Klimaatgroep Stars strandt ook in voorjaarscompetitie

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn er niet in geslaagd de finale om het voorjaarskampioenschap te bereiken. Na een nipte 4-3 nederlaag in Middelstum tegen Estillon Maashorst op zaterdag verloren ze zondagmiddag in Uden de return in de halve finales met 4-0. Daarmee was de uitschakeling een feit en is het seizoen 2023/2024 nu ten einde.

De dubbele wedstrijd tussen de nummers drie en twee van de reguliere voorjaarscompetitie begon zaterdag aan de Coendersweg in Middelstum met een zeer aantrekkelijke tweestrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Na een 3-1 overwinning van Alexis Douin op Mauro Schärrer verloor Colin Rengers de ontmoeting met Gabrielius Camara met 3-0. Clement Chobeau bracht de thuisploeg weer aan de leiding door een 3-0 zege op Pekka Pelz.

Na de pauze maakte Camara 2-2 door een 3-2 overwinning op Douin. De vijfde game eindigde in 11-7. De vijfde wedstrijd tussen Chobeau en Schärrer werd 3-1 en zo stond Klimaatgroep Stars weer aan de leiding. Rengers was vervolgens niet opgewassen tegen Pelz (1-3), waarna het dubbelspel Douin/Chobeau en Camara/Pelz tot 2-2 gelijk op gingen. De allerlaatste game ging met 11-9 naar de gasten die daarmee het eerste deel van de halve finale winnend afsloten.

De return begon zondagmiddag al om twee uur, nauwelijks een etmaal na aanvang van de eerste confrontatie. Camara rekende net als op zaterdag met 3-2 af met Douin waarna Pelz revanche nam tegen Chobeau (3-1). Schärrer won met 3-1 van Shuohan Men, waarna Camara ook zijn vijfde duel van het weekend winnend afsloot tegen Chobeau: 3-1.

Zo kwam er voor Klimaatgroep Stars, net als in de najaarscompetitie, in de halve finales een einde aan het seizoen 2023/2024. Estillon Maashorst speelt donderdag 9 mei tegen De Boer Taverzo om het kampioenschap. De belangstelling voor het spektakel op de zaterdagmiddag toont aan dat de ploeg uit Middelstum van waarde is voor de gemeenschap. De komende zomermaanden zal er meer bekend worden over de nieuwbouwplannen voor de accommodatie van Midstars. In het najaar treedt Klimaatgroep Stars weer vol frisse moed aan in de Eredivisie.

No Replies to "Klimaatgroep Stars strandt ook in voorjaarscompetitie"