Overzicht amateurvoetbal

Na enkele weken van stilstand is hier weer het wekelijkse voetbaloverzicht. Compleet is hij nog niet, mar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat nog niet iedereen zich weer bewust is van het feit dat EemsmondSport weer actief is. Wellicht verandert er nog het een en ander aan de opsomming, dus raden we u aan om de website te blijven bezoeken.

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM KLAMPT ZICH VAST AAN REDDINGSBOEI
SV Bedum heeft een van de laatste mogelijkheden aangepakt om aan degradatie te ontsnappen. Op eigen veld werd met 3-0 gewonnen van het eveneens in moeilijkheden verkerende FC Lewenborg. Met de zege is de ploeg van interim-coach Gerben Wollerich er nog lang niet, maar het is een eerste stap. De doelpunten voor de Bedumers werden gemaakt door Robin ten Kate (2) en Thijs Boskamp. Komend weekeinde wacht de ontmoeting met koploper Noordscheschut. Ook daar zal een goed resultaat moeten worden geboekt om de zorgen nog iets te verlichten. Op eigen veld werd eerder dit seizoen met 0-4 van de Drenten verloren.

Het was voor SV Bedum weer een echte ‘do or die’ wedstrijd. Het gat met FC Lewenborg moest hoe dan ook verkleind worden om het laatste sprankje hoop levend te houden. De thuisclub begon de tweestrijd niet onaardig. Er waren al vrij snel mogelijkheden voor Jimi Hoeksema en Bart Apotheker. Het ontbrak Joachim Belga aan kracht bij een afstandsschot en Thijs Boskamp liet een voorzet onbenut. De gasten waren na een kwart wedstrijd dicht bij een treffer, maar zagen de inzet op de lat knallen. De resterende tijd in het eerste bedrijf speelde zich vooral op het middenveld af en werden er nog weinig kansen gezien. Na de pauze kwam FC Lewenborg met iets meer energie uit de kleedkamer en waren ze wat nauwkeuriger in hun spel. De eerste kans was dan ook voor de Stadjers, maar die verdween over het doel. Na een uur spelen was het Robin ten Kate die raak kopte uit een corner: 1-0. Zeven minuten later was hij weer succesvol, nu na een voorzet van Jimi Hoeksema: 2-0. Uiteindelijk besliste Thijs Boskamp het duel in de 73e minuut: 3-0. Er waren daarna nog wel wat mogelijkheden om te scoren, maar aan het scorebord veranderde niets meer.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘De drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. Daar zijn we erg blij mee. Het gat met FC Lewenborg is nog steeds groot, dus moeten we per wedstrijd bekijken hoe het er voor staat. Uiteindelijk zien we dan wel waar dit allemaal eindigt.’

3e Klasse C Zaterdag

ADUARD 2000 – SC LOPPERSUM    1 – 0

4e Klasse D Zaterdag
NOORDWOLDE BOEKT VIJFDE ZEGE OP RIJ
Noordwolde is er andermaal in geslaagd om een driepunter op het conto bij te schrijven. En dat was al de vijfde op rij voor het team van trainer Marinus Siekman. Door die opmerkelijke reeks zijn de geelzwarten opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst van de 4e Klasse D en leiden ze de dans in de strijd om de derde periodetitel.

Met zes punten uit de eerste zeven competitiewedstrijden begon Noordwolde allesbehalve goed aan de competitie. Na de winter gaat het echter crescendo met de vereniging die zich genoodzaakt zag om tussentijds een andere trainer aan te trekken. Noordwolde begon aardig aan het treffen met Waskemeer, al hadden ze wel moeite met de technisch vaardige voetballers van de bezoekers. Met name de ballen die achter in de hoek vielen, bleken lastig te verdedigen. Toch wist Noordwolde voldoende kansen te krijgen, die echter onbenut bleven. Het was dan ook wel even slikken toen Waskemeer notabene op voorsprong wist te komen: 0-1. Vijf minuten later scoorden ze nog een keer, maar dat feestje ging niet door omdat er buitenspel was geconstateerd.

