Winsum pakt punt in duel met titelkandidaat WVV

Eersteklasser Winsum is in het thuisduel tegen nummer twee WVV niet tot scoren gekomen. Omdat de Winschoters daar ook niet in slaagden, bleef het scorebord op het Geert Reinders Sportpark onaangeroerd. Met de 0-0 konden de gastheren nog het meest tevreden zijn.

Normaal gesproken zouden ze in Winsum de vlag kunnen uitsteken, want met het behaalde punt leek de club in ieder geval verzekerd van nog een seizoen eerste klasse. Er zit echter nog een Drents addertje onder het gras. WKE ’16 heeft twee punten in mindering gekregen naar aanleiding van ongeregeldheden in het duel met Velocitas. Tegen die straf is de club echter in beroep gegaan. Als WKE ‘16 die punten toch weer krijgt bijgeschreven, bedraagt het gat naar Winsum toe slechts vijf punten en zullen de groenzwarten in de laatste drie wedstrijden van deze competitie nog even aan de bak moeten. Voorzitter Jannes Wolters van de Drentse club hoopt dat de KNVB binnen een week uitsluitsel geeft. ‘We willen in deze fase van de competitie ook niet te lang in onzekerheid zitten’, vertelt hij.

Los van deze onzekerheid speelde Winsum op eigen veld een puike partij voetbal. ‘Aan de bal was het goed, verdedigend stonden we prima en we hebben als jonge ploeg een keurige prestatie geleverd’, vertelde trainer Fred de Boer na afloop van het duel. Het eerste half uur van de tweestrijd, die eind vorig jaar in Winschoten ook al zonder doelpunten was geëindigd, was de confrontatie aardig in balans. Grote mogelijkheden konden er niet genoteerd worden. De defensies aan beide kanten stonden goed opgesteld. WVV probeerde het wel, maar wist niet echt veel druk op het Winsumer doel uit te oefenen. In de 38e minuut was er even wat opwinding toen Menno Mulder een wat al te forse overtreding maakte. Arbiter Agricola bestrafte de Winsumer met geel en daar mocht hij zeker niet over klagen.

Opwinding was er ook toen Jered Faleye vlak voor de thee de openingstreffer op zijn naam leek te zetten. Het was eigenlijk de eerste noemenswaardige kans die de toeschouwers kregen voorgeschoteld. De timing kon niet beter, maar de kopbal eindigde op de lat en dus doken de teams de kleedkamers in om zich te beraden op de strijdwijze voor het tweede bedrijf. Na de doelwisseling wist Winsum het initiatief naar zich toe te trekken. Ze verschenen binnen een vijftal minuten enkele keren dreigend in het strafschopgebied van WVV. Het laatste zetje ontbrak echter telkens. Toch bleef de thuisclub, die fitter oogde dan de Winschoters, nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Tijs Mulder en Jered Faleye probeerden die op het bord te krijgen, maar zagen hun pogingen schipbreuk lijden. Na een prima aanval was het ook José Bello niet gegund om de man aan het scorebord wat werk te bezorgen.

En zo slopen de minuten voorbij en lukte het geen van beide ploegen om de impasse te doorbreken. Jered Faleye had daar in de extra tijd nog verandering in kunnen brengen toen hij, met een verdediger in zijn rug, richting het Winschoter doel toog. Aan Winsumer zijde stond men al zo’n beetje te juichen omdat iedereen dacht dat de bal wel tussen de palen door zou verdwijnen. De inzet verdween echter naast. En dus bleef het bij de doelpuntloze remise en daar was men met name in Winsumer kringen niet ontevreden over. WVV daarentegen liet twee kostbare punten liggen in de strijd om de titel in 1J, maar is wel iets dichter naar lijstaanvoerder HZVV toe gekropen. De Hoogeveense voetballers kregen namelijk met maar liefst 1-5 klop van SVBO.

Voor Winsum is het dus nog even afwachten of het punt tegen WVV uiteindelijk genoeg blijkt te zijn geweest. Komende zondag speelt men uit tegen VKW, daarna wacht op eigen veld WKE ’16 en voor het slotstuk van de competitie reizen de Winsumers naar Groningen om het tegen GVAV Rapiditas op te nemen.

Fred de Boer (Winsum): ‘Over de hele wedstrijd gezien is dit een goed resultaat. We hebben nu voor de achtste keer dit seizoen de nul gehouden. Het is nu even afwachten hoe het beroep van WKE ’16 uitpakt. We staan op de drempel van een nieuw jaar in de eerste klasse, maar moeten er nog wel even over heen. Zolang dat niet zeker is zul je mij niet horen juichen.’

* vv Winsum – WVV 0 – 0 (foto: ©Sterkenburg Media Winsum).

No Replies to "Winsum pakt punt in duel met titelkandidaat WVV"