Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week bevat nogal wat surprises. Wat dacht u bijvoorbeeld van de winst die het tobbende SV Bedum wist te boeken op koploper Noordscheschut? Of de tien doelpunten die op het veld van vijfdeklasser SV Woltersum genoteerd konden worden? En wat te denken van de niet minder spectaculaire uitslag die Warffum liet aantekenen (9-2) in het treffen met Meedhuizen of de 1-6 zege die Holwierde in Ten Boer op Omlandia wist te boeken? Opmerkelijk is ook de zesde zege op rij voor vierdeklasser Noordwolde. Overigens krijgen we nogal eens de vraag waarom er af en toe een verslag ontbreekt. Het antwoord is niet zo moeilijk. We zijn afhankelijk van aangeleverde verslagen omdat we te weinig mensen hebben om elke wedstrijd fysiek te kunnen volgen. We rekenen dan ook een beetje op de medewerking van de in totaal 37 clubs die we ieder weekend de ruimte gunnen om hun verhaal te doen.

 

1e Klasse J Zaterdag/Zondag
WINSUM GAAT ONDERUIT BIJ VELOCITAS
Het was duidelijk niet de dag van Winsum op het kunstgras van gastheer Velocitas. De thuisclub kwam beter uit de verf op de harde ondergrond en won het duel dan ook met 3-1. Winsum was in de aanvangsfase duidelijk zoekende en kwam na elf minuten spelen al op achterstand door een treffer van Bart Steenbergen. Volgens het Winsumer kamp deed hij dat vanuit een buitenspelpositie, maar de goal werd wel toegekend: 1-0. Het eerste kansje voor de gasten was voor Yumé Ramos, maar leed schipbreuk. De volgende was wel raak. Na ruim een kwart wedstrijd wist Jered Faleye de doelman van Velocitas de bal te ontfutselen en zorgde vervolgens voor 1-1. De ploeg leek de zaken daarna wat beter op orde te hebben en met de gelijke stand werd de rust uiteindelijk gehaald. In de 55e minuut ging het weer mis toen het uitverdedigen te wensen over liet en Thomas Bats de gastheren voor de tweede keer op voorsprong wist te zetten: 2-1. Bij Winsum werd Sargon Lahdo vervangen door Menno Mulder en uitgerekend hij kopte na een corner op de paal. Terwijl de gasten naarstig op zoek waren naar de gelijkmaker en ook wel kansjes kregen, sloeg Velocitas in de extra tijd toe. Invaller Jesse Bosgraaf bepaalde, op aangeven van Dion Zimmerman, de eindstand op 3-1.

 

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM BEDWINGT KOPLOPER NOORDSCHESCHUT
SV Bedum beleefde een prima voetbalmiddag. De uitwedstrijd tegen koploper Noordscheschut werd met 2-3 gewonnen door de mannen van Gerben Wollerich en dat betekende al de derde zege op rij. Met de totaal onverwachte zege hebben de paarshemden de marge naar de nacompetitieplekken weten te verkleinen, want in het onderlinge treffen tussen FC Lewenborg en Hoogeveen bleef het scorebord op 2-2 steken.

‘We wisten dat we er heel hard voor zouden moeten werken en begonnen dan ook gefocust en strijdvaardig’, vertelt een verheugde Wollerich. Na acht minuten spelen werd Mart Slager diep gestuurd. Hij dacht de keeper te passeren, maar de sluitpost wilde daar niet aan meewerken en veroorzaakte een strafschop. Die werd door Bart Apotheker verzilverd: 0-1. Een prima start voor de paarshemden, die scherp bleven verdedigen en weinig weg gaven. Keeper Lars van der Sluis moest nog wel een keer in actie komen toen hij van dichtbij onder vuur werd genomen, maar wist knap redding te brengen. De Drenten joegen op de gelijkmaker en schoten na de thee op de lat. Daarna werd het nog een stukje lastiger voor de thuisclub, want na een stevige tackle op Jimi Hoeksema kreeg Damian Smand vroeg na rust zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Voor SV Bedum brak de zon helemaal door toen de Drentse goalie een terugspeelbal verkeerd taxeerde en het leer in het eigen doel zag rollen: 0-2. De druk op de Bedumer defensie werd zelfs met een mannetje minder steeds groter en de gasten moesten in defensief opzicht dan ook alle zeilen bijzetten.

