Moeizame zege DVC Appingedam op De Fivel

DVC Appingedam heeft alle zeilen moeten bijzetten om De Fivel op de knieën te dwingen. Verder dan een magere en bovenal moeizame 1-0 zege na een niet al te beste wedstrijd wisten de Damsters op het eigen Wellemansportpark niet te komen. De eindstand stond al binnen een kwartier op het scorebord aan de Klauckelaan.

Dat De Fivel niet naar Appingedam was gekomen om een soort van open huis te organiseren, was op voorhand wel duidelijk. In dat geval waren ze ongetwijfeld in het mes van de lijstaanvoerder gelopen. Het spelbeeld was dan ook vrij eentonig. De Damsters mochten het balbezit hebben, De Fivel zakte in en wachtte rustig af wat er zou gebeuren. Middenvelder Emiel Bos stond als laatste man geposteerd en moest de verdedigende tactiek extra gestalte geven. De thuisclub wist ondanks het overwicht tot weinig echte kansen te komen, maar gaf daarentegen ook niks weg. En dat had dan weer veel te maken met het feit dat De Fivel aanvallend te kort kwam. Na twaalf minuten spelen viel, naar wat later zou blijken, de enige treffer van de middag. Jan van Baren beging de overtreding rond de zestien meter. Aanvoerder Nick Veentjer, de beste man aan de zijde van de gastheren, schoot in de rebound raak na een door doelman Jens Winkel half gekeerde vrije trap van Joost Blokzijl. De gasten kwamen niet tot kansen en omdat DVC Appingedam zich ook niet van zijn beste zijde liet zien, was een poging van Joost Blokzijl nog het enige moment waar wat opwinding over ontstond. De poging werd echter onschadelijk gemaakt.

Het spelbeeld veranderde na de pauze niet. Na een paar minuten spelen kreeg Diyar Kaya de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar hij schoot naast. Dat was dan ook meteen het laatste hoogtepunt van de wedstrijd waar de fans van de thuisclub ongetwijfeld meer van hadden verwacht. DVC deed echter wat het moest doen om de kampioenskansen levend te houden en voor De Fivel groeien de problemen alleen maar. De Fivel kon in het tweede bedrijf alleen maar terugkijken op een vrije trap van Emiel Bos die in het zijnet terecht was gekomen.

Duurt Dijkman (DVC Appingedam): ‘Het was geen beste pot voetbal van onze zijde, maar we hebben wel drie punten in de knip gestoken.’ Aan een eventueel kampioenschap wil Dijkman vooralsnog niet denken. ‘Daar zijn we helemaal niet mee bezig. De focus ligt bij ons op de eerstvolgende wedstrijd. Ik ga er niet van uit dat Middelstum punten laat liggen in het duel met RZ Baflo. En dan nog, Poolster is goed bezig de laatste tijd. Daar zullen we het nog lastig genoeg mee krijgen.’

Guus Zantinga (De Fivel): ‘We hebben god staan te verdedigen tegen de koploper. Het is dan ook een beetje jammer dat je door die vrije trap op achterstand komt, want verder werden ze niet echt gevaarlijk. We waren zelf niet bij machte om de gelijkmaker te forceren.’

* DVC Appingedam – De Fivel 1-0 (1-0). Nick Veentjer 1-0 (foto: ©Bianca Kiel).

No Replies to "Moeizame zege DVC Appingedam op De Fivel"