De gastheren bleken niet onder de indruk te zijn en na een goede actie over links van Michel Eggens en een dito voorzet, werd Ewout Boersema gevonden. Die kopte op fantastische wijze binnen: 1-1. Het evenwicht was nu weer terug en dat leverde vlak voor de thee de verdiende voorsprong op voor de thuisclub. Uit een voorzet van Ewout Boersema was het Marco Vos die met het hoofd wist te scoren: 2-1. Na de doelwisseling was Noordwolde de betere ploeg en dat resulteerde al snel in een aantal kansen om de score uit te breiden. Die waren echter niet besteed aan Jesse Hijlkema. Michel Eggens werd op zeker moment vervangen door Viktor Rasker van de O19. Die stond nog maar net in het veld en ging er op links vandoor. Alleen voor de keeper miste de jeugdspeler niet en tekende voor 3-1. Waskemeer weigerde te capituleren en daardoor ontstond er voor Noordwolde wel meer ruimte. Vijf minuten voor tijd werd die uitstekend benut. Jesse Hijlkema liet een lage voorzet van zijn voet vertrekken en zag Marco Vos als snelste bij de eerste paal opduiken. De spits gooide het duel vervolgens in het slot met zijn tweede treffer van de middag: 4-1. Komend weekeinde gaat Noordwolde op bezoek bij HSC, de club van Hans Nijland. De thuiswedstrijd wisten de geelzwarten eerder dit seizoen met 3-1 te winnen.

SIOS – NIEKERK 0 – 3

 

4e Klasse E Zaterdag
HOLWIERDE – SC SCHEEMDA   3-3

5e Klasse D Zaterdag
SGV LOOPT AVERIJ OP IN DUEL MET FC LEO
Het flink gemankeerde FC LEO is er bijna in geslaagd om koploper SGV de punten afhandig te maken. ‘En eerlijk gezegd hadden wij het ook wel het meest verdiend om te winnen’, vertelde trainer Rowan Rozema na de 2-2 remise, waarbij SGV tot twee keer toe een achterstand moest wegwerken.

Het eerste half uur van het duel was de lijstaanvoerder de betere van de twee ploegen, maar wisten de Schildwolders de kansen niet te benutten. Voor FC LEO, dat door een groot aantal afwezigen zijn spelers uit het tweede moest halen, was het in die fase overleven geblazen. De Leensters probeerden al counterend voor gevaar te zorgen en waren daarin met Jasper Wiersum levensgevaarlijk. Een diepe bal tussen defensie en keeper van SGV werd door de aanvaller goed getaxeerd en na een goede voorzet door Giovanny Hovius tot doelpunt gebombardeerd: 0-1. Een vermeende overtreding op Jos Hoeksema leidde tot nogal wat geschreeuw en een strafschop omdat de leidsman van mening was dat er, ondanks dat hij zelf niets had geconstateerd, wel wat aan de hand moest zijn geweest. Jelte Bos schoot de thuisclub vervolgens langszij: 1-1.

Na de onderbreking gaf FC LEO niest weg en bleef intussen gevaarlijke tegenstoten uitdelen. Vlak na rust was het Rowan Zijlstra die met een geweldig pass teammaatje Giovanny Hovius in stelling wist te brengen en ook nu werd er niet gefaald: 1-2. SGV pompte vervolgens alles naar voren om een dreigende nederlaag te voorkomen. Na driekwart wedstrijd ontstond er een curieus moment. Bij het uitverdedigen raakten de Leensters de arbiter. Die floot af en besloot de stuitbal aan SGV te geven. Die werd snel opgepakt en in de zestien meter van FC LEO gegooid, waar de ongelukkige Reinier Bakker de bal in eigen doel liep: 2-2. Met iets meer geluk had FC LEO drie punten uit Schildwolde meegenomen. Met een karrevracht aan afwezigen bleef het desalniettemin een knappe prestatie hoe men in het duel met SGV voor de dag was gekomen.

Rowan Rozema (FC LEO): ‘We kunnen trots zijn op deze prestatie en kijken dan ok vol vertrouwen uit naar de resterende wedstrijden. Op rechtsback heeft overigens Bas Smit zijn debuut gemaakt en hij is met vlag en wimpel geslaagd.’

 

WARFFUM WINT VAN JEUGDIG EZINGE
De echte voetballiefhebbers zullen zich voor aanvang van de thuiswedstrijd van Warffum tegen Ezinge wel even in de ogen hebben gewreven. Er stonden namelijk nogal wat jeugdige spelers klaar voor de aftrap tegen de ‘kanaries.’ Het gaf wel aan dat Ezinge momenteel met grote personele problemen te maken heeft. Het team van trainer Ronald Bouwman verloor dan ook kansloos met 5-0.