In de slotfase leek het plotsklaps helemaal mis te gaan. Ramon Brakel en Bjorn Schonewille wisten de opgelopen achterstand helemaal weg te poetsen. De thuisclub had het gevoel dat de derde goal ook nog wel zou vallen en probeerde die uit alle macht te forceren. Een diepe bal op Thijs Boskamp was echter voldoende om de lijstaanvoerder een pijnlijke middag te bezorgen. Boskamp stoof op het doel van het ver opgedrongen Noordscheschut af, legde de bal breed op Thijs Kooij en die liet zich vervolgens als matchwinnaar kronen: 2-3. Het was hem gegund, want Kooij stond al een tijdje droog.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘Dit was natuurlijk een prachtige middag voor ons. Ik ben trots op de manier waarop het team zich heeft gepresenteerd. Dit is niet zomaar een driepunter, maar het resultaat van samenwerken en geconcentreerd blijven. Een bijzonder knappe prestatie.’

 

4e Klasse D Zaterdag
BIJ NOORDWOLDE KAN HET ALLEMAAL NIET OP

Vierdeklasser Noordwolde drijft momenteel op een roze wolk rond. Het team van trainer Marinus Siekman is aan een imposante reeks bezig en wist na vijf gewonnen wedstrijden er een zes driepunter aan toe te voegen. Laagvlieger HSC werd met 1-3 geklopt door de geelzwarten die naar de derde plaats in de ranglijst zijn opgeklommen en in de strijd om de derde periode aan de leiding gaan.

Uit de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen wist Noordwolde slechts acht punten te verzamelen en er kon op dat moment van een matige start worden gesproken. De grote ommekeer begon met een eclatante 8-1 zege op SV Haulerwijk en daarna liet de brigade van Siekman geen punt meer liggen. Noordwolde was vanaf het begin de betere van de twee ploegen en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong door een schot van Marco Vos op zo’n zestien meter van het doel: 0-1. Niet veel later verdubbelde hij de marge zelf vanuit een rebound: 2-0. Jesse Hijlkema liet vlak voor rust een enorme kans liggen. Noordwolde kwam niet sterk uit de kleedkamer, maar HSC werd ook niet echt gevaarlijk. Toch wisten ze uit het niets tot 1-2 terug te komen door een treffer van Winston Bendt. Na een rommelige fase met wat kansen over en weer schoot Jesse Hijlkema de 1-3 binnen. Er volgden nog wat hachelijke momenten voor de goal van de bezoekers, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Concurrenten SV Haulerwijk en Niekerk lieten beiden punten liggen en dus deed Noordwolde prima zaken.

 

4e Klasse E Zaterdag
HOLWIERDE VERPULVERT OMLANDIA

Na de winst op NEC Delfzijl had men in Ten Boer hoge verwachtingen van de thuiswedstrijd tegen Holwierde. Die hoop was al snel vervlogen, want de witblauwen beleefden een volledige offday. De gastheren hadden van alles om voor te spelen, maar gaven niet thuis. ‘We winnen met elkaar, maar verliezen ook met elkaar. Heel zuur, maar het is niet anders’, aldus trainer Martijn Smit van Omlandia. Bij Holwierde stonden de gezichten aardig vrolijker. Thijs Sonneveld was de meest succesvolle schutter met drie treffers. Robbie ten Hove volgde met twee goals en Tim Visscher pikte ook een graantje mee. Voor de Ten Boersters wist Jeremy van Coevorden de spreekwoordelijke eer te redden.

