Kloosterburen verliest midweeks van DWZ

Kloosterburen is in Zuidwending midweeks met 4-1 onderuit gegaan in het duel met thuisclub De Wieke Zuidwending, kortweg ook wel DWZ genoemd. Trainer Willem Kluin was niet bij het treffen aanwezig. Hij trainde zijn tweede club RZ Baflo. Namens de Kloosterbuurders was Mathijs Voos de enige die wist te scoren. Op eigen veld had Kloosterburen begin dit seizoen nog wel van DWZ weten te winnen (2-0) dankzij treffers van Jorn en Niels Bolt.

Elftalleider Hans Bolt en Jacco Knol namen de honneurs waar in Ommelanderwijk en moesten in ieder geval een aardige puzzel zien op te lossen omdat er een flink aantal invallers ingepast diende te worden. Spits Niels Bolt en Jeroen Holman ontbraken vanwege een hamstringblessure, Olger Jonker moest vanwege werkzaamheden verstek laten gaan en Jorn Bolt kon alleen de tweede helft maar spelen. Voor DWZ was een overwinning broodnodig, omdat men nog volop in de race is voor een periodetitel. De gastheren keken halverwege de wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan nadat Mathijs Voos vanaf elf meter raak had geschoten na een overtreding op Peter Reitsma.

Vijf minuten na de doelwisseling kwamen de gastheren langszij (1-1) en na een discutabele strafschop werd het blad zelfs omgedraaid. ‘De overtreding was duidelijk buiten de zestien meter, maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan’, vertelt Hans Bolt. Kloosterburen ging daarna verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar miste een beetje fortuin. Jurgen Kat, Bas Bolt en de inmiddels in het veld gekomen Jorn Bolt raakten paal en lat. Uiteindelijk wist DWZ het duel toch in eigen voordeel te beslissen: 4-1. Komende donderdag mag DWZ op eigen veld proberen om de felbegeerde periodetitel te pakken als Wedde op bezoek komt.

Komende zondag speelt Kloosterburen thuis tegen koploper Groen Geel. Dan zal ook Peter Reitsma verstek moeten laten gaan vanwege een blessure aan de hamstring en dus groeien de zorgen alleen maar. Volgens Bolt is het seizoen wel voorbij voor de Marnebewoners. ‘We moeten ons nu maar richten op een volledig herstel van de geblesseerde spelers en dan vooruit kijken naar volgend seizoen als we op zaterdag gaan spelen.’

Om hier verder invulling aan te geven, is de club nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. ‘Het is niet eenvoudig om die te vinden. We hebben allerlei constructies door onze hoofden laten gaan, maar zijn er nog niet uit. Dus als er iemand is die zich geroepen voelt om ons volgend seizoen te trainen en te coachen, dan wordt hij van harte uitgenodigd om te reageren.’ Dat kan via de secretaris van de club. Die is te bereiken via het nummer 06-26659346. Schriftelijke sollicitaties kunnen gericht worden aan bestuur@vvkloosterburen.nl.

No Replies to "Kloosterburen verliest midweeks van DWZ"