SC Loppersum onderuit bij laagvlieger WVV

Bij derdeklasser SC Loppersum lijkt men een beetje naar het einde van het seizoen uit te kijken. Na de nederlaag tegen Aduard 2000 en de remise in eigen huis tegen Onstwedder Boys ging het team van trainer Heiko van den Berg nu in Winschoten met 3-1 onderuit tegen laagvlieger WVV. Een kostbaar puntenverlies, want de Lopsters zijn nog steeds niet veilig.

De thuisclub hanteerde een afwachtende tactiek. Men liet SC Loppersum het spel maken en probeerde met snelle uitvallen tot succes te komen. De eerste mogelijkheid lag er dan ook meteen in en kwam na ruim een half uur spelen op het scorebord te staan. Tom van Aalst was de man die het doelpunt op zijn naam mocht laten zetten. De Lopsters verloren de slag vooral op het middenveld door de tweede bal en de duels niet te winnen. Nadat er van doel was gewisseld, leken de gasten terug in de wedstrijd te komen. Uit de eerste de beste aanval was het Maarten de Jong die de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. En dus leefde er weer hoop in de Lopster voetbalharten. Sterker nog, het had ook zomaar 1-2 kunnen staan, maar een vrije trap werd knap gekeerd en uit een goed lopende aanval wist Tim Maneschijn zijn voet net niet tegen de bal aan te krijgen. Een schot van Job van Zanten belandde op de lat. Na ruim een uur spelen kantelde het duel weer en kwam WVV meer aan aanvallen toe. In de 80e minuut zou dat tot een tweede Winschoter treffer leiden. Een vrije trap van Mathijs Mollema viel vanaf een meter of zestien binnen: 2-1. SC Loppersum gooide alle kaarten vervolgens op tafel in de jacht op de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Niels Hilverts die de eindstand uit een goed uitgevoerde counter op 3-1 wist te bepalen.

SC Loppersum wacht komend weekeinde de thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers en neemt het daarna in eigen huis nog op tegen HFC ’15. Het seizoen wordt dan afgesloten met de uitwedstrijd tegen Veendam 1894. Er zullen in ieder geval nog wat punten gesprokkeld moeten worden in die resterende wedstrijden. Het gat met de tiende plaats, die nu door Onstwedder Boys wordt ingenomen, bedraagt namelijk zes punten. En daar wil je als club niet staan aan het einde van de rit, omdat er dan nacompetitievoetbal gespeeld moet worden om degradatie te voorkomen.

Heiko van den Berg (SC Loppersum): ‘We misten tegen WVV teveel bepalende spelers zoals Thom Wildeman en Olav Sleurink. Gijs Broekhuizen kon eveneens niet spelen. Hij heeft waarschijnlijk een gebroken neus. We moeten dan teveel schuiven met posities. Daarbij komt nog eens dat de werklust ook iets minder is. Daardoor kunnen we eigenlijk van iedere ploeg in deze competitie verliezen. Ik verwacht dat we nog één overwinning nodig hebben om klassebehoud veilig te stellen.’

* WVV – SC Loppersum 3 – 1 (1-0). Tom van Aalst 1-0; Maarten de Jong 1-1; Mathijs Mollema 2-1; Niels Hilverts 3-1.

No Replies to "SC Loppersum onderuit bij laagvlieger WVV"