SC SCHEEMDA KLAMPT ZICH VAST AAN STROHALM
Op het eigen sportpark ‘d Oosterd heeft SC Scheemda dat gedaan wat er van de ploeg verwacht werd. De gastheren wisten met 3-1 van ZEC te winnen en hebben daarmee een stap gezet in de richting van een plek in de nacompetitie. Niek Smit opende de score voor de Scheemders na een klein half uur spelen. Vervolgens was het Marvin Ab die er na de thee 2-0 van wist te maken Robin Stoter deed namens de Zandeweersters nog wel iets terug (2-1), maar het zou te weinig zijn. Thijs Heeg nam de derde treffer van de geelblauwen voor zijn rekening. Door de winst heeft SC Scheemda de laatste plaats in 4E verlaten. Die wordt nu ingenomen door De Fivel, dat in Delfzijl met 5-0 klop kreeg van NEC. Daarnaast staat nu ook RZ Baflo onder de Scheemders.

 

5e Klasse D Zaterdag
EZINGE WEET MAT SPELEND NOORDPOOL UFC TE VESLAAN
Noordpool UFC heeft in Feerwerd geen potten kunnen breken in het duel met het op de voorlaatste plaats staande Ezinge en haakt daarmee af in de strijd om de derde periodetitel. De thuisclub wist het duel met 3-1 te winnen.

Beide teams wisten op voorhand al dat ze niet in hun sterkste formatie zouden kunnen aantreden en dat kwam het voetbal zeker niet ten goede. Noordpool UFC kwam nog wel goed uit de startblokken, maar het spel was te stroperig en in de combinaties zat te weinig verrassing om voor gevaar te kunnen zorgen. Ezinge verdedigde geconcentreerd en verscheen in de loop van de eerste helft steeds vaker op de helft van de Uithuizers. Die verloren op hun beurt te veel duels en als men de bal wel had weten te veroveren, dan was de voortzetting onvoldoende. Nick Rosema kreeg de eerste mogelijkheid om Ezinge aan de leiding te brengen, maar beet zich stuk op doelman Egbert van der Bijl. Hij kon ook niet voorkomen dat Ezinge vervolgens in een tijdsbestek van vier minuten drie keer wist te scoren uit identieke situaties waarin de gastheren hun tegenstander in de zestien meter op felheid wisten af te troeven. Wiebe Leistra, Steven Werkman en Nick Rosema lieten zich bejubelen: 3-0.

Na de thee ging Noordpool UFC op jacht naar een doelpunt om de spanning nog enigszins terug te brengen, maar de overtuiging ontbrak en Ezinge wist vrij gemakkelijk overeind te blijven. In de 68e minuut lukte het de bezoekers dan toch nog om een treffer te maken. Uit een van de sporadisch goed lopende aanvallen was het Jarickson Saragoza die de tussenstand op 3-1 bepaalde. Het bleek een korte opleving te zijn, want in het restant van het duel slaagden de jonge Oethoesters er niet in om nog dichterbij te komen. Na afloop heerste er dan ook teleurstelling omdat men niet had kunnen brengen wat er dit seizoen is ontstaan. Ezinge won verdiend door goed te verdedigen en effectief toe te slaan.

KRC STUNT IN DUEL MET HOOGVLIEGER ZEESTER
Het Kantster KRC heeft de laatste minieme kans van Zeester om de titel nog te kunnen pakken de grond in geboord. Op eigen veld wisten de mannen van trainer Johan de Keijser met 2-0 van de Zoutkampers te winnen. Enkele weken geleden had KRC al blijk gegeven van veerkracht. In Zoutkamp werd het toen namelijk 2-2.

Het was voor trainer Jaap van der Ploeg een hele puzzel om een elftal op de been te krijgen, maar uiteindelijk lukte het de coach van Zeester om met veertien man richting Kantens te reizen. Ook aan de kant van KRC bleken de nodige hiaten opgevuld te moeten worden. De bezoekers waren hoe dan ook gewaarschuwd en maakten hun bedoelingen meteen duidelijk door de thuisclub op eigen helft terug te drukken. Er kwamen ook wel kansen, maar het rendement was nihil en omdat KRC ook niet tot scoren wist te komen, stond het halverwege het duel nog altijd 0-0. Bij Zeester heerste de overtuiging dat de goal wel zou vallen. Ook omdat KRC amper iets had weten te creëren. Het doelpunt viel inderdaad, maar dan wel aan de kant van de gastheren. Het uitverdedigen ging niet helemaal volgens plan bij de Zoutkampers. De afvallende bal werd in de 65e minuut door de van een blessure teruggekeerde Robin Ammeraal op de pantoffel genomen en verdween op schitterende wijze over goalie Daniël Veenstra in het dak van het doel: 1-0. Er was voor Zeester tijd genoeg om de schade te repareren, maar het gaatje in de defensie van de Kantsters kon niet gevonden worden. De bezoekers moesten op zeker moment zelfs machteloos toe zien hoe KRC er een perfect uitgevoerde counter uit gooide en na een voorzet van Jordy Robbe via Joey Mallat, eveneens terug van een blessure, zelfs op 2-0 wist te komen. Dat zou ook de eindstand worden en uiteraard was het na afloop groot feest in Kantens. Zeester moet nu, als periodekampioen, andermaal proberen om via de nacompetitie promotie af te dwingen.

