemeld. Trainer Marinus Siekman blijft namelijk ook volgend seizoen aan de geelzwarten verbonden. Hij verving in de winterstop de vroegtijdig vertrokken Elsin Yilmaz. Siekman was in het verleden ook al als speler en trainer actief bij Noordwolde.

De lijstaanvoerder stond er goed op voor de aftrap, iets wat van Noordwolde niet gezegd kon worden. Men miste onder andere doelman Lennart Havinga, maar waren er meer problemen in de personele sfeer. In de breedte bleek Noordwolde ook nu weer kwetsbaar. HS ’88 was eenvoudig weg een maatje te groot voor de geelzwarten, al kwamen ze wel wat goedkoop aan de eerste twee treffers. In de 8e minuut was het Yorick van Dam die de score voor de lijstaanvoerder wist te openen: 0-1. Na een klein kwartier had Sven Rosevink de marge weten te verdubbelen: 0-2. Een vrije trap van Justin de Groot kwam op het aluminium terecht, maar voor de thee zou er niet meer gescoord worden. Na de doelwisseling probeerde Siekman nog wel wat, maar ook het inbrengen van de op de training geblesseerd geraakte Marco Vos kon geen verandering brengen. Nadat het 0-3 was geworden via Stijn van der Veen, kon het boek wat Noordwolde betreft wel dicht. Arno Oosterhof zorgde voor 0-4, Bas Breuken tekende voor 0-5 en de eindstand werd uiteindelijk door Arno Oosterhof op het bord geschoten: 0-6.

SIOS – HAULERWIJK 1 – 3
SIOS heeft op eigen veld een terechte nederlaag geleden tegen het bezoekende SV Haulerwijk, de nieuwe club van huidig Stedum-trainer Cris Feldman. De fysiek sterk en goed georganiseerde gasten wisten het duel met 1-3 te winnen. ‘Het is terecht dat zij vrij hoog in de competitie staan’, oordeelde SIOS-coach Quincy Dijkstra na afloop. ‘Wij hebben voetballend en in de onderlinge duels te weinig gebracht om ergens aanspraak op te kunnen maken. We komen door een goal van Jochem Huinder nog wel terug tot 1-2, maar wisten een derde treffer van hun niet te boven te komen.’ Na de fraaie 5-2 overwinning van een week eerder op nummer twee Veenhuizen, dat nu overigens met dezelfde cijfers van het ook al niet hoog geklasseerde VVK verloor, was het weer even slikken voor de Sauwerders.

 

4e Klasse E Zaterdag
RZ BAFLO – SV DE HERACLIDEN 0 – 1

SV De Heracliden heeft dankzij een 0-1 overwinning op thuisclub RZ Baflo weer wat meer afstand genomen van de onderste regionen in 4E. Sterker nog, dankzij de nipte zege heeft het nummer vier Poolster weten te achterhalen. In de eerste helft werden de Meisters flink onder druk gezet door RZ Baflo, dat goed speelde en de gastheren niet aan voetballen toe liet komen. Het slecht bespeelbare veld nodigde niet uit tot het op de mat leggen van vloeiende combinaties. Het waren veelal lange ballen die de middenvelders over zich heen zagen vliegen. Tot aan de rust zou er niet gescoord worden en na de doelwisseling had het er ook alle schijn van dat de ploegen elkaar in evenwicht zouden houden. Tot aan de 80e minuut, toen de struikelende Thom Tiekstra met een handsbal voor een assist zorgde. Iedereen rekende op een fluitsignaal van de dienstdoende leidsman, maar dat kwam niet. Op dat moment besloot Tiekstra de bal dan maar breed te leggen op Julian Jonker. Die drukte vervolgens af en bezorgde SV De Heracliden in de slotfase alsnog de voorsprong. Wat RZ Baflo daarna ook probeerde, men wist de nederlaag niet te voorkomen en dus doet de ploeg van trainer Jan Medema, die ook nu door Arjan Tiekstra werd vervangen, zowaar mee om de bovenste plaatsen. ‘Dit heb ik als trainer nog nooit meegemaakt. Dat je als team op zo’n manier wordt benadeeld door een scheidsrechter? Het is zo’n ongelofelijk moment. Dan mag het kennelijk niet zo zijn voor ons.’

