Leden Loopgroep Bedum debuteren in Rotterdam

Negentien atleten van de Loopgroep Bedum hebben deelgenomen aan een viertal evenementen. Op zondag stonden tien atleten startklaar voor de 43e editie van de Marathon Rotterdam met start en finish op de Coolsingel. De wedstrijd was al maandenlang stijf uitverkocht. De weersomstandigheden waren prima, maar later op de dag werd het toch verraderlijk warm.  Op de klassieke afstand van 42,2 kilometer waren er twee debutanten uit Bedum. De achttienjarige Marijn Ruigendijk debuteerde met een sterke race in 3.29.24 uur. Zijn moeder Inge kwam in haar eerste marathon na 4.21.06 uur over de meet.

De snelste LB-er was Eva Petersma met een nieuwe beste tijd van 3.23.13 uur. Ook Paul van Snick verbeterde zich in zijn eerste Nederlandse marathon tot 3.42.07 uur. Eva Toebak passeerde noteerde ook haar snelste tijd met 4.51.04 uur, terwijl Cindy Snoeck de klok stil liet staan op 5.06.47 uur. Chris Ruigendijk en Thom Snijder moesten door lichamelijk ongemak voortijdig de handdoek in de ring gooien. Op de kwart marathon (10,55 kilometer) liepen Wineke Snippe en Tina Bosker gezamenlijk naar een tijd van 1.04.33 uur. Edwin van Wijk nam zondag deel aan de IJsselloop in Deventer. Hij verbeterde op de tien kilometer zich net als vorig jaar tot 52.28 minuten.

Op zaterdag nam een zevental atleten deel aan de RunForestRun ‘Hart van Drenthe’ met start en finish in Ellertshaar Op de langste afstand van vijftig kilometer werd ‘last minute’ deelgenomen door ultra-atleet Bram Wubs. Op een grotendeels onverhard parcours waarbij ook nog een waterplas doorkruist moest worden is zijn tijd van 4.43.41 uur meer dan uitstekend. De zevenentwintig kilometer werd voltooid door Erik Stam in 3.15.00 uur. Peter Pettinga en Peter van der Hulst kwamen uit op de ruime eenentwintig kilometer. Pettinga had er 2.06.33 uur voor nodig, Van der Hulst genoot langer van het prachtige parcours met 2.43.47 uur. Robert van Dijken (1.25.58 uur), Ebelien Nieboer (1.31.08) en Sander de Vries (1.51.17) liepen de alternatieve route van twaalf kilometer. Harmen Stam nam deel aan de tweede editie van de 4 Mijl van Annerveenschekanaal. Net als vorig jaar kwam hij als vijfde atleet bij de finish, maar hij was nu wel sneller met 24.22 minuten. Op bovenstaande foto vanaf links Chris, Marijn en Inge Ruigendijk voor de start van de Marathon in Rotterdam.

No Replies to "Leden Loopgroep Bedum debuteren in Rotterdam"