Corenos komt goed weg bij Rood Zwart Baflo

Corenos heeft de derde zege op rij te pakken. In Baflo werd met 1-2 van het in degradatienood verkerende Rood Zwart gewonnen. Daarmee hebben de mannen van trainer Marco Pesiwarissa de opgaande lijn weten door te trekken, ondanks dat er een flink aantal vaste waarden op het wedstrijdformulier ontbraken. Er waren kansen voldoende voor RZ Baflo om meer uit de wedstrijd te halen, maar de mannen van coach Willem Kluin bleven met lege handen achter.

Er moest flink gepuzzeld worden aan Roodeschoolster zijde om een representatief elftal op de been te brengen. Wesley Dijksterhuis, Kevin Pathuis, Robert van Dijken, Dennis Molema, Marc Spriensma, Joran Knot en Arjen Tamsma behoorden tot de afwezigen. Daardoor kwam er een plekje vrij voor de gebroeders Tim en Yorick Uil. Voor laatstgenoemde betekende het zijn debuut in de basiself van Corenos. Bij de Bafloërs ontbraken Duncan Torrenga vanwege werk en de geblesseerden Stefan Kruizenga en Jordy Potma op het appél. Doelman Rick Folkerts zou gedurende de wedstrijd geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Cedric Tillema.

Het hielp de gasten enorm dat gelegenheids-aanvoerder Jordan Muller de score al na drie minuten wist open te breken. Van een meter of dertig schoot hij de bal met tegenwind in de kruising: 0-1. Het leek een gemakkelijke middag te gaan worden voor de Roodeschoolsters, maar na de treffer begon Corenos ineens een stuk onrustiger te spelen. De vele positiewisselingen waren daar zeker de oorzaak van. Het was even zoeken naar de juiste afstemming. Juist in deze fase kreeg RZ Baflo mogelijkheden om langszij te komen. Doelman Dennis Carretero Seinhorst zorgde er echter met fraaie reddingen voor dat dit vooralsnog niet lukte. Toch moest hij in de 21e minuut buigen voor een inzet van Jildert Dotinga: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij voornamelijk Corenos verzuimde om het duel weer naar zich toe te trekken.

Na de doelwisseling was het spelbeeld het zelfde, al kregen de bezoekers nu ook het windvoordeel mee. Corenos bleef de vrije man zoeken, maar moest op zijn hoede blijven voor de razendsnelle counters van de gastheren, die ook nu mogelijkheden kregen om tot succes te komen. Na een uur spelen werd Tim Uil vervangen door de jonge Sandor Szabo, die ene verdienstelijke invalbeurt beleefde. Na driekwart wedstrijd kreeg hij gezelschap van Raymon Balkema en Yur Oosterhof. Het was een poging van Corenos om het duel toch nog winnend af te sluiten. En het was uitgerekend Balkema die zich in de 81e minuut tot matchwinnaar liet kronen. Een voorzet van Jordan Muller belandde bij de tweede paal, waar Balkema achter zijn directe tegenstander wist te kruipen en de bal in eerste instantie tegen invaller-goalie Tillema aan schoot. In de rebound was het vervolgens wel raak: 1-2. Wat de Bafloërs daarna ook probeerden, aan de stand veranderde niets meer en dus kon na het laatste fluitsignaal gesteld worden dat de thuisclub zichzelf te kort had gedaan.

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘De kansen waren er zeker voor ons om hier een overwinning uit te halen. Helaas maken we het niet af en zitten we weer aan de verkeerde kant van de medaille. We doen ons zelf te kort. Handhaving zal een lastig verhaal worden, maar is nog steeds mogelijk. We gaan er hoe dan ook voor.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Onze doelstelling was handhaving. Die hadden we een week eerder al bereikt. Met nog wat wedstrijden te gaan hebben we onszelf nog een aantal doelen gesteld en de eerste stap daartoe is nu gezet. Door de vele afwezigen en positiewisselingen zie je dat sommige automatismen ontbreken en het is dan ook des te knapper dat we hier een goed resultaat hebben weten te halen. Ik ben er trots op dat we ook nu weer jongens uit de eigen kweek hebben kunnen laten spelen. Het trainen met een grote selectie begint zijn vruchten af te werpen. We zien over een aantal weken wel waar we staan.’

* RZ Baflo – Corenos 1-2 (1-1). Jordan Muller 0-1; Jildert Dotinga 1-1; Raymon Balkema 1-2 (foto: Marcel Monden).

No Replies to "Corenos komt goed weg bij Rood Zwart Baflo"