SC Loppersum haalt te weinig uit thuisduel

Derdeklasser SC Loppersum heeft op eigen veld in een zeer open wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Onstwedder Boys. Daarmee wist het team van trainer Heiko van den Berg zich slechts gedeeltelijk te revancheren voor de 4-3 nederlaag die in december werd geleden. Na afloop kon, op basis van de mogelijkheden, rustig gesteld worden dat de thuisclub te weinig uit het duel had weten te halen.

Beide teams verstopten zich niet op het sportpark aan de Bosweg, want de wil om de winnen was wel degelijk aanwezig. In het eerste bedrijf was SC Loppersum de bovenliggende partij en kreeg het enkele grote mogelijkheden om het duel open te breken. Tim Maneschijn miste bijvoorbeeld oog in oog met de doelman van de Boys en uit standaardsituaties ontstond ook de nodige dreiging. Vanzelfsprekend was het allemaal niet, want ook Onstwedder Boys liet zich niet onbetuigd. De Lopsters wisten de dadendrang aanvankelijk nog wel te beteugelen, maar na ruim een half uur was het wel raak voor de gasten toen Jarno Sterenborg de bal tegen het nylon wist te mikken: 0-1. Dat zou tevens de ruststand worden. In de pauze gaf Van den Berg zijn mannen de opdracht mee om wat meer op het middenveld te spelen en voor het doel iets rustiger te blijven. Job van Zanten kwam binnen de lijnen voor Ids in het Veld.

De start van de gastheren was in het tweede bedrijf prima. Vijf minuten na de hervatting ontstond er een mooie aanval over de zijkant die door Max Makken werd afgerond: 1-1. Het had er alle schijn van dat SC Loppersum nu wilde doordrukken, maar de thuisclub beging de fout dat ze het speelveld te groot maakten. Onstwedder Boys wist daardoor weer wat meer grip op het duel te krijgen. Een overtreding van Tom Lahuis op de rand van het Lopster strafschopgebied leidde tot een vrije trap die door Sem Nieuwenhuis tussen de palen door werd geschoten: 1-2. En weer moest SC Loppersum in de achtervolging. Er werden opnieuw kansen gecreëerd om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Die waren echter niet aan de gastheren besteed. Het zou uiteindelijk wel lukken om die minimaal verdiende treffer te realiseren. Tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd wist Tim Maneschijn een goede aanval te bekronen: 2-2. Daarna moest er nog een bal voor de doellijn worden weggewerkt en kon Marvin Hoeksema nog even laten zien dat hij niet ten onrechte onder de lat van de Lopsters staat. Een hard afstandsschot werd door hem op prima wijze onschadelijk gemaakt en dus bleef het bij de gelijke stand.

Heiko van den Berg (SC Loppersum): ‘Ik ben van mening dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen. Voor de pauze hadden we zeker twee keer moeten scoren. Nu was het telkens terugvechten vanuit een achterstand. Uiteindelijk verliezen we niet omdat het team veerkracht heeft getoond. Daar moet ik de groep een compliment voor geven.’

* SC Loppersum – Onstwedder Boys 2-2 (0-1). Jarno Sterenborg 0-1; Max Makken 1-1; Sem Nieuwenhuis 1-2; Tim Maneschijn 2-2.

No Replies to "SC Loppersum haalt te weinig uit thuisduel"