Over revanches, nacompetitie en penibele situaties

Op het Geert Reinders Sportpark in Winsum staat komend weekeinde een interessant treffen op het programma in de 1e Klasse J. Dan komt namelijk koploper Oranje Nassau op bezoek bij vv Winsum. In november van het afgelopen jaar was de ploeg van oefenmeester Erwin Heerlijn de betere van de twee en wist toen met 4-2 te winnen dankzij treffers van Youri Schuur, Peter van Son, Rick Wiersma en Ezra Schrijver. Namens het team van coach Fred de Boer waren Jered Faleye en Thijs Gerlofs succesvol. Er valt dus nog wel wat te halen voor de thuisclub. Een trapje lager moeten mirakels worden verricht, wil SV Bedum nog voorkomen dat het volgend seizoen in de derde klasse gaat acteren. In de resterende zes wedstrijden zal er dan flink geoogst moeten worden. Zaterdag komt FC Lewenborg op bezoek. Winst is pure noodzaak voor het team van interim Gerben Wollerich en zou tevens een revanche betekenen voor de 2-1 nederlaag van eerder dit seizoen.

In de 3e Klasse C blijft het onverminderd spannend. Helpman is daar de koploper met 36 punten uit 20 duels. Nummer zeven The Knickerbockers heeft uit evenveel wedstrijden maar vier punten minder behaald. Daar tussenin bevindt SC Loppersum zich met 33 punten uit 20 duels. De Lopsters gaan op bezoek bij Aduard 2000. Dat heeft een punt meer, maar had er ook een wedstrijd meer voor nodig om dat aantal te bereiken. Kortom, de titelstrijd ligt in deze klasse volledig open. In 4D wist Noordwolde de laatste vier duels winnend af te sluiten en er zal trainer Marinus Siekman en de zijnen veel aan gelegen zijn om die lijn op eigen veld door te trekken in het treffen met Waskemeer. Afgelopen najaar begroeven de ploegen de strijdbijl bij een 2-2 eindstand. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het voor SIOS steeds onwaarschijnlijker om nog op klassebehoud te mogen rekenen. Zaterdag komt Niekerk naar sportpark De Lange Twee. Dat won de eerste ontmoeting op eigen veld met maar liefst 6-1. DVC Appingedam kan in 4E een volgende stap zetten in de strijd om het kampioenschap. Laagvlieger De Fivel komt op bezoek en het ligt niet bepaald in de lijn der verwachtingen dat de Damsters zich zullen laten verrassen. Achtervolger Middelstum, net als DVC al met een periode op zak, reist af naar het Zandeweerster ZEC. De ploeg van trainer Wilhem van der Wiel zal er alles aan doen om de nederlaag tegen Corenos van zich af te spoelen. De Roodeschoolsters spelen een uitwedstrijd tegen RZ Baflo en ook voor het elftal van trainer Willem Kluin telt ieder punt in de strijd tegen degradatie. Het tegenvallende Holwierde, dat voor aanvang van het seizoen bovenin werd verwacht, speelt thuis tegen SC Scheemda, dat het degradatiespook aan de poort voelt rammelen. Het Ten Boerster Omlandia ontvangt NEC Delfzijl en ook hier geldt dat de belangen groot zijn. Beide teams kunnen zich eigenlijk geen misstap veroorloven in de strijd om de bovenste plaatsen. Poolster treft in Uithuizermeeden SV De Heracliden. De Spijkster brigade liet in de laatste vijf wedstrijden maar drie punten liggen, de Meisters verspeelden er zes. Poolster heeft nog een appeltje te schillen met het team van trainer Jan Medema, want in Spijk wisten de blauwzwarten in november met 1-2 te winnen.

