Tweedeklasser SV Bedum boekt vierde zege op rij

SV Bedum heeft opnieuw een knap staaltje afgeleverd door in eigen huis Gorecht met 2-0 te kloppen. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor het team van coach Gerben Wollerich, die duidelijk in een soort van flow zitten en het wel verliezende (1-2) FC Lewenborg op de ranglijst zijn gepasseerd. ‘Het is niet met mooi voetbal gegaan, maar we hebben er hard voor geknokt en zijn met wat fortuin op de been gebleven’, aldus de oefenmeester van de geplaagde tweedeklasser.

De paarshemden stonden halverwege het seizoen troosteloos onderaan en zagen na tien nederlagen op rij de kansen op klassebehoud steeds verder slinken. De echte ommekeer kwam in maart na de 3-0 nederlaag bij VEV ’67. Daarna moest SV Bedum op bezoek bij Hoogeveen en leek het opnieuw een verlies te moeten incasseren toen keeper Jorik Smienk een gescheurde milt aan een botsing had overgehouden. Speler Jimi Hoeksema verving de onfortuinlijke sluitpost. Miraculeus genoeg wisten de Bedumers het duel toch over de streep (1-2) te trekken dankzij twee voltreffers van Thijs Boskamp. Het keepersprobleem werd opgelost met het terughalen van zaaldoelman Lars van der Sluis. Hij had al een hele tijd niet meer op niveau onder de lat gestaan, maar toonde zich bereid om het hiaat op te vullen. En SV Bedum bleef winnen. In eigen huis werd FC Lewenborg met 3-0 aan de kant gezet en vervolgens zorgde het team van Wollerich voor een daverende surprise door met 2-3 van toenmalig koploper Noordscheschut te winnen. En aan dat rijtje is nu dus ook Gorecht toegevoegd. In eigen huis wisten de Hareners eerder dit seizoen nog met 2-1 te winnen en ook nu lieten de gasten het betere voetbal zien.

De Bedumers stonden met name in de eerste helft echter goed en wisten hun opponent toen op afstand te houden. Na een kwart wedstrijd werd het spel op de wagen gezet. Mart Slager werd in de zestien van Gorecht aangetikt en vervolgens lag de bal op elf meter. Volgens heel Gorecht een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop, maar daar had Bart Apotheker geen boodschap aan. Hij joeg de toegekende penalty in de kruising: 1-0. De supporters van de thuisclub veerden op, ze zagen een nieuw kunststukje vorm krijgen. Gorecht weigerde daar echter aan mee te werken en voerde met name in het tweede bedrijf de druk flink op. Er kwamen legio mogelijkheden om de achterstand weg te poetsen, waarbij zelfs de paal nog een keer in de weg stond, maar het lukte de bezoekers niet om op gelijke hoogte te komen. Dat was voor een niet onaanzienlijk deel ook aan doelman Lars van der Sluis te danken. Hij toonde zich een zeer betrouwbaar sluitstuk van de Bedumer defensie. De zenuwen gierden met name op de Bedumer bank door de kelen, want het zou niet de eerste keer zijn dat de paarshemden in de slotfase het deksel op de neus zouden krijgen. Dat gebeurde nu echter niet. Sterker nog, uit een goed lopende aanval was het uitgerekend Mark Kruizenga die in de slotseconden de marge wist te verdubbelen. Na een half jaar van blessureleed was hij eindelijk weer inzetbaar en mocht het laatste kwartier invallen: 2-0.

Je kunt allerlei clichés op de prestaties van SV Bedum los laten, zoals ‘een kat in het nauw’ of ‘miraculeuze ontsnapping’, feit blijft dat men binnen de vereniging ook na de vierde driepunter op rij nuchter blijft. Omdat de Bedumers deksels goed weten dat hen nog drie finales wachten in de race om het onmogelijk geachte laatste huzarenstukje toch nog te bewerkstelligen. Want klassebehoud is het ultieme doel na een zeer bewogen seizoen.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘We staan nu waar we willen staan, namelijk niet meer op een directe degradatieplaats, maar in feite hebben we nog niks. De resterende drie wedstrijden zijn voor ons allemaal finales. Het geloop en de wil om ons hachje te redden is er in ieder geval. We gaan ons stinkende best doen. Als we er vol voor gaan is er nog van alles mogelijk.’

Zijn collega Hans van der Ploeg (Gorecht) liet op social media deze boodschap los: ‘Vijfenzeventig procent balbezit. Legio kansen, paal, naast, over en een geweldige keeper stonden een goal in de weg. Een makkelijk gegeven strafschop en een counter in de 93e minuut. Dat is het verhaal. Jammer.’

* SV Bedum – Gorecht 2-0 (1-0). Bart Apotheker 1-0 (strafschop); Mark Kruizenga 2-0.

No Replies to "Tweedeklasser SV Bedum boekt vierde zege op rij"