Cees bij de Leij goudhaantje voor winnend SV Woltersum

Veel was het niet wat er in het ‘Koningsweekend’ aan voetbal viel te bewonderen. Alleen in de 5e Klasse C van het zondagvoetbal kwamen twee regionale vertegenwoordigers in actie. Een daarvan was SV Woltersum. Dat moest op bezoek bij DWZ in Zuidwending om daar het restant te spelen van de eind vorige maand wegens wanordelijkheden gestaakte wedstrijd. Het duel eindigde in een 1-2 zege voor de Woltersummers.

Het ging op die bewuste zondag in maart volgens vriend en vijand allemaal wat vreemd in Zuidwending. Er werd zelfs van een sportieve wedstrijd tussen gastheer DWZ en SV Woltersum gesproken op het moment dat de scheidsrechter van dienst besloot om een einde aan het duel te maken. Een incidentje tussen een speler van DWZ en keeper Niels Hofman van SV Woltersum leidde tot een rode kaart voor de speler van DWZ. De Woltersummer doelman wilde het spel snel hervatten en gooide de bal tegen de rug van een speler van DWZ. Die reageerde daarop door een duw uit te delen en dat leverde hem rechtstreeks rood op. Kennelijk had het duo nog wat na te praten en dat was voor de arbiter al reden genoeg om het duel definitief te staken. In de ontstane verwarring kreeg de aanvoerder van DWZ ook nog een gele kaart. Op het moment van staken waren er 41 minuten gespeeld en had DWZ een 1-0 voorsprong weten te bemachtigen dankzij een treffer van Haradin Kelmindi. En dus moesten beide elftallen voor de resterende 49 minuten op herhaling.

Het elftal van Adem Secer, ook nu met Niels Hofman onder de lat, wist het beste uit de verf te komen. Ze zaten er meteen bovenop en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Vincent Jonkman stuurde met een mooie steekbal zijn teamgenoot Cees bij de Leij op pad en die wist, oog in oog met de doelman van DWZ, koelbloedig af te ronden: 1-1. Er waren toen amper twee minuten gespeeld. Enkele minuten later klonk het rustsignaal en werd er meteen van speelhelft gewisseld voor het tweede bedrijf. Hierin was DWZ verrassend genoeg de beter spelende ploeg en SV Woltersum vooral heel slordig aan de bal. De gasten hadden grote moeite om tot kansen te komen en mochten van geluk spreken dat de thuisclub die nadrukkelijk liet liggen. Na driekwart wedstrijd werd Cees bij de Leij op identieke wijze andermaal op avontuur gestuurd en ook nu liet hij zich niet van de wijs brengen: 1-2. Die voorsprong gaven de witzwarten niet meer uit handen en dus kon SV Woltersum na de 6-4 winst op Kwiek opnieuw een driepunter op het conto bijschrijven. De gasten waren maar wat blij met de zege en kunnen er nog eentje aan toevoegen als over twee weken hekkensluiter Alteveer de tegenstander is.

* DWZ – SV Woltersum 1-2 (1-1). Haradin Kelmindi 1-0; Cees bij de Leij 1-1; Cees bij de Leij 1-2.

No Replies to "Cees bij de Leij goudhaantje voor winnend SV Woltersum"