Klimaatgroep Stars eindigt competitie op derde plaats

Shuohan Men, Colin Rengers en Jan Tammenga speelden hebben de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen gespeeld. Tegenstander was koploper De Boer Taverzo 1 uit Zoetermeer, dat uiteindelijk met 7-0 te sterk was.

Jan Tammenga begon tegen de huidige Nederlands kampioen Milo de Boer en moest met 1-3 zijn meerdere in De Boer erkennen. Een goede wedstrijd van Tammenga waarin hij liet zien nog altijd een lastige tegenstander te zijn, zelfs voor de top van Nederland. Shuohan Men begon tegen jeugdinternational Ivan Kahn. De eerste twee games gingen met 8-11 en 7-11 naar Kahn. In de derde game kwam Men goed in haar spel en kreeg ze enkele gamepoints. Helaas voor de ploeg uit Middelstum ging de game en daarmee de wedstrijd toch met 14-16 naar Taverzo.
Colin Rengers (zie foto) speelde vervolgens een prima wedstrijd tegen Alex Naumi. De Fin heeft nog nooit een wedstrijd verloren in de eredivisie en is tevens de huidige nummer 3 op de Nederlandse ranking. Ondanks de 0-3 nederlaag bood Rengers goed partij en kreeg hij in de tweede game enkele gamepoints (12-14). Naumi liet zijn klasse zien en wist toch de game te winnen.
Na de pauze speelde Tammenga tegen Kahn. Tammenga haalde opnieuw een prima niveau, maar de punten gingen op het einde van de games helaas de verkeerde kant op: 11-13, 9-11 en 7-11. Rengers speelde vervolgens een rematch van de kwartfinale van het NK tegen Milo de Boer. Tot 7-7 en 8-8 kon Rengers in de eerste en derde game goed weerstand bieden, daarna was De Boer in de eindfase de betere.

Shuohan speelde haar tweede wedstrijd tegen Naumi. Ondanks enkele mooie punten ging deze wedstrijd met 0-3 naar Naumi, die momenteel een maatje te groot is. Dit kwam ook tot uiting in de dubbel dat met 0-3 naar Kahn en De Boer van Taverzo ging, die sterk waren voor Men en Rengers van de thuisclub. Zo kwam er een 0-7 eindstand op de borden. Klimaatgroep Stars eindigt op de derde plek van de competitie en speelt aanstaande zaterdag in Middelstum de heenwedstrijd in de halve finales van de voorjaarscompetitie. Tegenstander is Estillon Maashorst uit Uden. Het duel begint om 15.00 uur. De dag erna speelt men de return in het Noord-Brabantse Uden.

Klimaatgroep Stars speelt deze beide wedstrijden met het duo Clement Chobeau en Alexis Douin in de gelederen. Het team hoopt en verwacht een volle zaal op de zaterdagmiddag in Middelstum om zodoende meteen een forse stap te kunnen zetten richting de finale om het landskampioenschap. Het publiek kan het verschil maken, publiek is van harte welkom. Dus kom massaal naar de zaal en moedig de ploeg aan.

No Replies to "Klimaatgroep Stars eindigt competitie op derde plaats"