Geweldige prestaties LB-ers in Enschede

In totaal drieëntwintig atleten van de Loopgroep Bedum hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan een vijftal evenementen. De meest opmerkelijk prestaties kwamen uit Enschede waar voor de 77e keer de oudste marathon van Nederland gelopen werd. Onder de beste weersomstandigheden ging een vijftal lange-afstandsatleten van de loopgroep van start op de klassieke 42,2 kilometer, welke bestond uit een grote ronde met start en finish in het gezellige centrum van Enschede. Van het trio debutanten was Annemarije Souër de snelste. Zij debuteerde in een fantastische tijd van 3.21.40 uur en liep daarmee de snelste damesmarathontijd ooit van de loopgroep. Het was tevens een clubrecord bij de dames 35.

Wilco Huiskens liep in zijn tweede marathon grotendeels samen met Souër en finishte in dezelfde tijd, een verbetering van zijn beste tijd met 33 minuten. Alwin Kruijt Spanjer debuteerde in een uitstekende 3.29.32 uur, terwijl Miranda van der Molen in haar eerste marathon trots 4.44.36 uur klokte. Peter Meijer verraste zichzelf door 33 jaar na zijn debuutmarathon op dezelfde locatie met ruim drie minuten te verbeteren tot zijn tweede marathon onder de magische drie uur (2.55.52) en dat was goed voor de vijfde plaats bij de mannen 50.

Op Vlieland werd de Vuurtorenloop georganiseerd. Een groot aantal atleten wil dit jaar op alle Waddeneilanden uitkomen in een georganiseerde wedstrijd. Dit is de tweede van de serie van vijf. In het parcours is de pittige beklimming naar de vuurtoren tweemaal opgenomen en een flink stuk stand. Op de halve marathon (21,1 kilometer) kwamen Cor (1.55.04) en Erik Stam (2.18.59) uit. Harmen Stam liep op zaterdag een alternatieve ‘halve’ in 1.37.58 uur. Op de tien kilometer was Geert Reiffers de snelste met 51.10 minuten, gevolgd door Heino Pot in 57.32 minuten. Irene Wigboldus liep samen met Erna Klomp en kwam na 1.04.11 uur over de meet, waarna ook Rieka Reiffers arriveerde (1.05.36 uur). Hierna kwamen Daniëlle Stam (1.09.44), Wineke Snippe (1.10.11), Lysbert Oosterhof (1.10.35), Tina Bosker en Corrie Bijmolt (1.11.07) binnen. Voor Bijmolt was het haar eerste tien kilometer na tien jaar. Bij de meisjes 6-8 jaar liep Emma Stam zevenhonderd meter. Ze werd beloond met een prachtige beker voor haar derde plaats.

Traditioneel nam Edward Pechler op zaterdag deel aan de Bonifatiusloop in Dokkum. Hij liep de 21,1 kilometer met een prima constant tempo en liet de klok stilstaan na 1.35.58 uur. Sander de Vries nam deel aan de grootste hardloopwedstrijd van Drenthe, namelijk de Cascaderun in Hoogeveen. Hij koos voor de afstand van acht kilometer en passeerde de streep na 46.34 minuten.

Een kwartet LB-ers was present bij ‘De 10 van Bellingwolde’. In dit kleinschalige evenement liep Arnoud Krijgsheld zijn eerste tien kilometer in 58.43 minuten. Vader Harm Jan, Mara Kuipers en Henk Schuitema konden hem op het laatst niet meer bijhouden (59.55).  Op de ingevoegde foto van Cor Klomp de groep deelnemers aan de Vuurtorenloop op Vlieland. Op bovenstaande foto van Wilco Huiskens de drie atleten na de finish in Enschede met hun medaille. Vanaf links; Annemarije Souër, Alwin Kruijt Spanjer en Wilco Huiskens.

No Replies to "Geweldige prestaties LB-ers in Enschede"