Henk Alssema verruilt SC Heerenveen voor vv Eenrum

Zaterdagvijfdeklasser Eenrum is erin geslaagd Henk Alssema te strikken als hoofdtrainer voor de komende twee seizoenen. De roodhemden moesten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer toen bleek dat de Wilper Boys komend seizoen het zondagvoetbal gaat verruilen voor de zaterdagcompetitie. De in Winsum woonachtige Alssema verliet het Sauwerder SIOS toen hij me6 zijn vierde seizoen bezig was bij de Sauwerder club. Daarvoor was hij ooit als vrouwentrainer actief bij Aduard 2000 en het toenmalige Hunsingo uit zijn woonplaats.

Bestuurslid voetbalzaken Janet Toonder legt uit waarom men bij VV Eenrum plotsklaps op zoek moest naar een andere trainer. ‘Onze hoofdtrainer Gert Jan van Dijken combineerde zijn hoofdtrainerschap bij ons met die bij de Wilper Boys. Dit beviel ons prima. Hij ligt goed in de groep, wij zijn als club blij en tevreden dus alle seinen stonden op groen om met elkaar verder te gaan. Het liep echter allemaal net even anders.’

Voorzitter Herald Jansen beaamt dat iedereen bij de club meer dan tevreden is over het werk van Gert Jan van Dijken. ‘Maar soms lopen dingen nou eenmaal iets anders dan verwacht. Dat vergt souplesse en oplossingsgericht denken en laten we daar nou van zijn bij VV Eenrum. Vanaf eind november zijn we druk bezig achter de schermen om de ingeslagen weg op een goede manier voort te kunnen zetten. Veel gesprekken, veel scenario’s en uiteindelijk één conclusie; we zetten hoog in.’

Dat hoog inzetten werd nog heel spannend. De trainersmarkt is krap en VV Eenrum legde de lat hoog. Met Alssema werd een gesprek gevoerd ondanks dat hij bij de BVO SC Heerenveen werkzaam is. ‘Er liepen al wat lijntjes door samenwerkingen op jeugdgebied met het bedrijf van Alssema, aldus Toonder. Zij heeft in het verleden zelf ook training van Alssema gehad met het regionale damesteam. Zij beschouwt hem als de buitencategorie in deze regio. Met de nodige kapers op de kust is Jansen zeer in zijn nopjes dat het geduld uiteindelijk beloond is. ‘Natuurlijk neem je een enorm risico als je half maart nog geen trainer hebt vastgelegd, maar soms moet je dat durven te nemen’, vindt de preses. Die kan er nu smakelijk om lachen, maar het was natuurlijk hartstikke spannend. Bestuursleden Herald Jansen, Janet Toonder en Eric Schoenmakers hebben de afgelopen maanden veel samen opgetrokken om deze klus te klaren.

Henk Alssema zelf is in zijn nopjes met de overstap naar VV Eenrum, wat voor vele waarschijnlijk als een verrassing komt. Dat beseft de Winsumer zelf ook. ‘Natuurlijk is het opvallend als je van een betaald voetbalclub de overstap maakt naar een vijfdeklasser. Maar het combineren van mijn job bij SC Heerenveen (trainer van de dames beloften, red.) met mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf is wel heel heftig. De afstand naar Heerenveen, maar ook de grote afstanden naar uitwedstrijden kosten heel veel tijd.’ Alssema heeft al jaren een zwak voor VV Eenrum. ‘Het is een mooie club met een prachtig sportpark, leuke en enthousiaste mensen en nu ook nog eens een super talentvolle jonge spelersgroep. Gert Jan van Dijken laat dit seizoen al zien hoeveel rek er in deze groep zit. Ik kijk er enorm naar uit om bij Eenrum aan de gang te gaan.’ Alssema heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet met de optie voor nog een derde seizoen. Op bovenstaande foto vanaf links voorzitter Herald Jansen, Henk Alssema en bestuurslid voetbalzaken Janet Toonder.

No Replies to "Henk Alssema verruilt SC Heerenveen voor vv Eenrum"