Warffum mist kansen, Meedhuizen pakt de punten

In Meedhuizen heeft Warffum dinsdagavond een 3-1 nederlaag geleden tegen de plaatselijke favorieten. De inhaalwedstrijd vormde een mooi affiche voor de vijfde klasse waarin beide ploegen aardig voor de dag komen en de punten wel konden gebruiken in de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerde Warffum de gastheren op eigen helft terug te drukken. De gastheren probeerden in de omschakeling voor gevaar te zorgen en wisten met hun technisch vaardige spelers de defensie van Warffum aardig bezig te houden. Gaandeweg de eerste helft lieten de bezoekers de bal wat gemakkelijker rond gaan en waren er mogelijkheden om de score te openen. Met als hoogtepunt een schot van Kevin Janssen op zo’n acht meter van het Meedhuizer doel. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar joeg de bal over het vangnet achter het doel. De poging was illustrerend voor de afwerking van Warffum tijdens deze wedstrijd. Het was Meedhuizen dat op voorsprong wist te komen door en diepe bal die licht werd getoucheerd door een Warffumer been. Als gevolg daarvan kwam Kevin Reiffers in balbezit en schoot op doel. Goalie Eddy Renses kon er nog aan komen, maar dat bleek onvoldoende om de openingstreffer te voorkomen: 1-0. Warffum moest in de achtervolging en probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren. Ondanks verwoede pogingen daartoe zou er voor de thee niets meer aan de stand veranderen.

Na de doelwisseling kwam Meedhuizen wat feller en energieker uit de kleedkamers. Bij Warffum werd het allemaal wat onzorgvuldiger. De gastheren kwamen dankzij Kevin Reiffers op 2-0 en leken de buit binnen te hebben. Toch was het Jeroen Zwart die met zijn negentiende van het seizoen voor de aansluiting wist te zorgen: 2-1. Warffum kreeg echter het deksel op de neus, want Meedhuizen wist de marge opnieuw naar twee te brengen door een voltreffer van Robin Landman. Hij mocht zich gelukkig prijzen met de treffer, want voorafgaand aan de goal maakte hij een duidelijke overtreding door zijn directe tegenstander omver te duwen. Dat ontging de arbiter van dienst echter en dus werd het doelpunt in de administratie opgenomen.

De gasten bleven het wel proberen, maar het verzorgde spel van voor de onderbreking was er niet meer. Toch kregen de bezoekers nog een aantal goede mogelijkheden. Het vizier stond echter opnieuw niet op scherp. Het bleef bij schoten die net naast of over het Meedhuizer doel vlogen en te vaak werd de oplossing door het midden gezocht. Daar hadden de gastheren de zaak goed afgegrendeld. Het duel kon uiteindelijk de boeken in worden geschreven als een duel waarin voetbal en wederzijds respect de boventoon voerde. Als beide teams nog wat willen richting nacompetitie, zullen er meer punten gepakt moeten worden.

Nico de Vries (Warffum): ‘Dit is een nederlaag die we ons zelf kunnen verwijten. Als je de kansen niet benut, win je geen wedstrijden. Het is een bekende uitspraak, maar wel de realiteit. Meedhuizen wist ze wel te maken en daar zat hem het verschil in. Zaterdag kunnen we ons revancheren, want dan komen ze bij ons op bezoek. Uiteraard willen we graag nacompetitie halen. Dat zijn wel de mooiere wedstrijden van het seizoen. De spanning die daar bij komt kijken zal zeker nieuw zijn voor die jonge gasten van ons.’

* Meedhuizen – Warffum 3-1 (1-0). Kevin Reiffers 1-0; Kevin Reiffers 2-0; Jeroen Zwart 2-1; Robin Landman 3-1

No Replies to "Warffum mist kansen, Meedhuizen pakt de punten"