 

ZEC – DVC APPINGEDAM 0 – 1
In Zandeweer heeft DVC Appingedam een 0-1 zege weten te boeken en dankzij die overwinning meteen de koppositie in de 4e Klasse E weer overgenomen. Het enige doelpunt van de dag werd gescoord door Jeroen van Hunnik. Aan de zijde van de gastheren ontbraken Youri Buurlage (geschorst), Melvin Sikkema en Sander Kruit, Gijs Balkema en Damian Linstra.

Het was volgens trainer Duurt Dijkman een vrij eentonige wedstrijd. ‘Wij waren het hele duel sterker en speelden prima positiespel. We waren constant op hun helft te vinden. Een sterk punt was ook dat we bij balverlies snel konden schakelen, maar misten wel weer veel kansen. Schoten van Romano Kisman en de voor Brend Hansen ingevallen Ronald Hund misten echter het beoogde doel. Zoals overigens ook Diyar Kaya, Joost Blokzijl en Nick Veentjer precisie misten. Daarnaast wisten Blokzijl, Kisman en Jeroen van Hunnik van dichtbij de goed opgestelde keeper Nick Blok te raken in plaats van het nylon. ZEC deelde wel wat speldenprikjes uit, maar kon er te weinig tegenover zetten. Na de thee bleef het spelbeeld ongewijzigd. Nadat Diyar Kaya weer een kans had laten liggen was het in de 55e minuut wel raak. Een doeltrap van Jelle Rozeboom kwam niet daar waar ZEC hem wilde hebben en viel via Joost Blokzijl voor de voeten van Jeroen van Hunnik, die wist te scoren: 0-1. Daarna was het wachten op uitbreiding van de score, maar een tweede Damster treffer wilde niet vallen. Ronald Hund liet meerdere mogelijkheden liggen, waarvan eentje in de slotseconden van het duel. Op twee meter van de doellijn wist hij het leer nog over de deklat te tillen.

ZEC kreeg weinig mogelijkheden waaruit opgemaakt kon worden dat de gastheren ook maar een punt zouden verdienen. Toch bleef het oppassen omdat DVC weigerde de trekker over te halen. De beelden van de thuiswedstrijd tegen de Zandeweersters zaten nog vers in het geheugen. Toen kreeg ZEC vanuit het niets een strafschop en nam een punt (1-1) mee naar huis. Nu zou het niet zo ver komen. De kleine marge bleef staan en dus wist DVC niet alleen te winnen, maar was er ook nog eens het bericht dat Middelstum had verloren en dat het team van trainer Duurt Dijkman de leiding in 4E weer terug had weten te pakken. ‘Alle credits voor DVC, dat is gewoon een goede ploeg en uiteindelijk hebben ze ook wel terecht gewonnen. Als zij geen kampioen worden zou ik niet weten welke ploeg dat wel zou moeten zijn’, sprak trainer Wilhem van der Wiel van ZEC na afloop. Zijn team speelt komend weekend uit tegen De Fivel, terwijl DVC Appingedam op eigen veld RZ Baflo ontvangt.

 

5e Klasse D Zaterdag
EENRUM – VVSV ’09 2 – 1

Het kwartje wil voor hekkensluiter VVSV ’09 nog steeds niet de goede kant op vallen. De uitwedstrijd tegen Eenrum werd met 2-1 verloren door het team van trainer Auke Doornbosch. De Eenrumers begonnen met een licht veldoverwicht en kregen ook wat kleine kansen om de score te openen. Tot twee keer toe werd daarbij de paal geraakt. Gek genoeg waren het de gasten die de leiding wisten te nemen. Een voorzet van Mees Valkema werd door Jordi Mertens tot doelpunt gebombardeerd en leverde een 0-1 ruststand op in het voordeel van de Ulrumers. Die kwamen vervolgens slecht uit de kleedkamer en zagen de voorsprong binnen de kortste keren teniet worden gedaan door Bobo Miedema: 1-1 Daarna waren er kansen voor beide teams. Namens VVSV ’09 leken Jordi Mertens, Jochem Kooi en Jeffrey van der Ploeg op weg naar succes, maar vonden goalie Anton Bronsema van Eenrum op hun weg. De thuisclub nam geen genoegen met de gelijke stand en trok alle registers open om de winst in eigen huis te houden. Een stevige overtreding ter hoogte van de middenstip had volgens Doornbosch zomaar rood kunnen zijn, maar de getrokken kleur was geel. En dat was volgens collega Gert Jan van Dijken de juiste beslissing. Na een slecht verwerkte vrije trap van VVSV ’09 lukte het de gastheren alsnog om de drie punten veilig te stellen. Frank Bos was de gevierde man nadat hij de bal tussen de palen door had weten te krijgen: 2-1.