Nadat eerst koploper SGV en daarna Zeester een periode wisten op te strijken, blijft nu de vraag wie er nog meer voor nacompetitie om promotie in aanmerking komen. Noordpool UFC staat er in de resterende periode goed voor, maar dat geldt voor meer ploegen zoals bijvoorbeeld OKVC. De strijd om de titel leek aanvankelijk niet zo spannend, maar koploper SGV weet Zeester in de buurt. De Zoutkampers hebben een achterstand van vier punten, maar wel een wedstrijd meer op het conto dan de Schildwolder lijstaanvoerder. SGV, zaterdag gastheer van FC LEO, moet nog inhalen in en tegen Warffum, dat dit weekend Ezinge op bezoek krijgt. Het worden daarna drukke dagen voor de ‘kanaries’ want midweeks wacht nog een uitwedstrijd tegen Meedhuizen. Het weekend daarop staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, maar dan in Warffum. De Meedhuizers spelen op eigen terrein tegen OKVC en Zeester krijgt aan de Beatrixstraat bezoek van Noordpool UFC. In Ulrum gaat KRC proberen om gestalte te geven aan de doelstelling van dit seizoen. Men wil minimaal vier ploegen onder zich houden en gastheer VVSV ’09 is daar een van. Eenrum tenslotte neemt het op tegen Stedum, dat destijds op eigen veld niet verder kwam dan 3-3. Het Garmerwolder GEO reist af naar Groningen om daar tegen GRC te spelen. De eerste ontmoeting eindigde twee weken geleden in een 2-3 zege voor de Stadjers. VVS Oostwold aast in 5F op nacompetitievoetbal. Dat zou via de derde periode kunnen, maar ook nog middels de eindrangschikking. Het zou dan ook goed zijn als zij de uitwedstrijd tegen Meeden weten te winnen. Wagenborger Boys is in deze klasse het slotlicht. Van goede wil zijn ze zeker, maar de resultaten blijven uit. Na veertien wedstrijden staat er nog maar één zege genoteerd en werd er dertien keer verloren. Of men op eigen veld Westerlee zal weten te kloppen? De eerste krachtmeting eindigde in een eclatante 6-1 zege voor de Oost-Groningers.

In het zondagvoetbal staat vierdeklasser Siddeburen er niet gek op. Het team van trainer Bert Brugge heeft weliswaar zes punten achterstand op koploper Heiligerlee, maar heeft goede papieren in handen om nacompetitievoetbal af te dwingen. Er moet overigens wel serieus rekening gehouden worden met MOVV. Dat heeft vijf punten minder dan de Boertjes, maar ook drie wedstrijden minder gespeeld. De kloof met de rest van het veld lijkt definitief te zijn geslagen. Zondag ontvangt Siddeburen op eigen veld ZNC, dat eerder dit seizoen thuis met 0-2 klop kreeg. In 5C heeft Farmsum een pas op de plaats moeten maken na nederlagen tegen koploper Groen Geel en naaste belager Bellingwolde. Het team van trainer Peter Ernst gaat op bezoek bij laagvlieger Kwiek en zal zich willen revancheren. In januari van dit jaar werd Kwiek nog met 4-0 verslagen, mede dankzij twee treffers van Teun Westerhuis. Dat duel zal door doelman Stijn van der Baan vanaf de zijkant bekeken worden. Hij kreeg in het duel met Bellingwolde rood voorgehouden. En wat te denken van Usquert. Dat presteert beter dan menigeen voor mogelijk had gehouden en staat zelfs als vijfde in de ranglijst genoteerd. Komend weekeinde staat de uitwedstrijd tegen DWZ op de rol. En laat dat nou de tegenstander zijn die Kloosterburen donderdag moet kloppen om op gelijke hoogte met de Usquerders te komen. Zondag ontvangt het elftal van coach Willem Kluin dan koploper Groen Geel. Het Woldendorper WEO krijgt in eigen huis te maken met hekkensluiter Alteveer. Een uitgelezen mogelijkheid om iets aan het magere puntentotaal te doen. De bezoekers staan na achttien gespeelde wedstrijden namelijk nog altijd met lege handen. Het zal tenslotte voor SV Woltersum een hele opgave worden om tot een goed resultaat te komen. De witzwarten gaan op bezoek bij Bellingwolde en dat zal er alles aan doen om de strijd om de titel met Groen Geel in leven te houden.

Er is kortom weer voldoende te beleven langs de velden en EemsmondSport zal er alles aan doen om u als trouwe bezoeker daar zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen middels uitslagen, verslagen en foto’s van onze medewerkers ter plekke (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Over revanches, nacompetitie en penibele situaties"