WARFFUM VEEGT MEEDHUIZEN VAN HET VELD
Warffum en Meedhuizen stonden binnen vier dagen voor de tweede keer tegenover elkaar. In Meedhuizen gingen de kanaries met 3-1 onderuit. Erg lang hoefde de ploeg van trainer Nico de Vries niet op sportieve wraak te wachten. Op het eigen veld werden de gasten met maar liefst 9-2 van het veld geblazen. De bezoekers speelden een deel van de wedstrijd overigens met negen man omdat het aantal wisselspelers al was opgebruikt.

In Meedhuizen was al gebleken dat Warffum zeker niet kansloos was en als men qua nacompetitie nog iets wilde, zou er hoe dan ook gewonnen moeten worden. Hetzelfde gold overigens voor Meedhuizen. De thuisclub kwam fel uit de startblokken en was niet van plan om Meedhuizen te laten voetballen. Dit lukte vrij aardig, want de gasten zochten al snel naar de diepe bal. Warffum verzuimde aanvankelijk opnieuw de kansen te benutten. Bij Meedhuizen begon de misère al vroeg toen er binnen drie minuten noodgedwongen gewisseld moest worden. Te vroeg, zo zou later blijken, want men had nog maar één wissel achter de hand. Matthijs Winkel en Jeroen Zwart lieten na om de Warffumers aan een voorsprong te helpen en ook de thuisclub moest vervolgens een invaller brengen omdat Stevenson Stoepker geblesseerd was geraakt. Zijn vervanger was Julian Houtman. Na ruim een half uur kon er voor het eerst gejuicht worden. Na paal en lat al te hebben geteisterd deponeerde Jeroen Zwart de bal in de voeten van Roy Kuipers en dat betekende 1-0. Warffum kreeg op slag van rust een strafschop die door Jeroen Zwart werd gemist. De bal verdween via de knie van de Meedhuizer goalie het veld in. Jeroen Buurke kwam in balbezit en was sneller dan zijn achtervolgers. Met een verdekt schot liet hij doelman Eddy Renses kansloos: 1-1.

Na de doelwisseling was het al snel weer raak. Kevin Janssen werd bereikt en bood Roy Kuippers de kans om zijn tweede te maken. En dat deed de Warffumer: 2-1. Bij Meedhuizen zagen ze de bui al hangen en nadat Jelle van der Veen uit een corner van Roy Kuipers koppend voor 3-1 had weten te zorgen, groeide dat gevoel alleen maar. Op aangeven van Gertjan Meijer was het Jeroen Zwart die er 4-1 van wist te maken. Jelle van der Veen kopte de thuisclub vervolgens naar 5-1 na een afgemeten vrije trap van Chris Hammenga. Met nog een half uur spelen was Meedhuizen er kennelijk wel klaar mee. Warffum daarentegen rook bloed, maar kreeg nog wel en tweede tegentreffer om de oren en ook nu was het Jeroen Buurke die zich als afmaker manifesteerde: 5-2.