MEEDHUIZEN – NOORDPOOL UFC 1 – 2
Meedhuizen heeft op eigen veld een hele dure nederlaag geleden in het duel met het Uithuizer Noordpool UFC. De ploeg van trainer Klaas van der Ploeg wist het team van collega Bob Mulder met 1-2 te kloppen.

De gasten moesten na twee minuten al een bittere pil slikken toen Jasper Eerelman zijn ploeg een slechte dienst bewees toen hij volledig onnodig de bal op rand strafschopgebied verspeelde en daarmee Kevin Reiffers een vrije doorgang verschafte. Reiffers maakte geen fout maakte en liet de 1-0 aantekenen. Noordpool UFC had een minuut of tien nodig om zich te herstellen van deze tegenslag maar gaf de gastheren vervolgens goed partij en nam het initiatief over van de thuisploeg. Na elf minuten zette de geelzwarte brigade goed druk vooruit en was het Thijs Bos die de bal veroverde, met twee kapbewegingen zijn tegenstander wegzette en de bal vervolgens hoog in de touwen joeg: 1-1. Een mooie opsteker en Noordpool UFC rook dat er een goed resultaat te behalen was in Meedhuizen. De ploeg werkte hard, vocht goede duels uit met de technisch vaardige tegenstanders en werd gevaarlijk door een aantal mooie aanvallen uit te spelen. Doelman Mickael Bos stond zijn mannetje echter en ranselde inzetten van Thijs Bos, Ricardo Sikkema en Jarickson Saragoza vakkundig uit zijn doel. Aanvallend kon Meedhuizen voor de thee niet meer voor gevaar zorgen zodat de rust aanbrak met de gelijke stand.

Na de doelwisseling verwachte Noordpool UFC een fel uit de startblokken komend Meedhuizen en stelde zich hier prima op in. Net als in de eerste helft werd weinig ruimte gegund aan de technisch sterke tegenstander en op deze wijze werden de aanvallen in een vroegtijdig stadium onschadelijk gemaakt. Noordpool UFC kon ook nu gevaarlijk worden in de omschakeling en nadat doelman Bos nog drie keer zijn reflexen had getoond was hij debet aan de voorsprong van de gasten. Jarickson Saragoza nam een vrije trap vanaf de rechterkant waarop de lange doelman zich verkeek en onder de bal doorging. Het leer viel pardoes voor de voeten van Ricardo Sikkema en enigszins verrast door de fout van de doelman beroerde hij toch de bal zodat het ronde speeltuig tergend langzaam over de doellijn rolde: 1-2. Een gelukkige voorsprong voor de jonge Oethoesters maar zeker niet onverdiend.

Meedhuizen probeerde wel om het Noordpool UFC moeilijk te maken maar de kansen bleven voor de gasten komen doordat de thuisclub veel balverlies leed en Noordpool UFC kansen kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Onnauwkeurigheid en besluiteloosheid waren er echter de oorzaken van dat een derde treffer uitbleef. Omdat er verdedigend niks meer werd weggeven, bleef Noordpool UFC overeind en boekte het een mooie en verdiende overwinning op basis van een prima collectieve prestatie.

