Poolster profiteert van persoonlijke fouten SV De Heracliden

‘Een hele mooie uitslag’, noemde trainer Jeroen de Groot van Poolster de 0-4 zege die de Spijksters in de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden wist te boeken. Daar kon zijn collega Jan Medema het uiteraard niet mee eens zijn. ‘Veel te simpel weggegeven’, luidde zijn oordeel. De thuisclub had meer van het duel verwacht. Niet ten onrechte, want eerder dit seizoen wisten de blauwzwarten hun opponent op eigen veld nog met 1-2 te kloppen. De goals, en zeker de eerste twee, vielen wel erg gemakkelijk en dus zou je kunnen stellen dat de uitslag ietwat geflatteerd was. Daar zullen ze in het Spijkster kamp echter maling aan hebben gehad.

Op een prima bespeelbaar veld begon Poolster uitstekend aan de tweestrijd met het team van trainer Jan Medema. De achterstand van de gastheren op hun tegenstander bedroeg op de ranglijst zes punten, dus was er nog wel wat te winnen. Dat gold overigens ook voor Poolster, dat nadrukkelijk jacht maakt op nacompetitievoetbal en bij winst een erg goede stap in die richting zou zetten. Aan de bal en in de positie kwamen de gasten prima voor de dag. Zij wisten de thuisclub aardig op eigen helft terug te dringen en het wachten was dan ook op de openingstreffer van de bezoekers. Die liet even op zich wachten. De dominant spelende Spijksters kregen via Daan Bos de eerste grote kans na een half uur spelen. Hij stond alleen voor keeper Marwin Spriensma, maar raakte de bal niet goed. Een paar minuten later was het wel raak toen er verkeerd werd uitverdedigd door Mark de Boer. Jesse Smit het leer wist op te pakken en schoot de openingstreffer binnen: 0-1. Vlak voor de pauze werd er hoog druk gezet door Poolster en kon er andermaal een goal begroet worden. Een terugspeelbal Stijn Tiekstra pakte verkeerd uit. Doelman Spriensma schrok er kennelijk van, liet de bal van zijn voet rollen en zag Jesse Smit de bal breed leggen. Vervolgens was het Daan Bos die het nylon voor de tweede keer liet bollen: 0-2.

Een prima tussenstand om de thee mee op te zoeken en voor SV De Heracliden was het wel duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om tot een goed resultaat te komen. De Meisters kwamen dan ook wel, maar echt grote kansen ontstonden er niet binnen de zestien meter van Poolster. De gaten achterin daarentegen werden steeds groter en het werd voor de thuisclub steeds lastiger om die dicht te lopen. Op zeker moment werd Kevin Bijlsma na een fout van Jeroen Linstra diep gestuurd, omzeilde de doelman en tekende voor 0-3. Daarmee was het duel wel beslist. Na een kopbal van Mark de Boer moest doelwachter Simon Dijkman al zijn kunnen tonen om een goal te voorkomen en deed dat prima. Vervolgens kwam Mark Lijnema binnen de lijnen en hij mocht vijf minuten voor tijd de 0-4 eindstand op het scorebord laten zetten.

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘We hebben te weinig gecreëerd om ook maar ergens aanspraak op te kunnen maken. Poolster was in grote lijnen beter dan ons, al geven we de doelpunten dan ook wel erg gemakkelijk weg. Komend weekeinde maar weer opnieuw. We proberen in de resterende wedstrijden nog wat plaatsen te stijgen. Meer zit er voor ons niet in. We zijn in ieder geval vrij van degradatiezorgen.’

Jeroen de Groot (Poolster): ‘Ik ben tevreden over het spel dat we hebben laten zien. We hebben SV De Heracliden goed kunnen bespelen en deden dat ook nog eens met afwisselend voetbal. De einduitslag was misschien wat te groot, maar ook persoonlijke fouten dwing je af en dat hebben we goed gedaan. Los van het feit dat we ineens derde staan en zicht op de nacompetitie hebben en wat er de komende weken gaat gebeuren met wedstrijden tegen NEC Delfzijl en eerst DVC Appingedam, moet ik zeggen dat ik erg trots op de ploeg ben. De volwassen manier waarop wij spelen doet me deugd als trainer. We kunnen zonder druk de komende duels in. We kijken uit naar het treffen met DVC zaterdag. We gaan er alles aan doen om de Damsters pootje te lichten.’

SV De Heracliden – Poolster 0-4 (0-2). Jesse Smit 0-1; Daan Bos 0-2; Kevin Bijlsma 0-3; Mark Lijnema 0-4 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster profiteert van persoonlijke fouten SV De Heracliden"