Corenos wint voor tweede keer van SV De Heracliden

Voor Corenos en SV De Heracliden viel er zo vlak voor het einde van de competitie niets meer te halen, of het moet al de spreekwoordelijke eer zijn geweest. Die kwam de Roodeschoolsters ten goede, want zij wisten de ploeg uit Uithuizermeeden voor de tweede keer te kloppen. De uitwedstrijd eindigde eerder dit seizoen in 1-3 voor het team van coach Marco Pesiwarissa. Op eigen veld werd het 4-1.

Het was al weer dertien jaar geleden dat Corenos op eigen terrein van SV De Heracliden had weten te winnen. Destijds werd het 3-0 en dus was het aan de thuisclub om aan die lange periode zonder succes een einde te maken. De gastheren konden vrijwel compleet aantreden voor de tweestrijd met hun opponent. Vanaf de eerste minuut waren de intenties van Corenos duidelijk. Er werd van achteruit opgebouwd en er werd vooruit volop druk gezet op de bezoekers. Het eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Brian Pattiwael zag een prima loopactie van Jordan Muller, gaf de steekpass en laatstgenoemde schoof het leer onder keeper Marwin Spriensma door het doel in: 1-0. In plaats van af te wachten wat SV De Heracliden zou verzinnen, besloot Corenos niet in te zakken maar de tegenstander onder druk te houden. De gastheren domineerden dan ook en waren veel feller in de rechtstreekse duels dan hun opponente.

Na ruim een half uur spelen wist Corenos de marge te verdubbelen. Jordan Muller gaf de bal hoog voor. In een duel wist Joran Knot de baas te blijven en het leer richting Brian Pattiwael te plaatsen. Die tikte het speeltuig tussen de palen door: 2-0. Tot aan die treffer was SV De Heracliden nog geen enkele keer in de buurt van doelman Dennis Carretero Seinhorst opgedoken. De Roodeschoolster honger was nog niet gestild, want zeven minuten na de tweede treffer stuurde Anne-Jan ten Harkel teammaatje Jordan Muller op avontuur. Die had een vrij veld voor zich, toonde zich niet zelfzuchtig en bood Brian Pattiwael de mogelijkheid om zijn tweede van de middag te produceren. Dat buitenkansje liet de Roodeschoolster zich niet ontnemen: 3-0. Met die stand zou ook de pauze aanbreken en dus was het even afwachten wat SV De Heracliden uit de hoge hoed tevoorschijn zou halen om nog iets aan de opgelopen achterstand te doen.

Veel tijd om daar over na te denken kregen ze na de doelwisseling niet. De acteurs stonden amper vijf minuten op het veld of Brian Pattiwael bood Joran Knot de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen. Hij schoot de bal prima over goalie Spriensma heen en tekende daarmee voor 4-0. Voor die treffer had Corenos de bal op de stip gewild toen Joran Knot door de goalie onderuit werd getikt, maar scheidsrechter Meulenbelt zag er geen overtreding in. De score had na de vierde goal nog hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen als Corenos de scherpte had bewaard. Tot grote vreugde van de meegereisde supporters mocht SV De Heracliden toch nog een doelpunt begroeten. Een hoge bal werd verkeerd ingeschat en vervolgens door Julian Jonker tot treffer gepromoveerd: 4-1. Aan die stand zou niets meer veranderen, ondanks dat voor de treffer mogelijkheden van Kevin Jaarsma, Julian Jonker en Thijs Tiekstra misschien wel een beter lot hadden verdiend. Met de zege schreef Corenos een stukje geschiedenis. Het is namelijk voor het eerst in de vierde klasse dat men in één seizoen twee keer van SV De Heracliden heeft weten te winnen. Eerder gebeurde dat in het seizoen 2004/2005, toen beide verenigingen nog in de derde klasse actief waren. Toen werd het in Uithuizermeeden 1-2 en eerder dat seizoen 2-0.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Het klinkt misschien cliché, maar ik ben ontzettend trots op deze spelersgroep en wat ze vandaag hebben laten zien. Iedereen scoorde een dikke voldoende. We hebben als echte kerels gespeeld en de vooraf besproken tactiek goed uitgevoerd. We wisten waar we hen pijn konden doen en dan is het mooi dat je vier keer scoort. De inwoners van Roodeschool kunnen weer fluitend boodschappen doen in Uithuizermeeden.’

Jan Medema (SV De Heracliden): ‘Er valt weinig af te dingen op de overwinning van Corenos. Zij voetbalden als ploeg en wij zeker niet. We waren gewoon niet in goeden doen en hebben teveel mogelijkheden laten liggen. Of het mee heeft gespeeld dat we eigenlijk nergens meer om speelden? ’

* Corenos – SV De Heracliden 4-1 ((3-0). Jordan Muller 1-0; Brian Pattiwael 2-0; Brian Pattiwael 3-0; Joran Knot 4-0; Julian Jonker 4-1.

No Replies to "Corenos wint voor tweede keer van SV De Heracliden"