OKVC – STEDUM 2 – 1
In een wedstrijd waarin beide teams een helft voor zich opeisten werd het uiteindelijk 2-1 voor OKVC omdat Stedum bij beide Oldehoofster treffers de organisatie niet goed had staan. Voor de rest gaven de geelzwarten weinig weg, maar kwamen ze zelf ook niet verder dan een treffer van Tiemen Dijk. Die voorsprong wisten ze niet vast te houden De winnende goal van Sander Drijfhout viel overigens pas in de ultieme slotfase.

SGV – ZEESTER 1 – 3
Het is het Zoutkamper Zeester gelukt om het nog ongeslagen SGV de eerste nederlaag van dit seizoen toe te dienen. Op het sportpark Onder de Juffer kregen de Schildwolders met 1-3 op de broek en dat was even slikken na dertien duels. Bijkomend voordeel is dat Zeester zichzelf een prima dienst heeft bewezen, want met nog een inhaalwedstrijd te gaan kan het de achterstand op koploper SGV tot vijf punten terug brengen.

De belangen waren enorm groot in Schildwolde. Als Zeester zou verliezen, had SGV de kampioenskar wel uit de schuur kunnen trekken om alvast een proefritje door het dorp te maken en dus was er de bezoekers veel aan gelegen om dit te voorkomen. De gasten trokken zich geen sikkepit aan van de imposante reeks uitslagen die de Schildwolders in de eerste helft van het seizoen hadden neergezet en trokken brutaal ten aanval. Een tegenvaller was wel dat de jonge Martijn van der Ploeg al na acht minuten vanwege een blessure wegviel. Hij werd vervangen door Stephan Knol. Het duel golfde op en neer totdat in het strafschopgebied van Zeester eenvoudig balverlies werd geleden en Henri Nienhuis eigenlijk de aangever was van de bal waaruit Jord Blokker 1-0 wist te scoren. Nienhuis maakte zijn fout echter goed. Een goede interceptie van Jesse Tjoelker bracht de bal bij Danny Beerda, die een prima steekbal in huis had waaruit Nienhuis voor 1-1 kon zorgen door de bal door de benen van Marijn Jager heen in het doel te schieten.

Zeester had de wind na de thee gedeeltelijk mee en ging daar goed mee om. Er werden niet veel lange ballen gespeeld, het middenveld werd in het spel meegenomen en het eerste gevaar in het tweede bedrijf kwam dan ook van de gasten. Toch zou Jord Blokker dicht bij een goal komen door een bal snoeihard in te koppen. De reflex van doelman Daniël Veenstra mocht er echter ook zijn. Uiteindelijk was het Jesse Tjoelker die met een prima boogbal Marijn Jager wist te passeren en Zeester aan de leiding hielp: 1-2. Nadat SGV een volgende mogelijkheid om zeep had geholpen, werd het duel beslist. In de 92e minuut was het goudhaantje Alex Zijlstra die de 1-3 binnen wist te schuiven en de wedstrijd daarmee definitief in het slot gooide.

 

5e Klasse E Zaterdag
HAREN – GEO 5 – 0
In de vorige confrontatie maakte Haren in de 94e minuut gelijk en kon hierdoor een puntje mee naar huis nemen. Dit scenario zat er voor GEO nu niet in. Haren gaf de Garmerwolders geen kans om een punt mee te nemen. GEO presteerde de laatste wedstrijden goed met drie overwinningen op rij. Dit had te maken met bijna wekelijks dezelfde selectie. Het ging nu echter weer helemaal fout. Door de afwezigheid van diverse spelers moest er andermaal een beroep worden gedaan op spelers van het tweede elftal. Vrijdagavond was het eindelijk gelukt om een selectie van dertien spelers op papier te krijgen. Voor de tweede keer dit seizoen mocht de multifunctionele en inmiddels 46-jarige Kasper Teunis in de basis beginnen.

