Onmachtig Siddeburen verliest van ZNC

Siddeburen heeft op geen enkele manier potten kunnen breken in het thuisduel met ZNC. Na een van beide kanten bedroevend slechte eerste helft wist de Zuidbroek Noordbroek Combinatie meteen na het rustsignaal de wedstrijd open te breken en liep vervolgens eenvoudig weg naar 0-3. Daarna werd het nog even leuk omdat de thuisclub graag iets terug wilde doen. Dat gebeurde pas toen het al 0-4 stond en het was uitgerekend good old Egbert Bosma die de eretreffer nog mocht maken: 1-4.

Het was goed toeven op het sportpark Ewensborg, waar een van de kleedkamers de naam draagt van het eind vorig jaar overleden lid van verdienste Klaas Puister. Familie en aanverwanten waren bij de onthulling aanwezig. Op het veld moest er daarna een vervolg worden gegeven aan het mooie gebaar van de vereniging. Dat leek maar niet willen te lukken voor het team van trainer Bert Brugge. De spelers wisten elkaar niet te vinden, vergaten gebruik te maken van de vleugels en waren veel te onrustig in hun spel. Een aanspeelpunt op het middenveld was er evenmin. Het ontbrak de gastheren aan een plan om de ploeg, waar men eerder dit seizoen nog met 0-2 van had weten te winnen, van de mat te spelen.

Omdat ZNC er ook weinig van bakte, kregen de toeschouwers een uitermate saaie eerste helft voorgeschoteld, waarin bijna geen uitgespeelde mogelijkheid genoteerd kon worden. Als er al sprake was van enige opwinding, dan was het omdat keeper Thomas Hartman en aanvoerder Bert Koers de afstemming nog niet goed hadden geregeld. In een geval knalde de goalie vol op zijn captain nadat er in eerste instantie een aarzeling ontstond bij het uitkomen en niet veel later kon een te zachte terugspeelbal van Koers ternauwernood worden opgeruimd. Voor het overige vlogen de ballen over en weer en vooral over de zijlijn. Soms probeer je nog iets te vinden in een wedstrijd dat wel indruk maakt, maar van deze vijfenveertig minuten had zelfs wijlen Theo Koomen nog geen goed verhaal kunnen brouwen.

Na de thee was de ban al snel gebroken. Een snelle ingooi zeilde over alles en iedereen heen richting tweede paal, waar Joy van der Laan zich bedankte en ZNC op voorsprong wist te zetten: 0-1. Enkele minuten later leek het duel al te zijn beslist toen een voorzet in eerste instantie nog werd gemist, maar wel door Leroy Stegmeijer tegen het nylon werd geprikt: 0-2. Daarna regen de kansen zich aaneen voor de bezoekers en zaten er in de defensie van Siddeburen meer gaten dan in de gemiddelde Zwitserse kaas. ZNC weigerde vooralsnog het duel in het slot te gooien. Dat gebeurde in de 72e minuut wel toen Bastiaan Hovenkamp met een kruislings schot de bal via de paal binnen zag kletsen. Een goal die hij mag inlijsten, want het zal hem waarschijnlijk nooit weer gebeuren om op een dergelijk fraaie wijze te scoren: 0-3.

Na die derde treffer werden Ruben van der Ploeg en Egbert Bosma nog binnen de lijnen gebracht voor het laatste deel van de wedstrijd. Dat beide spelers met hun fysiek nog iets teweeg kunnen brengen werd al snel duidelijk. Hun voorgangers waren gewogen en te licht bevonden, zij gooiden er nog wat pittige duels uit. Het waren Bosma en Gialt Faber die de paal wisten te toucheren en ook voor die beide momenten waren er zowaar nog wat kansen om dichterbij te komen. Het mocht echter niet zo zijn. Harmen Jager schoot een vierde treffer achter Hartman en vervolgens mislukte aan de andere kant een inzet van Ruben van der Ploeg het beoogde doel. Egbert Bosma hoefde in de rebound alleen maar af te stoffen: 1-4. Niet veel later floot arbiter Rens Zijlstra uit Groningen het duel de boeken in en kon er maar een conclusie duidelijk zijn. Het was ver onder de maat wat Siddeburen zijn fans had voorgeschoteld. ZNC begon na de thee beter te spelen en boekte zijn vierde zege op rij. Het vijzelde verder het doelsaldo op, dat na de twee monsterzeges op THOS toch al een flinke boost had gekregen.

* Siddeburen – ZNC 0-4 (0-0). Joy van der Laan 0-1; Leroy Stegmeijer 0-2; Bastiaan Hovenkamp 0-3; Harmen Jager 0-4; Egbert Bosma 1-4.

No Replies to "Onmachtig Siddeburen verliest van ZNC"