Oefenmeester Willem Kluin (RZ Baflo) levert contract in

Oefenmeester Willem Kluin uit Winsum heeft zijn contract bij RZ Baflo ingeleverd. De coach heeft het bestuur meegedeeld dat hij niet de juiste man is om de huidige selectie van de in degradatienood verkerende vierdeklasser de juiste weg te wijzen. ‘Ik heb hier al enige tijd mee lopen worstelen, maar uiteindelijk de knoop doorgehakt. Het is beter dat RZ Baflo voor volgend seizooen op zoek gaat naar een trainer die beter bij deze groep past’, aldus Kluin. Hij maakt deze competitie nog wel vol als eindverantwoordelijke.

Het bestuur was dus op de hoogte van de twijfels bij de hoofdtrainer, maar had nog een stille hoop dat hij zou bijdraaien. Dat blijkt niet het geval te zijn. ‘Ik heb in de spiegel gekeken en mijn onderbuikgevoel zegt me dat dit de beste oplossing is. Het is wel duidelijk dat Baflo een andere trainer nodig heeft dan ik ben. Een en ander heeft overigens niets met de tegenvallende resultaten te maken’, benadrukt Kluin. Hij had eerder aangekondigd bij zondagclub Kloosterburen te stoppen om zich volledig op RZ Baflo te kunnen richten. Het contract voor volgend seizoen was al getekend. Daar wordt nu dus een dikke streep doorheen getrokken. Kluin zegt dat het voor de club op een vervelend moment komt omdat een vervanger niet zomaar klaar staat. ‘Maar soms moet je goed naar jezelf kijken en als je dan concludeert dat iets niet werkt, dan kun je er beter mee stoppen. Ik wil nu even rust in mijn hoofd hebben.’ Op de vraag of hij overweegt om toch weer bij Kloosterburen terug te keren omdat men daar ook nog zonder trainer zit, zegt de Winsumer: ‘Dat is me meerdere keren gevraagd, maar ik weet het nog niet. Zij moeten mooi doorgaan met de zoektocht naar een oefenmeester. Ik ga straks twee weken op vakantie en neem dan een besluit over mijn toekomst. Het kan ook zomaar zijn dat ik er een jaar tussenuit ga. Gewoon het voetbal van een andere kant bekijken en nieuwe inzichten opdoen.’

Voorzitter Roelf Beukema van de Bafloërs zegt over het aangekondigde vertrek: ‘Dit doet wel zeer, dat mag je rustig weten. Ik snap er niks van. Vorig jaar werden we met vlag en wimpel kampioen en liep iedereen met Kluin weg. Nu is dat deels nog zo, maar er zijn ook spelers die wel wat anders willen. Zoveel kan er in een seizoen toch niet veranderd zijn? Natuurlijk staan we te laag en vallen de resultaten tegen, maar dat kan toch niet plotsklaps aan de trainer liggen? Het is erg jammer dat het zo loopt. We dachten alles op de rails te hebben en dan overkomt je zoiets. Het enige dat we nu moeten hopen is dat bij de spelers het besef ontstaat dat er de laatste wedstrijden nog wel wat moet gebeuren. Daarna moeten we zo snel mogelijk opzoek naar een nieuwe hoofdtrainer, dat zal nog een hele klus gaan worden. Die liggen in deze tijd ook niet voor het oprapen.’

No Replies to "Oefenmeester Willem Kluin (RZ Baflo) levert contract in"