Siddeburen kan zich opmaken voor nacompetitie

Voor Siddeburen breken mooie weken aan. Hoe de laatste fase van de competitie ook verloopt, de nacompetitie heeft het vlaggenschip van de Boertjes in de knip. Belangrijk daarbij was wat MOVV in de inhaalwedstrijd op bezoek bij Eext  zou doen. De Midwolders wisten dat duel met 1-2 te winnen en daarmee was de periodetitel een feit voor Siddeburen dat op 21 april zijn laatste wedstrijd speelde tegen MOVV. 

Oefenmeester Bert Brugge, die ook volgend seizoen aan het roer staat, zegt over het bijna voorbije seizoen het volgende; ‘Ik ben nieuw gekomen bij Siddeburen en dan is het altijd maar even afwachten of het klikt. Persoonlijk ga ik altijd voor de winst. Het spel is daarbij wat ondergeschikt. Door het behalen van de periodetitel is ons seizoen hoe dan ook al geslaagd. Met ene groot compliment naar de spelersgroep, die het goed hebben opgepakt. Het was ook onze doelstelling om in ieder geval om een periode mee te doen. Achterin zoveel mogelijk de nul houden en zelf minstens een keer scoren. We hebben nu in ene reeks van acht wedstrijden geen tegentreffer hoeven incasseren en daarmee de basis gelegd voor het resultaat dat we bereikt hebben. Door blessures waren onze laatste wedstrijden wat minder. Als het ons lukt om het niveau van Heiligerlee thuis aan te tikken (1-0 winst, red.) is alles mogelijk in de nacompetitie en daar gaan we dan ook voor. Het is jammer genoeg maar één wedstrijd, dus het erop of eronder. In zo’n duel zullen allerlei factoren van invloed zijn zoals bijvoorbeeld de vorm van de dag, de spanning, het veld en het weer. Hoe dan ook, we gaan ons uiterste best doen om dit seizoen een mooie bekroning te geven.’

De kers op de taart is nog wel dat de reserves van Siddeburen hun wedstrijd tegen Noordster 3 in de 4e Klasse 1 met 3-2 wisten te winnen en  nu als koploper twee punten voorsprong hebben op naaste belager GSAVV Forward 6.  In deze competitie moeten nog drie duels worden afgewerkt en dus kunnen de bewoners van het Sportpark Ewensborg, als het een beetje meezit, een mooi slotstuk van het seizoen 2023/2024 tegemoet zien. Overigens is Brugge al twee keer eerder de eindverantwoordelijke geweest in Siddeburen. Dat was in de periode tussen 2011 en 2013. Het tweede seizoen onder zijn leiding eindigde destijds met een tweede plaats in de eindrangschikking en eveneens een periodetitel. Via de nacompetitie promoveerde men destijds naar de derde klasse. Saillant detail is daarbij dat de reserves van Siddeburen in dat jaar eveneens de titel in de wacht sleepten en ook nog op dezelfde dag als het vlaggenschip promotie wisten af te dwingen. Met een tussenpoze van één voetbaljaar (2016/2017) zou de hoofdmacht acht seizoenen in de derde klasse verblijven om vervolgens afgelopen seizoen weer in de vierde klasse terug te keren. Onder Peter Poort werd toen opnieuw een periode in de wacht gesleept, maar bleef de deur naar de derde klasse dicht. Op bovenstaande archieffoto een spelmoment uit de wedstrijd tussen Siddeburen en MOVV, die afgelopen najaar op Ewensborg werd gespeeld en toen na een spectaculaire wedstrijd in een 6-4 overwinning voor het keurkorps van Bert Brugge eindigde.

No Replies to "Siddeburen kan zich opmaken voor nacompetitie"