Bram Wubs snelste Nederlander in Ierland

In een weekend dat vol in het teken stond van herdenkingen en Bevrijdingsdag, vond een aantal atleten van Loopgroep Bedum de weg naar een drietal evenementen. Bram en Anouk Wubs combineerden een familiebezoek in het Ierse Limerick met deelname aan The Great Limerick Run.

Ultra-atleet Bram Wubs koos uiteraard voor de langste afstand, de hele marathon (42,2 kilometer). De marathon was zwaarder en warmer dan hij van tevoren had ingeschat. De ervaren kilometerverslinder, het was al zijn vijfde wedstrijd over 42 kilometer en meer dit jaar, startte uitdagend met de tempogroep van drie uur en kwam halverwege prima door in 1.29.50 uur. Doordat hij in de problemen kwam met zijn voedselinname moest Wubs in het tweede gedeelte tijd inleveren. Toch wist hij met een finishtijd van 3.13.43 uur zijn tweede marathontijd ooit te klokken, waarmee hij ook de snelste Nederlander op deze afstand was. Anouk Wubs traint voor haar debuut op de halve marathon in juli en startte op de tien Engelse mijlen (9,65 kilometer).  Ook zij genoot van het mooie, maar pittige parcours met veel hoogtemeters en kwam na 1 uur en 5 minuten over de meet.

Sander de Vries nam deel aan ‘De Muur van Emmen’, een evenement dat over de in 2021 geopende voormalige vuilstortplaats bij Emmen gaat. In het parcours is een beklimming met 155 treden opgenomen, die viermaal getrotseerd moest worden voor de afstand van tien kilometer. Na zijn finish in 1.17.33 uur werd hij beloond met zijn grootste metalen medaille in zijn verzameling hardlooptrofeeën. Net als vorig jaar nam Paul van Snick deel aan de Hunebedloop in Borger. Deze loop gaat langs het grootste hunebed van Nederland (de D27). De vijf kilometer werd door hem afgelegd in een prima 21.42 minuten. Op bovenstaande foto Anouk en Bram Wubs na de finish in The Great Limerick Run.

No Replies to "Bram Wubs snelste Nederlander in Ierland"