Vanaf de aftrap liet Haren zien dat er voor GEO niets te halen was. De bezoekers werden vrij vroeg onder druk gezet en bijna elk duel werd door Haren gewonnen. GEO kwam niet aan het voetballen toe. In de 16e minuut ontstond de eerste grote kans voor de gastheren. De bal kon nog door Rolf van de Tuuk van de lijn worden gehaald. Voor GEO begon in de 22e minuut de slechtste fase van de wedstrijd. In tien minuten tijd liep Haren uit naar een 4-0 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.
Uit een onmogelijke hoek kwam de 1-0 tot stand. Keeper Remco Been werd verrast door het verdekte schot en de bal belandde door zijn benen in de verre hoek. De tweede en vierde goal waren een kopie van elkaar. Geen druk op de bal waardoor de voorzet er niet werd uitgehaald en een speler van Haren de bal voor het intikken kreeg. Ook bij de derde goal werd de speler van Haren geen strobreed in de weg gelegd en kon hij ongehinderd de bal in het doel schieten. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.
Na de rust keerde ook Bart van de Tuuk niet meer terug op het veld. Hij was de vorige wedstrijd geblesseerd geraakt aan zijn schouder en kon daarom geen enkel duel aangaan. Gezien de stand werd er geen enkel risico meer genomen.

De tweede helft verliep voor GEO iets rustiger. Haren nam gas terug en ook de scherpte voor de goal nam af. De vijfde goal in de 75e minuut werd gescoord door de spits van Haren nadat Kasper Teunis bij een poging om de bal weg te werken zijn eigen doelpaal had geraakt. De rebound werd alsnog ingeschoten. Ook in de tweede helft wist GEO zich geen open kansen te creëren.
Leendert Nieborg (GEO): ‘Het positieve, als je dat tenminste zo mag noemen, is dat de koppies bij GEO niet naar beneden gingen, er strijd bleef en er hard voor elkaar werd gewerkt om zodoende een blamage te voorkomen. De aanwezige selectie was echter niet goed genoeg om Haren pijn te doen. We hebben ons best gedaan maar het kwaliteitsverschil was te groot. Gezien de kwaliteiten bij Haren had ik het nog moeten zien of we een beter resultaat hadden geboekt wanneer we compleet waren geweest. Haren is in mijn ogen titelkandidaat nummer één.’

 

5e Klasse F Zaterdag
BATO – VVS 0 – 0

 

4e Klasse C Zondag
THOS – SIDDEBUREN 0 – 2

Siddeburen heeft prima zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen laagvlieger THOS in een 0-2 overwinning om te zetten. De gasten hadden de wind aanvankelijk in de rug en wisten de tegenstander meteen op eigen helft terug te drukken. Gialt Faber kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar wist niet te scoren. Na tien minuten moest Karsten Wieringa zich al laten vervangen door Justian van Leggelo, een speler uit de JO19. Na een kwart wedstrijd brak Siddeburen het duel open door middel van een mooi afstandsschot van Tobias Walma: 0-1. Het duel ging daarna vrij gelijk op, al bleef Siddeburen de betere kansen krijgen. Ook THOS liet zich niet onbetuigd en in een geval moest Bert Koers zelfs op de doellijn redding brengen. In de 45e minuut scoorde Justian van Leggelo op aangeven van Gialt Faber 0-2 en dat was een mooie opsteker zo vlak voor de thee. Na de doelwisseling mocht THOS het windvoordeel proberen uit te buiten, maar dat gebeurde niet. Bij hoekschoppen wilde het nog wel eens dreigend worden, maar echt uitgespeelde kansen kreeg de thuisclub niet. Omdat Siddeburen ook niet meer aan scoren toe kwam, bleef het bij de stand die halverwege al was bereikt en konden trainer Bert Brugge en zijn mannen concluderen dat dit al de vierde wedstrijd op rij was geweest waarin men de nul had weten vast te houden.

 

5e Klasse C Zondag
YDE DE PUNT – FARMSUM 0 – 3
Het duel tussen Yde de Punt en Farmsum begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Marcel de Groot, oud-speler van Farmsum. Nadat er was afgetrapt werden de intenties van de roodgelen meteen duidelijk. Na twee minuten had Teun Westerhuis de score al kunnen openen na een voorzet van Robert Veenhuis. Dat gebeurde echter niet. Westerhuis schoot rakelings naast. Niet veel later mikte Westerhuis op de lat na een prima voorzet van de ijzersterk spelende Ruben Stam.

