Rugbyers DRC Phoenix doen zichzelf te kort

Voor het rugbyteam van DRC Phoenix stond dit weekend een uitwedstrijd op het programma in de eigen provincie. Tegenstander was het eerste team van GSRC, de Groninger studenten. Het eerste team van de studenten is op sportpark Corpus den Hoorn bezig aan een uitstekend seizoen en staat stevig op de tweede plaats. Voor DRC Phoenix is de situatie omgekeerd. Het team staat negende en zal na de competitie nog een promotie- degradatiewedstrijd moeten spelen voor lijfsbehoud.

In de beginfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het team van GSRC over technisch vaardige spelers beschikt en de Delfzijlsters hadden af en toe moeite om het hoge tempo bij te benen. Toch waren de Havenkanters deze keer aardig bij de les. De verdediging stond goed en de studenten hadden moeite met het fysieke spel van DRC Phoenix. Ook bleken e gasten in de eerste helft veel sterker in de scrum. Meerdere keren werden de studenten op een hoop gedrukt en dit leverde de nodige penalty’s op. Toch zou de goede beginfase teniet worden gedaan door een onnodige rode kaart aan de kant van DRC Phoenix. Hierdoor moest men meer dan driekwart wedstrijd verder met een speler minder op het veld. Dit gaf de studenten de extra ruimte en hier wisten ze goed gebruik van te maken. Langzaam maar zeker scoorden GSRC try op try waardoor bij rust DRC Phoenix op een 28-0 achterstand kwam te staan.

Ondanks de ruime achterstand deed DRC Phoenix in het begin van de tweede toch uit het niets wat terug. Twee tries van Lex Ronde gaf een wat beter beeld van de wedstrijd. De Delfzijlsters hadden ondanks de ondertalsituatie toch enkele mogelijkheden gehad, maar deze eerder niet verzilverd. Aan de opleving kon echter geen vervolg gegeven worden. Het spelen met een speler minder bleek veel krachten te kosten en GSRC wist het krachtsverschil op het veld tot uiting te brengen op het scorebord. DRC Phoenix verloor uiteindelijk met 69-12 en zal komend weekend de laatste competitiewedstrijd van het seizoen spelen. Dan staat de uitwedstrijd in Oldenzaal op het programma, echter zal deze niet van invloed zijn op de ranglijst (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix doen zichzelf te kort"