Artemissers lopen marathon van Rotterdam

Aleida Groothoff, Robert de Vries, Marnix van den Brink, Fanny Kaper, Anna de Munck, Paulien Kuik en Peter van Ooijen, leden van de loopgroep Artemis uit Winsum, hebben met succes deelgenomen aan de Rotterdam Marathon. De uitverkochte 43e editie van deze marathon telde 17.060 gefinishte deelnemers uit vele landen. Vlak voor de start op de Coolsingel zong Lee Towers voor de dertigste en laatste keer het lied You `ll never walk alone. Met 12 graden en weinig wind waren de weersomstandigheden gunstig. De route voerde de deelnemers twee keer over de Erasmusbrug, door Rotterdam zuid, onder de bekende kubuswoningen door en rondom de Kralingse Plas naar de finish op de Coolsingel. Het in grote getale opgekomen publiek en de muzikale optredens zorgden voor veel sfeer langs het parcours.

Artemis telde acht deelnemers op deze klassieke hardloop-afstand.  Winsumse Aleida Groothoff (zie foto), deelnemend aan het NK bij de vrouwen 55, was hiervan de snelste. Vertrokken op een schema van iets boven de vijf minuten per kilometer kwam ze halverwege door in 1.47.20 uur. Met een verval van slechts 6.57 minuten in de tweede helft finishte ze als vijfde in een prima tijd van 3.41.37 uur. Ze verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met 35 seconden. ‘Ik ging super. Ik heb bewust wat rustiger gelopen dan vorig jaar. Voor het eerst ben ik niet kapot gegaan tijdens de marathon. Tot het laatst kon ik aardig doorlopen, zo blij mee.’

Robert de Vries (Adorp) was in de Maasstad de meeste constante Artemisser. Hij liep zowel in de eerste als in de tweede helft van de race een tijd van 1.54.07 uur Hij finishte in zijn eerste marathon onder de vlag van Artemis in 3.48.14 uur. ‘Wat een geweldige ervaring was het. Dank voor alle felicitaties en medeleven. Leuk.’ Marnix van den Brink (Groningen) noteerde halverwege een tijd van 2.02.45 uur. Voor hem werd een eindtijd van 4.14.19 uur geklokt. Fanny Kaper (Winsum) liep net als vorig jaar in Rotterdam opnieuw een zeer constante race Na een doorkomst halverwege van 2.09.08 uur bereikte ze de finish na 4.22.06 uur. Een verval van slechts 3.50 minuten. Bovendien scherpte ze haar persoonlijk record op de marathon aan met zes seconden

Anna de Munck en Paulien Kuik (Winsum) begonnen beiden aan hun eerste officiële marathon onder de vlag van Artemis. Samen oplopend behaalden de goedlachse dames na een tussentijd van 2.17.27 uur een eindtijd van 4.44.18 en 4.44.20 uur. Ook zij waren zeer tevreden over hun behaalde resultaten. Peter van Ooijen (Warfhuizen), uitkomend in de leeftijdscategorie mannen 65, finishte na een tussentijd van 2.19.28 uur uiteindelijk in 5.00.02 uur. ‘Mijn laatste stuk had niet zoveel meer met atletiek te maken. Maar wat een spektakel, Ik heb genoten.’ Voor alle gefinishte Artemis-deelnemers geldt een welgemeend chapeau. Het uitlopen van een marathon is iedere keer weer een grote prestatie. Voor Jaap Smith viel na 30 kilometer het doek. Opspelende kuitproblemen waren er de oorzaak van dat hij is uitgestapt. Een verstandig besluit om erger te voorkomen.

De marathon van Rotterdam is bij de mannen gewonnen door de Nederlander Abdi Nageeye in een Nederlands record van 2.04.45 uur. Het was zijn tweede overwinning in Rotterdam. Hij veroverde tevens voor de vijfde keer de Nederlandse titel. Bij de vrouwen ging de winst naar de Ethiopische Ashete Bekere in 2.19.30 uur.

No Replies to "Artemissers lopen marathon van Rotterdam"