SIOS mag na winst op VVK blijven hopen

SIOS heeft de handdoek nog steeds niet in de ring hoeven gooien. De Sauwerders klopten op eigen veld het op de voorlaatste plaats staande VVK uit Groningen met 3-0 en mag nog steeds hopen dat het in ieder geval rechtstreekse degradatie weet te ontlopen.

De druk staat er vol op bij het team van trainer Quincy Dijkstra. Op sportpark De Lange Twee weet iedereen dat het vijf voor twaalf is en dat de stormvlag al gehesen is, om maar wat clichés te gebruiken. Het duel met de Korrewegbewoners moest hoe dan ook gewonnen worden, want dan zou de kloof tot drie punten teruggebracht worden. En daar was SIOS zich terdege van bewust. De thuisclub had in het eerste bedrijf een licht overwicht en na vijf minuten diende zich de eerste grote mogelijkheid aan. Die kwam op naam van Willem Nieweg. De doelman van de Stadjers wist de poging echter onschadelijk te maken. Middels een volley liet aan de overzijde Tim van der Molen van zich horen, maar zag zijn inzet naast verdwijnen na een goed blok van Bouke Bolt.

Na een kwart wedstrijd viel de openingstreffer. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Nieweg, die het leer panklaar neer wist te leggen voor de inkomende Menno Dijkstra en dat betekende 1-0. SIOS bleef dreigend, voornamelijk via dit duo, maar kwam net niet tot schotpogingen of zag een inzet geblokt worden. VVK liet zich evenmin onbetuigd, maar in samenwerking met zijn verdediging wist Leroy Munters het doel schoon te houden. De tweede helft begon met een afgekeurde goal van Quinten Hogeveen omdat Sander Bultena hinderlijk buitenspel stond. Na een klein uur werd de marge toch verdubbeld. Menno Dijkstra scoorde met een heerlijke volley na een vrije trap van Dennis Berghuis: 2-0. De gastheren hoopten het duel vroegtijdig te beslissen, maar wist vooralsnog niet verder weg te lopen. Achterin bleef de deur in ieder geval goed dicht dankzij het koppel Bouke Bolt en Frank Blok.

Met nog een minuut of acht te spelen werd de ontsnapte Willem Nieweg tegen de grond gelopen en mocht Menno Dijkstra vanaf elf meter uithalen voor de 3-0 eindstand. Hij zorgde met zijn hattrick voor een flinke ontlading bij de thuisclub, die weliswaar nog steeds in moeilijkheden verkeren maar in ieder geval hebben aangetoond dat ze tot de laatste snik door blijven vechten.

Trainer Quincy Dijkstra was na afloop van het duel dan ook apetrots op zijn ploeg: ‘Dit is een fantastische teamprestatie. Het is heel knap dat we na een aantal teleurstellende resultaten toch weer zijn opgestaan. We blijven tot het allerlaatste fluitsignaal knokken voor nacompetitie. Deze overwinning is een belangrijke stap in die richting. Het geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden.’ Op zaterdag 4 mei wacht de uitwedstrijd tegen Noordwolde. Een week later komt FC Grootegast op bezoek en de reguliere competitie wordt op zaterdag 25 mei afgesloten met de thuiswedstrijd tegen ODV.

* SIOS – VVK 3-0 (1-0). Menno Dijkstra 1-0; Menno Dijkstra 2-0; Menno Dijkstra (strafschop) 3-0 (foto: ©Henk Cruiming).

No Replies to "SIOS mag na winst op VVK blijven hopen"