Het duurde tot aan de 75e minuut alvorens er opnieuw een doelpunt begroet kon worden. Roy Kuipers stuurde Sil Bijsterveld op avontuur en die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 6-2. Een vervelende valpartij rond de dug-out betekende einde wedstrijd voor Buurke, die volgens de bank van Meedhuizen door Wessel Bijsterveld van het veld werd gesmeten. De gasten begrepen er niets van dat die actie onbestraft bleef en de scheidsrechter het duel liet vervolgen met een ingooi. Ondanks pogingen van Warffum om hem te helpen verdween de aanvaller met een bloedende wond in de kleedkamers en moest Meedhuizen met negen man verder omdat de laatste wissel ook al was gebruikt. In de overtalsituatie was het Kevin Janssen die er 7-2 van wist te maken. Aan Warffumer zijde was Giovanny Renses in het veld gekomen. Als hij scoort, doet hij dat in de regel met zijn hoofd en dat was nu niet anders: 8-2. Hij moest er wel een flinke duik uitgooien na een voorzet van Chris Hammenga, maar trefzeker was de poging wel. In de slotminuut kreeg Warffum nog een strafschop nadat er hands was gemaakt en het was Julian Houtman die de eer werd gegund om deze te benutten. Hij maakte geen fout en bepaalde de eindstand op een memorabele 9-2. Meteen daarna was het einde oefening en droop Meedhuizen zwaar teleurgesteld af. In Warffum zou het nog lang onrustig blijven.

SGV SCHUDT OKVC VAN ZICH AF
Om de titel voor zichzelf op te eisen moest het Schildwolder SGV aan de bak en was het zaak om zeker niet bij OKVC onderuit te gaan. De Oldehoofsters kloppen bleek geen eenvoudige klus te zijn, maar het lukte het team van trainer Michel Dammer uiteindelijk wel om met 3-4 te winnen na een wedstrijd waarin er vooral naar de scheidsrechter werd gewezen. ‘Ongeschikt voor dit vak. Dramatisch slecht’, luidde het oordeel over de arbiter.

De gasten voelden zich erg benadeeld door zowel de fluitist als diens assistent uit Oldehove. Die liet twee treffers van SGV-er Jord Blokker afkeuren vanwege vermeend buitenspel en de scheidsrechter was verder van mening dat de titelkandidaat te fel in ging en ook nog eens geel kregen vanwege een vermeende schwalbe. Toch kregen de bezoekers het gedaan om de leiding te nemen en uiteindelijk naar 0-3 weg te lopen door drie treffers van Jord Blokker. Een meer dan verdiende voorsprong, die echter leek weg te smelten toen David Feitsma iets terug deed (1-3) en Pieter Sieperda uit een penalty 2-3 wist te scoren. Die kwam op een vreemde manier tot stand omdat SGV de bal afschermde en een OKVC-er vervolgens een tackle op de bal ondernam om daarna met veel misbaar en geschreeuw naar de grond te gaan. De fluitist trapte in de show en deponeerde bal op de stip. SGV kreeg ook nog een strafschop. Deze werd benut door Jelte Bos en verschafte de koploper weer wat lucht: 2-4. Vervolgens was het dezelfde speler die de bal in eigen doel kopte en de spanning ongewild weer opvoerde, maar aan de stand veranderde niets meer. Na het laatste fluitsignaal ging er een bedankje richting KRC dat Zeester had weten te vloeren. Daardoor heeft SGV in de resterende wedstrijden nog maar drie punten nodig om de titel op te eisen. Die kan morgenavond (dinsdag) al zijn beslag krijgen als men in en tegen Warffum moet aantreden. De thuisclub aast echter op de nacompetitie en zal zeker niets cadeau doen.

SIMPELE ZEGE FC LEO OP EENRUM
Het Leenster FC LEO heeft op eigen veld vrij eenvoudig met 3-0 van Eenrum weten te winnen. De thuisclub kwam geen moment in de problemen en had eigenlijk met ruimere cijfers moeten zegevieren. Het missen van de mogelijkheden leidde er toe dat er voor de thee slechts één Leenster treffer genoteerd kon worden. Die kwam op naam van Frank Veenwijk, die met een man in zijn rug de bal achter zijn standbeen langs in het doel deponeerde: 1-0. Na de goal wist FC LEO veel te creëren, maar ontbrak het aan het laatste zetje. De afronding en de eindpass lieten wat dat betreft te wensen over. Ook na de thee werd de jacht op meer doelpunten geopend. Die viel na een verre doeltrap van Robin Werkman. De bal belandde bij Jasper Wiersum en die maakte geen fout: 2-0. Vervolgens kreeg een aantal spelers rust in verband het thuisduel van morgenavond (dinsdag) tegen Meedhuizen en mochten de invallers zich laten zien. Tim Bosscher stond koud in het veld en scoorde bij zijn eerste balcontact meteen: 3-0. Een rush van laatste man Justin Poort leidde tot een voorzet met zijn chocoladebeen en die werd keurig afgerond door de invaller. FC LEO bood Eenrum geen enkel perspectief op een succesje en liet ook te weinig zien om daar aanspraak op te maken.

