Kansen morsend GEO geeft wedstrijd uit handen

Het vlaggenschip van de Garmerwolder voetbalvereniging GEO moest zaterdag op eigen veld aantreden tegen Beilen. Ondanks dat de gastheren driekwart wedstrijd de bovenliggende partij waren, een 1-0 voorsprong hadden weten te nemen en diverse kansen kreeg om de marge uit te breiden, kreeg het in de laatste tien minuten van de wedstrijd toch nog het deksel op de neus. Beilen wist het duel uiteindelijk met 1-2 over de streep te trekken.

Na een maand van afwezigheid zat trainer Leendert Nieborg weer op de bank bij de thuisploeg. In verband met gezondheidsproblemen moest hij de afgelopen periode aan zich voorbij laten gaan. Schijnbaar had zijn terugkeer een positief effect op GEO want het spel van de Garmerwolders was van een goed niveau. De thuisclub controleerde de wedstrijd volledig en had gezien het overwicht al voor rust op een voorsprong moeten komen. Helaas voor GEO lukte het Bart van de Tuuk , Aron van Geffen en Jurry de Boer niet om de goede mogelijkheden om te zetten in een doelpunt. Bart van de Tuuk kreeg in de 30e minuut de grootste kans. In een man tegen man situatie met de keeper wist hij de hem geboden kans niet te verzilveren. Beilen beperkte zich vooral tot het spelen van lange ballen en probeerde vanuit een counter tot scoren te komen. Keeper Remco Been moest alleen in de 10e minuut in actie komen, verder had hij het voor de rust rustig.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. In de 53e minuut was het dan toch raak voor de thuisclub. Een poging van Aron van Geffen kon in eerste instantie nog gered worden door de Drentse keeper maar de rebound werd alsnog door Jurry de Boer in het doel gewerkt. GEO bond daarna niet in, maar ging op jacht naar meer. Een pegel in de 53e minuut belandde boven de keeper op de lat. Het schot van Aron van Geffen was zo hard dat de doelman de bal waarschijnlijk nooit heeft gezien maar alleen het geluid van de lat heeft gehoord. De rebound werd door Folkert van Zanten nogmaals in de doelmond gebracht, hierdoor kreeg Aron van Geffen een herkansing om alsnog te scoren. Helaas voor hem lag de keeper nu in de weg.

In de 76e minuut werd Bart van Tuuk onderuitgehaald in het strafschopgebied. Een strafschop zou je denken, maar de goed leidende scheidsrechter dacht hier anders over. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging het alsnog mis voor GEO. Beilen ging opportunistischer spelen door de ballen in het strafschopgebied te pompen en zo gevaar te stichten. GEO ging te veel achteruit lopen met alle gevolgen van dien. Met de boomlange laatste man Michel Vegt als extra spits lukte de opzet van Beilen. In de 80e en 85e minuut kopte Vegt twee ballen achter Remco Been.

Leendert Nieborg (GEO): ‘We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen en kregen nu het deksel op de neus. We hebben goed gespeeld, maar dat levert helaas geen punten op. De wedstrijd duurde tien minuten te lang en het geluk hadden we vanmiddag ook niet aan onze kant.’

* GEO – Beilen 1-2 (0-0). Jurry de Boer 1-0; Michel Vegt 1-1; Michel Vegt 1-2.

No Replies to "Kansen morsend GEO geeft wedstrijd uit handen"