Zeester pas laat langs taai Noordpool UFC

Onder goede weersomstandigheden en op een ietwat hobbelig veld heeft thuisclub Zeester op het eigen sportpark Toerkamp prima zaken gedaan door het bezoekende Noordpool UFC met 3-0 te kloppen. De Zoutkampers zijn koploper SGV, dat in het duel met FC LEO niet verder kwam dan 2-2, tot op twee punten genaderd. Al dient daarbij wel gezegd te worden dat de Schildwolders een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Het werd dus een prima dag aan de Beatrixstraat voor de mannen van trainer Jaap van der Ploeg, die in de Uithuizers een prima voetballende en goed combinerende ploeg troffen. Zeester speelde in de eerste helft met de wind tegen en verspeelde veel energie met foute passes op het middenveld richting de voorwaartsen. Kansen werden er aanvankelijk nauwelijks gecreëerd. De beste kans was voor Uithuizer Jarickson Saragoza, wiens venijnige schot in de onderbuik van een Zoutkamper verdediger terecht kwam. De defensie van Zeester stond uitstekend geposteerd en eigenlijk was het schot een van de weinige keren dat men de meest gevaarlijke man aan de zijde van Noordpool UFC even los had gelaten. Het eerste bedrijf ging vrij gelijk op, waarbij Noordpool UFC iets meer van het spel had, maar Zeester de gasten geroutineerd op wachtte en met scherpe aanvallen tot succes probeerde te komen. Waar de Zoutkampers een week eerder tegen Ezinge geen enkele moeite hadden met het scheppen van kansen, lag dat nu wel even anders. De aanval gaf niet thuis en zorgde voor een allesbehalve boeiende eerste helft. Omdat er ondanks het harde werken ook aan de kant van de bezoekers geen noemenswaardige kansen vielen te noteren, werd het eerste bedrijf zonder doelpunten de vergetelheid in gefloten.

Er zou in de tweede helft een schepje bovenop moeten bij beide teams om zicht te krijgen op een goed resultaat. Met de wind in de rug leek Zeester nu het voordeel te hebben, maar het duurde nog erg lang voordat het duel werd opengebroken. Jarickson Saragoza leek als eerste tot succes te willen komen, maar werd tot twee keer toe vlak voor het strafschopgebied de doorgang belet door Cees de Jong. Daar waar men aan Uithuizer kant aan rood dacht, bleef het bij een gele prent en waren de kansen teniet gedaan. Noordpool UFC gaf het duel vervolgens in enkele minuten tijd uit handen. Op het moment dat er aan de zijkant wat wissels warm draaiden, kwam er namelijk leven in de brouwerij. Zeester wist tot twee keer toe de bal op het middenveld te veroveren en profiteerde daar maximaal van door in de tegenstoot geen genade te tonen. Henri Nienhuis schoot namens Zeester de 1-0 binnen en zorgde voor een kentering in het duel. Niet veel later verdwenen Danny Beerda en Jeffrey Brink naar de zijkant bij Zeester en kwamen Alex Zijlstra en Marco Steegstra binnen de lijnen. Enkele minuten later lag de bal opnieuw in het Uithuizer doel. Henri Nienhuis werd door broer Jasper in staat gesteld om te scoren en benutte die uitgelezen mogelijkheid: 2-0. De gasten probeerden het nog wel, maar het geloof in de aansluitingstreffer was er niet meer. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 3-0 en die goal kwam op naam van Jasper Nienhuis.

Een uur lang hadden de elftallen elkaar geen duimbreed toegegeven, daarna gaf de routine van Zeester de doorslag. Beide teams haalden de eindstreep niet met elf man. Namens Noordpool UFC incasseerde Jodrick de Cuba twee keer geel en dat overkwam ook zijn tegenstrever en tweevoudig doelpuntenmaker Henri Nienhuis. Zij konden beiden vetrekken, maar voor de stand maakte dat niets uit. Er werd namelijk niet meer gescoord.

Jaap van der Ploeg (Zeester): ‘We hebben een prima dag achter de rug, ook omdat SGV punten heeft laten liggen. Of ik nog in de titel geloof? Geloof is er mijn hele leven al, dus ook de laatste drie wedstrijden zijn daar zeker onderdeel van. En had Cees de Jong rood moeten krijgen? Iedere bril heeft zijn eigen sterkte. Ik vond de overtredingen op Saragoza geen rode kaart waard omdat het eigenlijk allemaal heel gemoedelijk ging.’

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘Het is jammer dat we meteen na de rust niet tot scoren weten te komen door die overtredingen. Ik ben van mening dat de scheidsrechter heeft verzuimd om de correcte kleur kaart te trekken. Maar goed, het is niet anders. We hebben vrij lang gelijke tred met Zeester weten te houden maar verliezen uiteindelijk omdat zij in de omschakeling heel scherp waren.’

* Zeester – Noordpool UFC 3-0 (0-0). Henri Nienhuis 1-0; Henri Nienhuis 2-0; Jasper Nienhuis 3-0.

No Replies to "Zeester pas laat langs taai Noordpool UFC"