TIENTAL STEDUM LAAT ZEKER LIJKENDE WINST GLIPPEN
Stedum heeft zich op eigen veld lelijk in de vingers gesneden door een in het duel met VVSV ’09 een 3-1 voorsprong te verspelen en uiteindelijk op 3-3 te finishen. Smet op de wedstrijd waren de twee gele en een directe rode kaart voor Stedumer Tiemen Dijk.

VVSV ’09 kon met enig zelfvertrouwen richting Stedum afreizen, want een week eerder had het immers met 3-1 van KRC weten te winnen. De Stedumers boekten toen een magere 0-1 zege in en tegen Eenrum. Er leek aanvankelijk niet veel aan de hand voor het team van trainer Cris Feldman. Na een kwart van de speeltijd werd het duel open gebroken toen Harold van der Spek onderuit ging in de zestien van Stedum en Wilfred Kooi de door arbiter Caspers toegekende strafschop raak schoot: 0-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een verkeerd getaxeerde voorzet leidde tot de 1-1 van Yannick van den Berg. Na ruim een half uur verdween Tiemen Dijk van het veld toen er een overtreding op hem werd gemaakt. Hij wond zich daar over op en kreeg vervolgens zelf geel. Dat was tegen het zere been en dat liet de Stedumer dan ook verbaal weten. Het leverde hem nog een keer geel op en nog was het niet gedaan, want even later kreeg hij rechtstreeks rood omdat de scheidsrechter het nog een keer moest ontgelden. De fluitist was het daarna even helemaal kwijt en strooide bij iedere overtreding met geel.

Na de wisseling van speelhelft kam Stedum fel uit de startblokken voor het tweede bedrijf. Dat leidde dan ook tot een verdiende 3-1 voordsprong dankzij een prima afstandsschot en een terecht toegekende strafschop. De treffers kwamen op naam van Yannick van den Berg en Erik Sevenhuysen. VVSV ’09 weigerde zich bij de feiten neer te leggen, gooide het roer om en ging op jacht naar de aansluiting. Die kwam tot stand door toedoen van Jochem Kooi: 2-3. Daarna was het Mathijs Grijpstra die er in de slotminuut zelfs 3-3 van wist te maken en de Ulrumers toch nog een niet meer verwacht punt wist te bezorgen. En dat zijn er nu dus vier uit twee opeenvolgende wedstrijden (zie foto boven).

Cris Feldman (Stedum): ‘We hebben hard gevochten om een resultaat te halen. Ik ben echt trots op de jongens die daar voor hebben gestreden. Helaas liep tegen het einde de tank leeg en viel het een minuut voor tijde op een ongelukkige manier net de verkeerde kant op.’

Auke Doornbosch (VVSV ’09): ‘Je weet dat Stedum een fysiek sterke ploeg heeft. Wij hebben daar veel strijd tegenover gezet. De gelijkmaker viel erg ongelukkig. Nadat we wat omzettingen hadden doorgevoerd wisten we terug te komen.’

 

5e Klasse F Zaterdag
BATO OVERKLAST WAGENBORGER BOYS

Aan de Sint Vitusholt in Winschoten heft Wagenborger Boys alle hoeken van het veld gezien in het duel met thuisclub BATO. De gastheren gaven blijk van een uitstekende wedstrijdopvatting en waren op elke positie hun tegenstander de baas. Met goed combinatievoetbal werden de bezoekers van het kastje naar de muur gestuurd. Met veel kunst- en vliegwerk wisten de Wagenborgers de schade voor de rust tot 3-1 te beperken. Jorian Haak (2) en Niels van Delden scoorden voor de thuisclub. Namens de gasten trof Yarnick Sagter de roos. Na de thee leek Wagenborger Boys zich enigszins te herpakken, maar stonden paal en lat meer treffers in de weg. Uiteindelijk was het Jesse van Delden die de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

