Meedhuizen geeft voorsprong weg in duel met Stedum

Meedhuizen heeft zich in eigen huis enigszins weten te herstellen van de onlangs geleden 9-1 en 9-2 nederlagen tegen respectievelijk en FC LEO en Warffum. In het duel met Stedum stond er na negentig minuten voetbal een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier. En dat was vanuit Stedumer oogpunt zuur, want men had een 2-0 achterstand in een 2-3 voorsprong weten om te buigen. De kater kwam echter in de extra tijd toen Meedhuizen een strafschop kreeg toegewezen en zo in ieder geval nog een punt aan het treffen wist over te houden.

Het werd wel weer tijd voor Meedhuizen om een succesje te boeken, want de twee flinke dreunen die men in de afgelopen weken had opgelopen, zullen wel enige tijd hebben nagegalmd. Klappen die vooral te wijten waren aan het gemis van een fiks aantal basisspelers. Ook nu was het weer behelpen geblazen voor de gastheren. Stedum had de laatste weken wel iets te vieren, want het won van Eenrum (0-1) en speelde thuis tegen VVSV ’09 ook al met 3-3 gelijk. De gasten waren evenmin compleet, dus zou het even afwachten zijn hoe het duel zich zou ontwikkelen. Hoewel Stedum volgens trainer Cris Feldman het betere van het spel had, waren het de Meedhuizers die voor de thee op voorsprong wisten te komen door een treffer van Kevin Reiffers: 1-0. Die moest later in de wedstrijd vervangen worden omdat hij geblesseerd was geraakt. Hij kon zich eveneens bij de toch al overvolle ziekenboeg van de thuisclub melden. Daarin bevonden zich al een aantal dragende spelers. Dat overkwam trouwens ook Justin de Vries, wiens achillespees lijkt te zijn afgescheurd en dus is het seizoen voor hem hoe dan ook voorbij. Bij een grotere vereniging zou je dergelijke problemen misschien nog kunnen opvangen, maar Meedhuizen heeft die luxe niet.

Stedum wist wat het na de doelwisseling te doen stond, maar kreeg een tweede opdoffer te verwerken toen veteraan Frans Meijer scoorde en Stedumer goalie Thomas Reker voor de tweede keer het nakijken gaf: 2-0. De gasten weigerden zich bij de feiten neer te leggen en gingen verwoed op jacht naar de aansluiting. Die liet vrij lang op zich wachten, maar zou wel vallen. Een corner van Stedum kwam maar niet weg bij het doel van Meedhuizen en het was uiteindelijk Milan de Vries die alert reageerde en voor 2-1 wist te zorgen. De treffer zorgde er voor dat de geelzwarten de teugels nog wat strakker in handen namen en het was Yannick van den Berg die zich liet bejubelen toen hij de 2-2 had weten te maken. In die fase moest Meedhuizen met tien man verder nadat er iemand met twee keer geel vanaf moest. En nog was de koek niet op voor de bezoekers, want na een prima omschakelmoment en een dito pass van Tim Ypey was het Jitse Bode die voor dolle vreugde zorgde door Stedum op een 2-3 voorsprong te zetten. En zo leek Meedhuizen voor de derde keer op rij tegen een nederlaag aan te lopen. Zo ver zou het niet komen, want in de allerlaatste wegtikkende seconden ging Meedhuizer Robin Landman onderuit binnen de beruchte lijnen. De bal werd vervolgens op de stip gedeponeerd. Michael Vijsma besloot het karweitje op zich te nemen en schoot de 3-3 binnen. Zuur voor Stedum, die waarschijnlijk dachten dat ze de buit al binnen hadden. Mooi voor Meedhuizen, dat eindelijk weer eens van het veld kon stappen in de wetenschap dat het een resultaat had neergezet, al zal het dan ook niet de zo gewenste overwinning zijn geweest waar men, hoe gehandicapt dan ook, een deel van de wedstrijd zicht op heeft gehad.

* Meedhuizen – Stedum 3-3 (1-0). Kevin Reiffers 1-0; Frans Meijer 2-0; Milan de Vries 2-1; Yannick van den Berg 2-2; Jitse Bode 2-3; Michael Vijsma 3-3 (strafschop).

No Replies to "Meedhuizen geeft voorsprong weg in duel met Stedum"