In het begin van de wedstrijd was het nog wat aftasten aan beide kanten. Warffum probeerde hoog druk te zetten en kreeg een aantal goede mogelijkheden. De trekker werd echter pas na negentien minuten overgehaald. Een mooie aanval over rechts leidde tot en voorzet van Kevin Janssen die door Matthijs Winkel onberispelijk tegen de touwen werd gemikt: 1-0. Ezinge probeerde het vooral met lange ballen, maar Eddy ‘The Eagle’ Renses wist met prima reddingen zijn doel schoon te houden. Op slag van rust wist Warffum de marge te verdubbelen. Op aangeven van Wessel Bijsterveld kon Matthijs Winkel zijn tweede van de middag laten noteren: 2-0. Een grote kans voor Ezinge werd hopeloos gemist voor een min of meer leeg doel.

Het spelbeeld was na de doelwisseling onveranderd. Ezinge bleef rustig op een kans wachten en probeerde compact te blijven staan. Warffum moest het spel maken en het duurde precies drie minuten alvorens Matthijs Winkel andermaal succes had: 3-0. De wedstrijd leek daarmee wel in het slot te zijn gegooid en dat was al helemaal het geval toen Jelle van der Veen een inzet via onderkant late tegen de touwen liet kletsen: 4-0. Daarvoor was het Roy Kuipers die net te kort kwam om een kopbal te verzilveren, waarna de rebound dus voor Van der Veen was. Warffum sloeg daarna aan het wisselen en het was Gertjan Meijer die er 5-0 van wist te maken. Met nog ruim twintig minuten te gaan probeerde Ezinge wel wat, maar Renses wilde van geen wijken weten.

Tot overmaat van ramp was Jasper Dijkstra, toch al goed voor meer dan tweehonderd treffers in zijn carrière, niet in goeden doen en had hij zijn vizier niet op scherp staan. Hij kon ene bal van een meter of tien van Renses in het doel schieten, maar zag de poging in het vangnet achter het doel belanden. Komend weekeinde krijgt Ezinge bezoek van Noordpool UFC en heeft Warffum een weekje Meedhuizen voor de boeg. Dinsdagavond speelt men en uitwedstrijd, zaterdag komt Meedhuizen naar Warffum. Als beide ploegen nog kans willen maken op een periode, dan zullen er resultaten moeten komen.

MEEDHUIZEN – OKVC       3 – 3 
VVSV ’09   – KRC        3 – 1 
EENRUM     – STEDUM     0 – 1

 

5e Klasse E Zaterdag
GEHAVEND GEO VERLIEST RUIM VAN GRC GRONINGEN
GEO heeft met 5-1 verloren van thuisclub GRC Groningen en beëindigt definitief de goede reeks wedstrijden sinds de winterstop. Het team van trainer Leendert Nieborg, die zelf al twee weken afwezig is in verband met ziekte, kampt met erg veel blessures die op hetzelfde moment samenkomen. Als gevolg hiervan traden de Garmerwolders zaterdag aan met een compleet andere selectie dan eerdere weken met vier spelers van het tweede elftal erbij, dat als gevolg hiervan zijn eigen wedstrijd noodgedwongen uitgesteld zag worden.

Desondanks begon GEO sterk en kwam het al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een crossbal van aanvoerder Tim van de Belt werd keurig ontvangen door buitenspeler Johan Dreise die vervolgens een voorzet op maat had op de schoen van Harold van Geffen: 0-1. Helaas liep Dreise ook een blessure op en kon dus meteen daarna gewisseld worden door tweede elftalspeler Peter Blaauw. In de periode daarna liet GRC het voetbal over aan GEO en werden er nog enkele kansen gecreëerd die niet werden afgerond.

Vrij snel na het eerste doelpunt werd het zwakke punt deze middag bij GEO duidelijk. Het begon steeds vaker balverlies te lijden en GRC wist heel goed raad met het vervolg. Door drie keer traag om te schakelen en tevens zeer zwak te verdedigen werd GEO geconfronteerd met tegendoelpunten van GRC en brak de rust aan met een 3-1 tussenstand.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan in het begin van de eerste helft: GRC liet GEO voetballen, maar daar wist het onvoldoende raad mee en tot grote kansen kwam het niet. GRC deelde in de 55e minuut de fatale klap uit aan GEO. Een vrije trap op twintig meter van het doel werd ingebracht en kon door een volledig vrijstaande speler van GRC in het doel achter keeper Remco Been worden gewerkt: 4-1.

Na deze goal was het zichtbaar aangeslagen GEO nog wel in staat om kansen te creëren, maar bleef GRC relatief gemakkelijk op de been door goed verdedigen en een keeper die uitstekend zijn werk deed. In de 75e minuut scoorde GRC ook nog de 5-1 op identieke wijze van de eerste goals. Uit de omschakeling en door slecht verdedigen van GEO was het voor de spits van GRC makkelijk intikken.