 

4e Klasse C Zondag
MOVV MAAT TE GROOT VOOR SIDDEBUREN

Siddeburen had zich voorbereid op een goed voetballend MOVV met een spits die er al dertig op zijn naam had staan. Na tien minuten liet Jordy Blaauw zijn eenendertigste van deze competitie echter al aantekenen: 1-0. Na ruim een half uur was het Joel Puister die de marge wist te verdubbelen (2-0), waarna Tobias Walma met een fraai schot voor 2-1 tekende. Na rust gebeurde er aanvankelijk niet veel binnen de lijnen. In de 70e minuut kwam MOVV er echter snel uit en kreeg Karsten Wieringa in de sprint last van zijn hamstring, waardoor de gastheren vrij baan hadden. Het schot kwam via de paal op de arm van Bert Koers en vervolgens werd de bal op de stip gelegd. Kevin Wiegman maakte er vanaf elf meter 3-1 van. Na driekwart wedstrijd schoot invaller Eren Wieringa ongelukkig genoeg in eigen doel en na een mooie aanval van de thuisclub bepaalde Sven Janssen de eindstand op 5-1. Siddeburen had weinig in te brengen tegen de ploeg die zich kan opmaken voor de clash met Heiligerlee. De ploeg van trainer Bert Brugge heeft nog de mogelijkheid om de nacompetitie te halen, tenzij Eext donderdag met 5-0 van MOVV weet te winnen.

 

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM WINT DOELPUNTRIJK TREFFEN VAN KWIEK

Het zal een hele tijd zijn geleden dat er op en rond het veld van SV Woltersum zoveel te beleven viel als afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Kwiek. Afgelopen najaar was het ook al acht keer raak tussen beide ploegen, maar trok Kwiek uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind. Nu konden er tien doelpunten op het scorebord langs de Dobbestraat in Woltersum worden genoteerd nadat de kruitdampen waren opgetrokken. Het waren deze keer echter de gastheren die alle reden tot juichen hadden. Zij hadden zichzelf namelijk beloond met een 6-4 overwinning. En dat betekende de eerste overwinning van 2024.

De start van het thuisduel was nog niet naar wens, want de gastheren kwamen op een 0-1 achterstand te staan. De vreugde was van korte duur bij de bezoekers, want na een kwartier kopte Vincent Jonkman de gelijkmaker binnen: 1-1. Dat had hij al eerder moeten doen, maar toen stond zijn vizier nog niet op scherp. Vervolgens deed Joep Vermeulen er nog een schepje bovenop, al had hij daar dan ook wel de hulp van een verdediger bij nodig. Die werkte het speeltuig na een mislukt blok in het eigen doel: 2-1. Uit een voorzet van Loek Mulder liet Vincent Jonkman zijn tweede van de middag aantekenen: 3-1. Vervolgens was het weer de beurt aan Kwiek om te scoren (3-2) en was de spanning weer even terug.

Nadat er van doel was gewisseld verschafte Cees bij de Leij de gastheren wat meer lucht (4-2), maar liet het antwoord ook niet al te lang op zich wachten: 4-3. Daarna was het Vincent Jonkman die Cees bij de Leij op pad stuurde en opnieuw kon er gejuicht worden: 5-3. Uiteindelijk was het Vincent Jonkman zelf die nog een tik uitdeelde door zijn derde te maken: 6-3. De laatste goal kwam op naam van Kwiek (6-4) maar bracht de zege van SV Woltersum niet meer in gevaar. ‘Het was een mooie wedstrijd om te zien. We waren eindelijk een keer compleet en dan zie je ook meteen het resultaat’, liet trainer Adem Secer zich na afloop ontvallen. Op bijgaande foto trainer Adem Secer en Vincent Jonkman die na zijn drie goals de wedstrijdbal mocht houden.

WEO      – YDE DE PUNT    2 – 3 
ALTEVEER – FARMSUM        2 – 5

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"