Grasbaanweekend in Westeremden

Westeremden maakt zich weer op voor een weekend vol motorsport. De jaarlijkse grasbaanraces worden traditiegetrouw verreden in het eerste weekend van mei en dat is dit jaar niet anders. De baan is uitgezet en de verdere voorbereidingen worden de komende dagen afgerond.

Op vrijdag 3 mei worden de coureurs, die uitkomen in de KNMV jeugd- en nationaal klassen, aan het startlint verwacht. Voor deze rijders is Westeremden de tweede wedstrijd van de competitie. De eerste vond plaats in Vries en de tweede stond gepland in Joure, maar werd afgelast vanwege de weersomstandigheden. De wedstrijden krijgen nu dus een vervolg op de Westeremder kleibaan. Dit is voor de ene coureur een uitdaging en voor de ander een mooi vooruitzicht. Waarom dat zo is heeft te maken met het al dan niet beheersen van de techniek om goed op een kleibaan te kunnen rijden. Vandaar dat dit ook nogal eens resulteert in verrassende uitslagen. Aan de start komen de jeugdklassen 50cc tot en met 125cc en de nationale klassen 125cc tm 500cc. Daarnaast de klasse specials 125cc jeugd en de damesklasse Power Girls.

In de jeugdklasse 125cc dit jaar als nieuwkomers onder andere Quinten Kin en Jarno Bosma. Jafaro Hazeveld begint aan zijn tweede seizoen in deze klasse. Vorig jaar maakten deze drie coureurs de dienst uit in de 85cc. In hun eerste wedstrijd dit jaar streden zij, nu op een 125cc motor, weer met elkaar om de punten en wonnen alle drie een manche. Dit belooft een mooie strijd om de kampioenspunten te gaan worden. Ook de coureurs in de andere klassen zullen zeker de strijd aangaan voor een podiumplaats.

Op zaterdag 4 mei is het de beurt aan de rijders, die uitkomen in de VTBM-competitie. Ook hier deelnemers in de klassen 50cc voor de allerkleinsten (deelname vanaf 5 jaar) tot en met de klasse 500cc. Een aantal rijders van de KNMV-races zullen ook op de zaterdag bij de VTBM aan het startlint verschijnen. De wedstrijden in Westeremden zijn de eerste op de kalender van de VTBM. We zullen zaterdags dan ook gaan zien hoe de kaarten in de verschillende klassen geschud gaan worden. Een mooi vooruitzicht voor een spannende race-dag.

De VTBM kent ook een open klasse, waar rijders die niet aan de competitie deelnemen, zich kunnen inschrijven. Ook regionale rijders kunnen in deze klasse met een daglicentie deelnemen. De organisatie is er mee bezig om een demo van de Flattrack-klasse aan het programma toe te voegen op zaterdag. Deze speciale motoren, veelal gebouwd met een laag frame en een Harley-motorblok en voorzien van banden zonder profiel, zijn uitermate geschikt voor een kleibaan. Stichting Baansport Westeremden is er klaar voor om de rijders te ontvangen. ‘Hopelijk blijven de weersomstandigheden goed en staan ons allen een paar mooie en spannende race-dagen te wachten’, aldus de organisatie De toegang is niet gratis. Beide dagen wordt een klein entree-bedrag gevraagd. Vrijdag 3 mei beginnen de trainingen om 15.00 uur en de wedstrijd om 17.00 uur. Zaterdag 4 mei beginnen de trainingen om 10.00 uur en de wedstrijd om 12.00 uur.

No Replies to "Grasbaanweekend in Westeremden"