De thuisploeg wist er weinig tegenover te zetten en mocht van geluk spreken dat een doelpunt van Westerhuis wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Het zou uitstel blijken te zijn, want Robert Veenhuis wist Justin Eigenberg te vinden en die bedacht zich geen moment: 0-1. Lang duurde de vreugde over die treffer niet, want na een op zich onschuldig ogend duel bleef voorstopper Niels Woldendorp kermend van de pijn op het gras liggen. Hij moest met een brancard van het veld worden gehaald. Na een oponthoud van tien minuten ging de wedstrijd weer verder. Voor rust miste Justin Eigenberg nog een uitgelezen mogelijkheid om zijn tweede van de middag te produceren, maar kreeg het leer van dichtbij niet over de doellijn. Na de thee was het spelbeeld niet veel anders en dat resulteerde in de 53e minuut in een volgende treffer. Na een corner vanaf de linkerkant kreeg de doelman van Yde de Punt de bal niet voldoende onder controle en wist Justin Eigenberg alsnog zijn tweede te maken: 0-2.

Daarna werd duidelijk waar het bij Farmsum dit seizoen aan schort. Teun Westerhuis en Xander Zuur hielpen samen een hand vol kansen om zeep. Dan blijft het in de regel oppassen voor wat de tegenstander doet en bijna was het gebeurd dat Yde de Punt dichterbij was gekomen. Een goed geplaatste kopbal ketste echter op de paal af, waarna keeper Damon Vos de bal voor de doellijn wist weg te plukken, al waren de Drenten er van overtuigd dat de bal de doellijn was gepasseerd. Scheids- en grensrechter dachten daar anders over. Het slotakkoord was weer voor Farmsum. In de 91e minuut mocht Jeroen Tuma een vrije trap nemen en met zijn verfijnde linkerbeen plaatste hij het leer op het hoofd van invaller Dennis Bierman: 0-3. Dit was tevens het laatste wapenfeit en omdat Wedde de topper tegen Groen Geel had verloren, deed Farmsum prima zaken en staat het nu bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel.

Een uur na de wedstrijd kwam vanuit het Martini Ziekenhuis in Groningen het slechte nieuws dat Niels Woldendorp zijn enkelbanden had gescheurd. Zijn seizoen zit er nu wel op. Voor Farmsum staat komend weekeinde de thuiswedstrijd tegen DWZ op het programma.

WEO – SV WOLTERSUM 8 – 2
Doelpunten WEO: Wouter Slager, Kebba Darboe (2), Thom Bakker, Jeroen ten Have, Niek van Eerden en 1x eigen doel
Doelpunten SV Woltersum: Noah Darwinkel en Cees bij de Leij

USQUERT – ALTEVEER 8 – 0
Doelpunten: Karim Layeb (2), Alain Kakassa (3), Jeroen Rotensen, Mijo Maros en Samad Faraouni.

KLOOSTERBUREN – BELLINGWOLDE 0 – 2
In een aanvankelijk vrij gelijk opgaande wedstrijd leek er voor Kloosterburen zondag geen vuiltje aan de lucht te zijn tegen de ploeg die de naaste belager is van koploper Groen Geel. Tot aan de 25e minuut deden de elftallen niets voor elkaar onder. Op dat moment werd Jorn Bolt op het middenveld hard onderuit gehaald en reageerde vervolgens richting de zondaar met de opmerking of hij wel wist waar hij mee bezig was. ‘Wat doe je nou idioot’, beet Bolt hem toe. De scheidsrechter van dienst floot na de charge en heel Kloosterburen rekende op een vrije trap voor Bolt. In plaats daarvan trok de onpartijdige de rode kaart omdat hij van mening was dat Bolt zijn tegenstander voor Jood had uitgemaakt. ‘Er viel niet met die man te praten. Hij was er heilig van overtuigd dat hij het gehoord had. Dit overkomt me nou twee keer in een weekend. Dat hou je toch ook niet voor mogelijk?’, vertelde Willem Kluin na afloop van de wedstrijd. Zijn gedecimeerde ploeg wist nog lang stand te houden, maar moest uiteindelijk wel buigen. Gaandeweg het duel werd een aantal spelers gewisseld omdat Kloosterburen donderdag al weer tegen Usquert aan de bak moet (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"