GEO kreeg in de 85e minuut nog wel een cadeautje van scheidsrechter Pool, de prima leidende clubscheidsrechter van GRC. Hij mocht fluiten naar aanleiding van de zeer late afzegging van de geplande KNVB-scheidsrechter. In zijn ogen werd Aron van Geffen strafbaar onderuit gehaald, maar daarover zou je goed kunnen discussiëren. Feit is dat de penalty stond en dezelfde Aron van Geffen ging achter de bal staan. Volledig passend bij de wedstrijd van GEO schoot hij deze penalty teleurstellend naast en vrij snel daarna werd er afgefloten.

Komend weekend verwacht GEO enkele blessuregevallen terug en zou het weer sterker moeten kunnen aantreden tegen Blauw Geel ‘15. Hoewel het een uitwedstrijd betreft, wordt deze wedstrijd in Garmerwolde gespeeld. Eerder dit seizoen werd al op sportpark Coendersborg in Groningen gevoetbald.

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS – WESTERLEE  2 – 1 
MEEDEN           – VVS        2 – 7

 

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM VERLIEST VAN BELLINGWOLDE

Er zou al een klein wonder moeten plaatsvinden, wilde SV Woltersum de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Bellingwolde met een positief resultaat willen afsluiten. Na een hele week puzzelen was trainer Adem Secer er in geslaagd om elf man de wei in te sturen. Mannen die eerder dit seizoen op eigen veld al met 1-7 hadden verloren. Toch deden de beschikbare spelers hun stinkende best om zich niet nog een keer de oren te laten wassen. En dat deden ze volgens Secer naar behoren. Bellingwolde was voetbaltechnisch wel de betere ploeg en kwam door Martin Ras en Jop Bakker op een 2-0 voorsprong bij rust. De Woltersummers kregen wel kansen, maar wisten die niet te benutten. Na de thee probeerden de bezoekers het opnieuw en ook nu waren er mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor Quinten de Vries en Vincent Schenkel. Gescoord werd er echter niet en omdat Bellingwolde dat ook niet lukte bleef het bij de stand die bij rust al stond genoteerd.

GEHANDICAPT KLOOSTERBUREN VERLIEST VAN KOPLOPER
Voor Kloosterburen stond zondag de derde wedstrijd binnen zeven dagen op de rol. Nadat midweeks van DWZ was verloren, maakte het team van trainer Willem Kluin nu zijn opwachting voor de ontmoeting met koploper Groen Geel. De Marnebewoners bleken niet in staat om voor een stunt te zorgen en verloren met 1-4.

Het was op voorhand al wel duidelijk dat het een lastige thuiswedstrijd voor Kloosterburen zou gaan worden. Er ontbraken namelijk nogal wat spelers die normaliter op het wedstrijdformulier hadden gestaan. Niels Bolt, Jeroen Holman en Peter Reitsema kampten met een hamstringblessure. Er werden wat jeugdspelers overgeheveld en op zich deden die het vrij aardig tegen de ploeg die op kampioenskoers ligt. Groen Geel was veelvuldig in balbezit, maar trof een goed georganiseerd Kloosterburen. Een keer ging het fout en vervolgens was het Nick Klaassen die na ruim een kwart wedstrijd de score wist open te breken: 0-1. Het zou zelfs nog 0-2 worden, nadat Stan Stavenga een overtreding had begaan terwijl de bal al over de achterlijn was gegaan. Dat leverde de bezoekers een strafschop op die door Nick Klaassen werd benut. Dat was ook meteen de ruststand.

In het tweede bedrijf wist Kloosterburen zich wel wat kleine kansen te scheppen middels afstandsschoten, maar Groen Geel bleef gevaarlijk in de korte combinaties en de prima voorzetten vanaf de zijkant. Een daarvan werd niet onderschept en dat leidde tot de 0-3 van Sem van der Vegt, die de bal bij de tweede paal binnen wist te lopen. Kloosterburen deed daarna iets terug. Een corner werd door Niels van der Maar binnen gekopt: 1-3. Dat was eigenlijk al te laat, want het slotakkoord was voor de gasten. Henk-Jan Schoonbeek zorgde voor de 1-4 eindstand.

Willem Kluin (Kloosterburen): ‘Over het voetbal van ons team ben ik eigenlijk helemaal niet ontevreden. Het was echter niet genoeg om tegen deze ploeg iets af te dwingen.’

DWZ    – USQUERT    2 – 5 
WEO    – ALTEVEER   3 – 0 
KWIEK  – FARMSUM    0 – 2

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"