Middelstum deelt forse tik uit aan ZEC

Middelstum heeft zaterdag gedaan wat het moest doen om koploper DVC Appingedam in het vizier te houden. Winnen bij het Zandeweerster ZEC was de enige opdracht om te zorgen dat Jelmer Meinardi en zijn mannen, na het bereiken van de nacompetitie, zelfs de titel nog zouden kunnen opstrijken. Op voorhand werd een bijzonder lastige middag verwacht tegen de elf van coach Wilhem van der Wiel, maar dat pakte iets anders uit. Na een 0-1 achterstand was het snel gedaan met de aspiraties van de thuisclub en snelde Middelstum weg naar een 2-6 zege.

ZEC kon zich definitief veilig spelen als men zelf tot een goed resultaat had weten te komen, al is de kloof met de onderste drie plaatsen dusdanig groot dat er al een mirakel moet gebeuren, willen de Zandeweersters nog in de degradatiekuil vallen. De eerste twintig minuten van het duel wist de thuisploeg prima stand te houden en wisten ze zelfs op voorsprong te komen. Een prima steekbal van Jarno van Ellen werd door Gijs Balkema opgepakt en tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Gek genoeg gaf de treffer de gastheren geen extra boost. Het was daarna Middelstum dat de bel luidde en de ene na de andere fraaie combinatie liet zien. Die beloonden ze dan ook met een vijftal treffers, waardoor het halverwege de wedstrijd al wel duidelijk was hoe de afloop zou worden. Allert Moeken, Twan Heemstra (2), Xander Anema en Max Oldenhof waren de prijsschutters die er voor zorgden dat er een 1-5 ruststand op het bord kwam te staan.

Na de doelwisseling schakelde Middelstum een tandje lager, omdat de druk wel van de ketel was. En omdat de ultieme slotfase van de competitie nog het nodige van de spelers gaat vragen, werd een aantal basisklanten rust gegund. Zij werden vervangen door spelers die volgens Meinardi altijd goed trainen en er staan wanneer dat van hen wordt gevraagd. ZEC deed het ietsje beter in het tweede bedrijf en kreeg kansen via Jarno van Ellen en Sjaak Wieringa. Uiteindelijk was het Jelle Rozeboom die zijn eerste competitiegoal liet noteren: 2-5. Even was er nog wat twijfel of het feestje wel gevierd kon worden, want er werd gevlagd na de corner omdat de bal de doellijn niet zou hebben gepasseerd. Uiteindelijk kende arbiter Stewart de treffer wel toe, mar echt onder de indruk was Middelstum niet van die kleine tegenslag. Twan Heemstra zorgde met zijn derde van de middag voor een 2-6 eindstand en een aardige opmaat naar het thuisduel tegen RZ Baflo.

Zoals gezegd bestaat voor Middelstum nog altijd de mogelijkheid, hoe klein dan ook, dat zij er met de hoofdprijs vandoor gaan. Daarvoor zullen zaterdag eerst de Bafloërs verslagen moeten worden en zal DVC punten moeten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Poolster. Mocht dat het scenario worden, dan kan het duel Middelstum-DVC Appingedam op 11 mei wel eens van doorslaggevende betekenis zijn. Op de slotdag van de reguliere competitie speelt DVC thuis tegen Corenos en gaat Middelstum op bezoek bij SV De Heracliden.

* ZEC-Middelstum 2-6 (1-5). Gijs Balkema 1-0; Allert Moeken 1-1; Twan Heemstra 1-2; Twan Heemstra 1-3; Xander Anema 1-4; Max Oldenhof 1-5; Jelle Rozeboom 2-5; Twan Heemstra 2-6 (foto: ©Jaap van der Laan/MiddelstumInfo).

No Replies to "Middelstum deelt forse tik uit aan ZEC"